Rendezvények

Aktuális események

18:00 Online MIK

Pedagógus fórum Joós Andreával: Tudatos tanítás

Bõvebben
19:00 Online MIK

SKILLed – Hova (nem) talál a képességed? – Jó tanácsok HR szakembertől – az évad utolsó 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 29-én kedden este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 Online MIK

Pedagógus fórum Gyöngyösi Csillával: Kreatív szempontok a nyelvoktatáshoz

Bõvebben
Június
16.
Szerda

Epic Music Battle 2021

16:00 Online MIK

Az Epic Music Battle a VIBE Fesztivál tehetségkutatója, amelynek célja felkarolni az erdélyi előadókat és megismertetni őket az erdélyi közönséggel. 2018-től több mint 7 zenekarnak és 10 DJ-nek sikerült teljesíteni az álmát, hogy felléphessen Erdély legnagyobb magyar fesztiválján olyan fellépők mellett, mint Lost Frequencies, Sigma, Modestep, Alle Farben, Foreign Beggars, Punnany Massif, Halott Pénz vagy Wellhello. Ha van egy zenekarod, vagy régóta készítesz mixeket Dj-ként és szívesen próbára tennéd tehetséged, akkor jelentkezz a VIBE Fesztivál 2021-es Epic Music Battle tehetségkutatójára!

Bõvebben
19:00 Online MIK

Határ a csillagos CÉG! – Gyorstalpaló vállalkozás (be)indításához – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 9-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
19:00 Online MIK

Jöttem, láttam, vállalkoztam! – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 2-án szerda este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 Online MIK

edagógus fórum Tárkányi Erika Tímeával: Interaktív módszerek a tanításban

Bõvebben
19:00 Online MIK

SZAKMA(TT) – Mi leszek, ha nagy leszek? – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 május 12-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
14:00 K+közösségi tér Kplusz

A K Plusz program a 2021-es, 6. születésnapja alkalmából kiállítást szervez “K+oronavírus ON/OFF” címmel, amely június 24-30. között lesz megtekinthető a K+ közösségi térben.Azt mind tudjuk, hogy az elmúlt év egy szokatlan év volt.

Bõvebben
Június
18-19.
Péntek-Szombat

Filmipari workshop

10:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Kreatív Kolozsvár: Online filmipari workshop Deák Kristóffal és Tarr Bélával!

Bõvebben
9:00 K+ közösségi tér

Találkozzunk június 24-én, 9:00-11:00 óra között az idei év első, élőben megszervezett Kreatív Kolozsvár reggelen a K+ Közösségi térben.

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Június 15-én 18:00 órától újabb Kreatív Kolozsvár estre kerül sor “7Digits - nulláról az egymillió dollárra 4 év alatt” címmel. Meghívottunk dr. Kádas Péter lesz, a 7Digits - Online Marketing Agency alapítója.

Bõvebben
18:00 Facebook Live Kreatív Kolozsvár

Több, mint egy éve találkoztunk utóljára a COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor projekt tagjaival a tavalyi rendhagyó Kreatív Kolozsvár Esten. A gazdaságra természetesen komoly hatással volt a szükségállapot bevezetése és a különböző állami beavatkozások, rendelkezések.

Bõvebben
Május-Június
31-04.
Hétfő-Péntek

Emelt színtű vállalkozásfejlesztő workshop

9:00-13:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Emelt színtű vállalkozásfejlesztő workshop a Kreatív Kolozsvár szervezésében!

Bõvebben
Május
28-29.
Péntek-Szombat

Online zeneipari menedzsment workshop

10:00-16:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Újabb online zeneipari menedzsment workshop-al érkezünk hozzátok május 28-29. között, 10:00-16:00 órás intervallumban, egy kis Zoom meeting keretén belül!

Bõvebben
9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Berke Krisztina és Sándor, akik a Chef’s Home- Freedom Garden Transilvania név alatt saját vállalkozást nyitottak 2020-ban, ahol az étel és különböző események találkoznak.

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

KiÁLLÁStalanság – Tanácsok az első munkád megszerzéséhez – 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 eseményre május 5-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting MIK

Pedagógus fórum Joós Andreával: Tudatos tanítás

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

🚀 𝗕𝘂̈𝗿𝗼𝗸𝗿𝗮́𝗦𝗭𝗜𝗔 - 𝗛𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝗻𝗲 𝘃𝗲𝘀𝘀𝘇 𝗲𝗹 𝗮 𝗸𝗼̈𝘇𝗶𝗴𝗮𝘇𝗴𝗮𝘁𝗮́𝘀 𝘂́𝘁𝘃𝗲𝘀𝘇𝘁𝗼̋𝗶𝗯𝗲𝗻 – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 április 14-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Klozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár est meghívottja Balogh Péter, az RTL Klub-os Cápák Között műsorának zsűritagja, a Baconsult magyarországi angyalbefektető csapat alapítója. Az est fókuszában pénzügyi témák lesznek, pontosabban, az első tőkebevonásra való felkészülés szükségességéről és hogyanjairól lesz szó.

