9:00 Xponential Transylvania Coworking & Office Kreatív Kolozsvár

December 10-én, pénteken, reggel 8:30-tól Gyöngyösi Csillával, a Musafir Nyelviskola alapítójával és igazgatójával beszélgetünk, utána pedig egy kötetlen reggeli kávézásra hívunk titeket.
A Musafir Központ célja, hogy új szemléletet honosítson meg a kolozsvári nyelvtanítási piacon, legyen szó akár módszertanról, akár új nyelvek bevezetéséről. A legfontosabb szempont, hogy egy nyelvet akkor lehet igazán hatékonyan oktatni, ha az oktatási folyamat a hallgató igényeit és érdeklődését követi.
Ezért egy gyökeresen másfajta, közösségépítésen és kulturális ismeretek átadásán alapuló nyelvoktató központot építenek, ahol bevezetik az ‘eredeti dokumentumok‘ néven ismert módszert. Víziójuk szerint a nyelvtanulás ugyanakkor egy kultúra elsajátítása is, és ezzel a módszerrel a nyelvórák érdekesekké és – miért is ne – viccesekké tehetők.
Beszélgetünk arról, hogy mi kell egy ilyen nyelviskola működtetéséhez, hogyan lehet járvány idején fenntartani és működtetni egy viszonylag friss vállalkozást.
Gyöngyösi Csilla iszlámkutató, arab nyelvtanár, egyetemi oktató, az MTA és a Szegedi Tudományegyetem Convivence Kutatócsoportjának a tagja és a BBTE óraadó tanára, és mindemellett saját vállalkozást is vezet. Foglalkoztatja, hogy hogyan lehet gyerekeket és felnőtteket kulturálisan érzékennyé tenni a másság iránt, hogyan lehet olyan tanulási és tanítási stratégiákat kidolgozni, hogy azok később egy egyenlőségre törekvő társadalom irányába hassanak.
A helyek száma korlátozott a járványügyi intézkedéseknek megfelelően. Az eseményen való részvételhez szükséges a zöldigazolvány felmutatása. Az eseményre a következő regisztrációs felület segítségével regisztrálhatsz:
https://bit.ly/gyongyosicsilla
A K Plusz program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelője a Nemzeti Tehetség Program révén.