Bõvebben
9:00 Zoom Meeting Kreatív Kolozsvár

 Szélyes Levente a Codespring (Softech) IT vállalkozás alapítója és CEO-ja, mely egy kolozsvári szoftverfejlesztő és outsourcing cég. Szélyes Levente egyike azoknak a szenvedélyes szoftvermérnököknek, akik a 90-es évek közepén egy más elképzelést képviseltek azzal kapcsolatban, hogyan lehet a szoftverfejlesztő szolgáltatásokat elkezdeni abban az időben.

Bõvebben
Április
19.
Hétfő

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTŐ KÉPZÉS

9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Vállalkozásba kezdenél? Pénzügyi tanácsadásra van szükséged? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási terved üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól következő ingyenes képzésünk!

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting KreatÍv Kolozsvár

Tomán Szabinát legtöbben az RTL Klub-os Cápák Között műsorából ismerhetik. Feltevődik a kérdés, hogy mi jogosította fel őt arra, hogy zsűriként szerepeljen a neves műsorban?

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

 𝗢𝘀𝘇𝗱 𝗯𝗲 𝗲́𝘀 𝘂𝗿𝗮𝗹𝗸𝗼𝗱𝗷!  – 𝗣𝗲́𝗻𝘇𝗴𝗮𝘇𝗱𝗮́𝗹𝗸𝗼𝗱𝗮́𝘀 𝗱𝗶𝗮́𝗸𝗲́𝘃𝗲𝗸 𝗮𝗹𝗮𝘁𝘁 címmel startol 𝗮 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔!

Bõvebben
December
17.
Csütörtök

Évzáró gála

18:00 ZOOM Meeting MIK

A MIK közössége számára már hagyományossá vált évzáró gálát december 17-én, karácsony előtt tartottuk, ünnepi hangulatban.

Bõvebben
Október
26.
Hétfő

20 huszonéves tehetség 2020-ban

18:00 ZOOM Meeting MIK

Napjainkban megszokott jelenség, hogy 𝗽𝗲́𝗹𝗱𝗮𝗸𝗲́𝗽𝗲𝗶𝗻𝗸 mindig távoli, csak címlapokról és a médiából ismert személyek, akik élete és tevékenysége tündérmese szerű tartalomként él a köztudatban. Mindeközben megfeledkezünk vagy nem is tudunk azokról a 𝘁𝗲𝗵𝗲𝘁𝘀𝗲́𝗴𝗲𝘀 𝗳𝗶𝗮𝘁𝗮𝗹𝗼𝗸𝗿𝗼́𝗹, akik a közvetlen környezetünkben élnek és tevékenykednek, akik eredményei mintaként szolgálhatnak az erdélyi és kolozsvári közösségnek.

Bõvebben
9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

 A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Albert-Tóth Csilla és Erdei-Dolóczki Tímea lesznek, akik az Ideativa (https://ideativa.ro/) építésziroda alapítói. Mindketten építészetet tanultak és a szakmán belül kezdtek el dolgozni. Néhány év munkatapasztalat után azonban úgy döntöttek, megalapítják saját vállalkozásukat és ezzel együtt irodájukat is.

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

💡 A következő Kreatív Kolozsvár est a startup szcénába röpít minket, egy olyan helyre, ahol fontos az ismerkedés, a kapcsolatteremtés, a kapcsolatápolás és a kapcsolatfenntartás.

Bõvebben
Március
26.
Péntek

VÁLLALKOZÁS TANULÁS MELLETT

16:00-17:30 Zoom Kreatív Kolozsvár

Egyetemista vagy, és többet szeretnél kihozni az idődből, esetleg gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításában? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Március
19.
Péntek

VÁLLALKOZÁS KISGYEREK MELLETT

16:00-17:00 Zoom Kreatív Kolozsvár

Szülő vagy kisgyerekkel, kisgyerekekkel vagy már nagyobb palántákkal és gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításán? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Március
12.
Péntek

VÁLLALKOZÁS MUNKAHELY MELLETT

16:00-17:30 Zoom Kreatív Kolozsvár

Főállásban dolgozol, és azon gondolkodsz, jó lenne saját vállalkozást indítani? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Márciús - Április
2-13
Kedd

MASTERMIND WORKSHOP

2021. márciús 2. Zoom Meeting Kreatív Kolozsvár

Vannak kihívások, amikben egy jó tanácsadó tud legjobban segíteni. És vannak kihívások, amikben más vállalkozók. A vezetett mastermind ezt a két előnyt ötvözi: 6 hasonló vállalkozó, 6 különböző vállalkozás, 4 alkalom - és egy nagyon gyakorlott tanácsadó, aki nemcsak a kereteket adja, hanem a tartalomhoz is hozzátesz.

Bõvebben
9:00 Zoom Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz egy hobbiból vállalkozás? Mi lenne, ha a megélhetésed csupán a szórakozásod lenne, egy kis adminisztrációval megspékelve? 🪁

Bõvebben
18:00 Zoom Kreatív kolozsvér

A következő Kreatív Kolozsvàr meghívottja Megyeri Mirtill, akit a Forbes magazin 2018-ban bevàlasztott a - harminc sikeres magyar fiatal 30 alatt - listàjàba. Az előadás témája "Munkaerőpiaci trendek a COVID után", és február 23-àn, 18:00 órától, a ZOOM felületen lesz élőben megtekinthető.

Bõvebben
2020.01.28. Zoom

Milyen kockázatokkal kell számolnia a vállalkozásoknak a következő évben? Hűvös Ágnes szakértő segítségével erre a kérdésre keressük a válaszokat a következő Kreatív Kolozsvár Reggelen.

Bõvebben
2020. 12. 16. Online

Rendhagyó virtuális konferenciával zárjuk a K Plusz program idei évadját. A fiatalokat és jövőt helyezzük a középpontba. A második alkalommal megszervezett Innovációs és Tehetségkonferencián oktatással, városi mobilitással, valamint a munka és az üzlet jövőjével kapcsolatos témákat járunk körül. Előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

Bõvebben
December
17
Csütörtök

Kreatív Kolozsvár Karácsonyi Meet-Up

Zoom

Zárjuk közösen a 2020-as évet, beszélgessünk rólatok! Mi történt ebben az újdonságokkal és kihívásokkal teli évben vállalkozásotokkal, mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2021 elején? Karácsony előtt egy kötetlen, kora esti online találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

Bõvebben
9:00

Czirjék Kati nevével sok helyen találkozhattok: a Női Vállalkozók Erdélyben egyik alapítója.

Bõvebben
2020. 12. 2-3. Online Kreatív Kolozsvár

Olyan fiatal kis- és középvállakozóknak szól a Kreatív Kolozsvár programon belül megszervezett Vezetői készségfejlesztés és változásmenedzsment képzés, akik csapatban dolgoznak, és hatékonyabban szeretnének nehéz helyzeteket kezelni.

Bõvebben
2020. 11. 26. Online Kreatív Kolozsvár

Vezetői kihívások válságos időszakban

Bõvebben
November
6-7.
Péntek, Szombat

Nagyjáték- és rövidfilm workshop – online

2020. november 6-7. és 20-21. Online

Ötödik alkalommal megszervezett filmes tematikájú online workshopunk a nagyjáték- és rövidfilm gyártásról szól. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

Bõvebben
2020.10.30-31 Online

Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenész, zenerajongó vagy zenekarok menedzsere vagy, ha PR-területen dolgozol és szeretnél a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, neked szól negyedik ízben megszervezett könnyűzenei képzésünk!
 

Bõvebben

Négy kolozsvári kisvállalkozás példáján keresztül térképezzük fel a @Kolozsvári Magyar Napokon, milyen rövid- és hosszútávú károkat okozott a koronavírus a KKV szektorban, de legfőképp azt, kinek milyen stratégiája van az újrainduláshoz, válságkezeléshez.

Bõvebben
Planetarium Kids

A koronavírus-járvány kis- és középvállalkozásokra kifejtett negatív hatásairól és az őket a kilábalalásban segítő állami hitel-, illetve pályázati lehetőségekről beszélgetünk a @Kolozsvári Magyar Napok első napján. Itt megkapod a legfontosabb tudnivalókat az IMM Invest és IMM Leasing programokról és a nemsokára elérhető állami garanciavállalású romániai támogatásokról.

Bõvebben
június
19.
péntek

Zeneipari menedzsment képzés

2020. június 19. 16:00 Online Magyar Ifjúsági Központ - MIK, VIBE Fesztivál

VIBE Fesztivál online zeneipari menedzsment képzés

Bõvebben
2019.11.06. K+ Közösségi tér

Ingyenes Linkedin képzés Bánki Tamással.

Bõvebben
március
9.
hétfő

Csajos est – Fessünk tavaszt!

2020.03.09. K+Közösségi tér Kőszikla

Ha már meguntad a szürke téli napokat és alig várod, hogy virágba boruljon a természet, akkor gyere és hangolódjunk együtt a tavaszra!

Bõvebben
2020.03.04. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete Nők Napja alkalmából előadást szervez, amelyre 2020. március 4-én, szerdán 19:00 órától kerül sor.

Bõvebben
február
29.
szombat

1. Empit-est

2020.02.29. K+ Közösségi tér Erdélyi Magyar Pünkösdi Fiatalok és Tinédzserek

Sok szeretettel várunk kedves fiatalok a világ bármelyik szegletéből az új EMPIT-EST-ekre!
Kolozsvár központjában, a K+teremben, találkozunk?/találkozzunk!

Bõvebben
2020.02.26. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

A soron következő beszélgetés meghívottja Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője.

Bõvebben
2020.02.25. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Mit kell tudnia egy egyéni vállalkozónak az egészségügyi biztosításról? Mi a SRL-D előnye a SRL-hez képest? Mennyibe kerül céget nyitni? Milyen költségekkel jár utólag egy cég vagy egyéni vállalkozás fenntartása?

Bõvebben
2020.02.10. K+ Közösségi tér Kőszikla

Az év első csajos estjén arról fogunk beszélni, hogyan lehet kellemes, kényelmes kuckót teremteni otthonunkból.

Bõvebben
2020.02.07. K+ Közösségi tér RIF

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a RIF játék és networking estjére, amelyre február 7-én, pénteken kerül sor, 19 órai kezdettel a K+ Közösségi térben.

Bõvebben
2020.01.30. K+ Közösségi tér Érted

A vegán életmód egyre nagyobb tömegeket csábít magához, főként a fiatalok körében. Rengeteg vita folyik arról, hogy egyáltalán egészséges-e így élni, és egyre többen alakítanak ki egy határozott véleményt a kérdésről.

Bõvebben
2020.01.31.-02.02. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól a Kreatív Kolozsvár következő műhelye.

Bõvebben
december
21.
szombat

Királyi Szülinapi Buli 3

2019.12.21. K+ Közösségi tér Kőszikla

Idén is lesz Királyi Szülinapi Buli!

Bõvebben
december
16.
hétfő

Kreatív Kolozsvár Karácsony

2019.12.16. Planetarium Kreatív Kolozsvár

Zárjuk közösen ezt a naptári évet, beszélgessünk rólatok, vállalkozásotokról, és arról, hogy mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2020 elején. Karácsony előtt egy kötetlen kora esti találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

Bõvebben
december
16.
hétfő

Ez volt az Artwise 2019-ben

2019.12.16. K+ Közösségi tér Artwise

A 2019-es év nagyon esemény- és élménydús volt az Artwise életében. Külön köszönjük partnereinknek és támogatóinknak a sok segítséget, amit az elmúlt évben kaptunk!

Bõvebben
december
13.
péntek

Cafe Journalism for Justice

2019.12.13. K+ Közösségi tér Go Free Egyesület

Beszélgessünk arról, hogy mit tudunk #együtt jobban tenni 2020-ban!

Bõvebben
2019.12.12. K+ Közösségi tér Érted

Jó-e az, hogy Kolozsvár lakossága ilyen mértékben növekszik? Elfér-e ennyi ember a városban? Kell-e metró Kolozsvárra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ december 12-i első vitaestünkön.

Bõvebben
2019.12.03. K+ Közösségi tér Női vállalkozók Erdélyben

KONKRÉT megoldásokkal várunk az ÉN felfedezését illetően is, illetve LÉPÉSkártyákkal engedünk el benneteket, amelyek által projekt alapú élmények csapatjátékosa lehetsz.

Bõvebben
december
2.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. december 2. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
2019.11.26. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Tulajdonos vagy vezető a vállalkozásban - miért és hogyan válaszd szét tisztán a kettőt? Hűvös Ágnes, a Karson Consulting vezetőjének előadására, illetve közös beszélgetésre várunk szeretettel rendhagyó Kreatív Kolozsvár Reggelünkön

Bõvebben
november
25.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 25. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
2019.11.22. Cluj Hub Magyar Ifjúsági Központ - MIK

A kolozsvári YZ Intézet konferenciát szervez az 1989-es forradalom emlékére, melynek célja a rendszerváltó nemzedék és az YZ generáció közötti kapcsolat megteremtése.

Bõvebben
november
18.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 18. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
15-16.
péntek-szombat

Őszi megújulás

2019.11.15-16. K+ Közösségi tér Artwise

Az Artwise és Creators’ Market egy új izgalmas eseményt szervez, amely november 15-16-án kerül megrendezésre a K+ térben.

Bõvebben
november

Mentortábor

2019.11.8. - 10. Magyar Ifjúsági Központ - MIK

Az idei program csapatépítő hétvégével indul október 18. és 20. között.

Bõvebben
november
11.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 11. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
22-24.
péntek-vasárnap

Emelt szintű vállalkozásfejlesztő workshop

2019.11.22-24. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Honnan tudsz pénzt bevonni a vállalkozásodba? A forrásbevonás stratégiai szintű kérdéseire kaphatsz választ a Kreatív Kolozsvár emelt szintű workshopján, amelyre olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek már működő vállalkozásuk van, ez bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

Bõvebben
2019.11.13. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ, Igen Tessék

November 13. a magyar nyelv napja - ezt idén a Magyar Ifjúsági Központ - MIK YZ Intézete és az Igen tessék Egyesület egynapos előadássorozattal ünnepli gazdasági anyanyelvhasználat témában.

Bõvebben
november
4.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 4. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
2019.10.22 - 11.06. Kolozsvár Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Babes-Bolyai Tudományegyetem

A Mentor Klubba szakiránytól függetlenül várunk minden olyan alap- és mesterképzéses diákot, aki jelenleg is a BBTE valamelyik Karán tanul.

Bõvebben
október
29.
kedd

Inside VIBE

2019.10.29. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ, VIBE

Hogyan épül fel egy fesztivál, mi befolyásolja, hogy kik lesznek a fellépők? Miért dönt úgy egy fiatal fesztivál, hogy arculatot vált? Mi minden változott a fesztiválozók körében a marosvásárhelyi "Weekend" Telepen a Félsziget óta?

Bõvebben
2019.10.22. The Office Magyar Ifjúsági Központ - MIK

A soron következő beszélgetés meghívottja Novák Katalin Államtitkár Asszony, a az Emberi Erőforrások Minisztérium Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának vezetője.

Bõvebben
2019.10.22. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

Ebben a felgyorsult világban, gyakran találjuk magunkat abban a helyzetben, hogy több teendőt kellene elvégezzünk 24 óra alatt, mint amire az elég lenne. Ugyanakkor nemcsak elintézni szeretnénk a tennivalókat, hanem eközben élvezni is akarjuk az életet, ami néha egyenesen lehetetlennek tűnik...

Bõvebben
október
24.
csütörtök

GDPR ready weboldalak – Hogyan csináld?

2019.10.24. K+ Közösségi tér Cluj Privacy Hub, Kreatív Kolozsvár

Milyen megoldásoknak köszönhetően lesz GDPR ready egy weboldal? Hogyan lehet növelni a hírlevélre feliratkozók vagy az online vásárlók számát a GDPR megsértése nélkül?

Bõvebben
október
15.
kedd

Defineyourself Ízelítő

2019.10.15. K+ Közösségi tér Define Yourself

Ezen a tréningen alkalmad lesz betekintést nyerni olyan technikákba, amelyek segítenek az aktuális céljaid megfogalmazásába, amelyekkel tudatosíthatod erőforrásaidat, megismerheted az életedben levő hátráltató tényezőket.

Bõvebben
október
9.
szerda

Önismereti műhely

2019.10.09. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

Ismerni önmagad azt jelenti, hogy tisztában vagy a tulajdonságaiddal, értékeiddel, ismered céljaidat, vágyaidat, ugyanakkor saját korlátaidat és hiányosságaidat is.

Bõvebben
2019.06.21 K+ Közösségi Tér Cluj Privacy Hub, Kreatív Kolozsvár

Az Adatvédelmi Tisztviselő Tréning egy szakmai fejlesztő program, amely az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeire, a GDPR-megfelelésre és a DPO feladatok ellátáshoz szükséges gyakorlatra koncentrál. A résztvevők a képzés mellett GDPR dokumentummintákat és egyéni tanácsadást kapnak.

Bõvebben
június
14-15
péntek-szombat

Innovációs és Tehetségkonferencia

2019.06.14-15 Kolozsvár Kreatív Kolozsvár, PONT, Kplusz

Nagyszabású konferencival zárjuk a K Plusz program idei évadját: társadalmi és technológiai innovációval, tehetséggondozással, munkavállalással és vállalkozással kapcsolatos témákat járunk körül az Innovációs és Tehetségkonferencián. Rendhagyó Kreatív Kolozsvár-reggellel, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

Bõvebben
2019.05.25 K+ Közösségi Tér Harghita Business Center

Minden nőben megvan a szépség és az erő! Már csak a tudás kell, hogy ezt kibontakoztassák. Mi ezt adjuk a Yurkov stílusszakértők bevonásával. Ráadásul házhoz hozzuk neked: Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron szervezünk stílustréningeket és stílusesteket.

Bõvebben
május
29.
szerda

Sweet Summer Sale

2019.05.29 K+ Közösségi Tér Creators Market, ArtWise

A Creators’ Market újabb vásárral készül, hisz tudjuk, hogy mindjárt itt a nyári időszak, szóval időben be kell szerezni a legújabb kiegészítőket, hogy a lehető legszebbnek érezd magad fesztiválozás vagy nyaralás közben. Ismét lehetőséged lesz egyedi,szakértelemmel és az alkotás szeretetével elkészített termékeket vásárolni.

Bõvebben
2019.05.14 Planetarium Kreatív Kolozsvár, PONT, Kplusz, Planetarium

Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Heal Edina, a Google Magyarország egykori igazgatója, aki szerint a digitalizáció nem opcionális, hanem létkérdés. "Élsz, vagy meghalsz! Ez a tét!"

Bõvebben
2019.04.18 Apáczai Csere János Elméleti Líceum díszterme Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, RMDSZ Kolozsvári Szervezet, Kplusz

A 2019-es Pedagógus Fórum első meghívottja Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, közoktatási szakértő, élmény- és kalandpedagógiai tréner, felnőttképzési menedzser, szabadidő-szervező. A Kalandok és Álmok Élménypedagógiai és Animációs Szakmai Műhely vezetőtrénere, az Európai Élménypedagógiai Egyesület tagja.

Bõvebben
2019.04.15 K+ Közösségi Tér Kplusz, Igen tessék, Magyar Ifjúsági Központ

Szeretnél saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan, és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? A KWork Q&A előadássorozat keretében választ kaphatsz egy vállalkozás elindításának humánerőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos kérdéseire.

Bõvebben
április
12-13
péntek-szombat

Kulturális menedzsment workshop

2019.04.12-13 K+ Közösségi Tér Kplusz, Kreatív Kolozsvár

Kulturális menedzsment workshopot hirdetünk azok számára, akik kommunikációval, közösségi média megjelenéssel, márkaépítéssel, eseményszervezéssel, fesztiválszervezéssel foglalkoznak, illetve azok számára, akik művészeti oktatásban vesznek részt és szeretnének művészeti terméket létrehozni.

Bõvebben
2019.04.09 K+ Közösségi Tér Kreatív Kolozsvár

Hosszú út vezetett a géprombolás korától a mesterséges intelligenciáig. Míg a 19. században a gép volt a közös ellenség, addig mára nyilvánvalóvá vált, hogy egyetlen munkavállaló, egyetlen vállalkozás és egyetlen nemzetgazdaság sem lehet versenyképes, ha nem reagál időben a digitalizáció kihívásaira.

Bõvebben
2019.03.22 K+ közösségi Tér PONT, Federația Tinerilor din Cluj, Cluj for Youth, SALTO-Youth Participation & Information

Az európai "Think Tank" a SALTO-Youth által harmadik alkalommal szervezi meg gyűlését Kolozsváron.

Bõvebben
március
29-30
péntek-szombat

Film- és reklámfilm workshop

2019.03.29-30 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát és megtanulunk jól „briefelni” is.

Bõvebben
2019.03.26 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

"Tényleg nem akarnak dolgozni a mai fiatalok, vagy csak nálad nem akarnak dolgozni?"
Home office, freelancer, coworking. Sűrűn használt fogalmak, ám alig tíz éve terjedtek csak el igazán. Ekkor kezdtek megjelenni azok a közösségi irodák, amelyek befogadták a hagyományos munkaszervezetekben nem dolgozó egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, kezdő cégeket és startupokat. Átalakulóban a munkavégzés és a munkamorál, hiszen ez generációs kérdés is egyben.

Bõvebben
március
22-24
péntek-vasárnap

Pénzügyi vállalkozásfejlesztő workshop

2019.03.22-24 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai, pályázati és finanszírozási kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik, bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

Bõvebben
2019.03.19 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Új rendezvénysorozatunkon, a Kreatív Kolozsvár Reggeleken fiatal vállalkozások mesélik el, hogyan építkeztek, tanultak a nehézségekből, hogyan birkóztak meg a kihívásokkal, és hogyan jutottak el oda, ahol most vannak. Gyere el, csatlakozz a beszélgetéshez, oszd meg te is egy kávé mellett tapasztalataidat, bukásaidat, győzelmeidet!

Bõvebben
2019.04.03 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Magyar Diákszövetség

A Mentorprogram célja, hogy bevonja az egyetemistákat a Kolozsvári Magyar Diákszövetség működésébe, segítsen a szakmai fejlődésben és olyan kapcsolatok kialakításában, amelyek a későbbiekben hasznosak lehetnek.

Bõvebben
április
5-6
péntek-szombat

Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) Tréning

2019.04.05 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Az Adatvédelmi Tisztviselő (GDPR DPO) Tréning egy 15 órás szakmai fejlesztő program, amely a GDPR-megfelelésre és a DPO feladatok ellátáshoz szükséges gyakorlatra koncentrál. A résztvevők a képzés mellett GDPR dokumentummintákat és egyéni tanácsadást kapnak.

Bõvebben
2019.02.26. K+ Közösségi Tér MIK, Igen tessék! Egyesület

Szeretnél saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan, és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? A KWork Q&A előadássorozat keretében választ kaphatsz egy vállalkozás elindításának könyveléssel kapcsolatos kérdéseidre.

Bõvebben
2019. 02. 22-24. K+ közösségi tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő
képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik és bevételt is termel.

Bõvebben
2019.02.20. K+ Közösségi Tér Egy randi rendel, Igen, tessék! Egyesület

Sokan keresik, áhítják, várják, vágyják, elvesztik, siratják. Bízom benne, hogy sokan már megtalálták. Az egészséges párkapcsolatot, az igazit, a szerelmet.
Vajon tarthat-e örökké?
Mitől igazi, az igazi?

Bõvebben
2019.02.18 K+ közösségi tér Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet

A környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól: úgy élek ma, hogy gyermekeim, unokáim számára biztosítsam a természetes környezet fenntarthatóságát. Környezetünk megóvása az otthonunkban kezdődik. Hogyan? - Gyere el, és jegyzetelj!

Bõvebben
2019.02.09 K+ Közösségi Tér Pufi Theatre

Ez a könyv a bennünk lévő egyensúly megtalálásáról szól. Egyfajta keresés, felismerés, szembesülés mindazokkal a vívódásokkal, melyeket életünk egyes szakaszaiban megtapasztalunk, felismerünk. Ugyanakkor szembesít a könyv a nőben lévő férfitulajdonságokkal, és ezek hátrányait világítja meg.

Bõvebben
2019.03.08 K+ Közösségi Tér Diákfórum

Sokan ülünk be a Váróterembe, de nem tudjuk mi is az. Hogy alakult Kolozsvár egyik alternatív és független társulata? Hogy kapott helyet a Váróterem és a Zug? És hogy tanultak meg a színészek csempét rakni?

Bõvebben
2018. december 4. K+ Közösségi Tér MIK

A KWork Q&A előadássorozat második évadának első eseménye egy kerekasztal-beszélgetés a Goodwill Consulting vezetésével.

Bõvebben
december
19.
szerda

BBTE Mentor Klub 5.

2018. december 19. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Az első félév zárásaként Benedek Istvánnal, a BBTE Kommunikáció tanszék oktatójával találkoznak a diákok, aki a különböző prezentációs programok használatához ad majd hasznos tanácsokat.

Bõvebben
december
5.
szerda

BBTE Mentor Klub 4.

2018. december 5. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Az előadás-technika alapjaival Kádár Magor, a BBTE Kommunikáció tanszék docense ismerteti meg a résztvevőket december 5-én.

Bõvebben
november
21.
szerda

BBTE Mentor Klub 3.

2018. november 21. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

A hatékony csapat- és szervezeti kommunikációról Dániel Botond, a BBTE Szociológia tanszék oktatója mesél november 21-én.

Bõvebben
november
7.
szerda

BBTE Mentor Klub 2.

2018. november 7. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

November 7-én a tanulástechnika rejtelmeibe Benkő Ilona, a kolozsvári Codespring humán erőforrás menedzsere vezeti be a résztvevőket.

Bõvebben
október
24.
szerda

BBTE Mentor Klub 1.

2018. október 24. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Fugel Edina, a Gazdasági Tanácsadó Klub ügyvezetője tart karrier-tanácsadás workshopot október 24-én.

Bõvebben
október
20.
szombat

Travelling Evening

2018. október 20. K+ Közösségi Tér Erasmus Student Network Cluj-Napoca - ESN Cluj Napoca

Utazási tippeket keresel? Te is egy wanderlust vagy, de bizonytalan?

Bõvebben
2018. október 30. K+ Közösségi Tér Közgazdász Klub, KMDSZ

Kíváncsi vagy hogy milyen is egy sikeres és jó önéletrajz? 💬
Biztos vagy benne, hogy a tied igazán nyerő?🙄
Gyerel el, és bizonyosodj meg róla te is. Bármilyen kérdésed akad, képzőnk, Fugel Edina biztosan megválaszolja.

Bõvebben
október
22.
hétfő

Csajos est

2018. október 22., 18:30 - 21:00 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet

Októberben előkerülnek a sálak, feljönnek Kolozsvárra az egyetemisták és persze újraindulnak havi rendszerességgel a csajos estek.

Bõvebben
2018. október 23. 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Folytatódik a Szakkollégiumi délutánok eseménysorozat a 2018-2019-es tanévben is. Első alkalommal a GTK (Gazdasági Tanácsadó Klub) tartja meg bemutat(koz)óját.

Bõvebben
2018. október 12. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Életfa Szülői Klub

Hányszor halljuk azt, hogy rajzfilm-, számítógép- mobil- internet- vagy játékfüggők a mai gyerekek?

Bõvebben
2018. augusztus. 22-24. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Idén is tematikus napokkal, izgalmas előadásokkal készülünk a IX. Kolozsvári Magyar Napokra.

Bõvebben
2018. június 14-16. Minerva-ház (Napoca/Jókai u. 16 sz.) PONT Csoport

A kétnapos képzés egy Tipikus közösségi média hibák, amiket minden vállalkozó elkövet témájú Kreatív Kolozsvár esttel kezdődik, ahol minden érdeklődő számára betekintést engedünk a közösségi média hirdetéskezelésének legfontosabb aspektusaiba.

Bõvebben
2018. június 14., 18:00 Minerva-ház, Jókai (Napoca) u., 16. sz. PONT Csoport

Naponta használod a közösségi oldalakat eseményeid népszerűsítésére vagy termékeid értékesítésére? Akkor neked szól következő Kreatív Kolozsvár estünk!
Előadónk Klausz Melinda közösségimédia-szakértő, aki 100%-ban gyakorlati módon mutatja be a közösségi média legnépszerűbb felületeinek használatát, hirdetéskezelését, tudatos egységbe, stratégiába szervezését.

Bõvebben
2018. június 7., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Diákfórum

Folytatódik Kolozsváron a Diákfórum előadás sorozata. A harmadik eseményünk témája a VIBE fesztivál. Nyerj betekintést egy fesztivál hátterébe. Tudj meg többet, a legnagyobb erdélyi magyar fesztiválról. Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Bõvebben
2018. június 12., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Szeretnél finanszírozást találni vállalkozásodhoz, vállalkozási ötletedhez? Szeretnéd, ha valaki érthetően és "magyarul" elmagyarázná, hogyan működik a CRITBIZ (http://critbiz.ro/hu/) vissza nem térítendő vállalkozásfejlesztő támogatás?

Számos jó vállalkozási ötlettel találkoztunk a Kreatív Kolozsvár program elmúlt három éve alatt, és most itt a lehetőség, hogy finanszírozást is tudjunk adni ötleteid megvalósítására!

Egy kötetlen programbemutató beszélgetésre, kérdezz-felelekre hívjuk a Kreatív Kolozsvár minden résztvevőjét és barátait!

Bõvebben
2018. május 24., 17:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) OVB Magyarország

Cégünk független pénzügyi szaktanácsadással foglalkozik, elsősorban magánszemélyek részére, az összes pénzpiaci szegmens lefedésével, így hitelekkel, megtakarításokkal, biztosításokkal, nyugdíjprogramokkal, gyermek előtakarékosságokkal, befektetésekkel, stb is foglalkozunk. Jelenlegi célunk egy 100-120 fős tanácsadói csapat, valamint 15-20 csoportvezető felvétele és kiképzése. Keresünk egyetemi tanulmányok mellett, vagy főállás mellett részmunkaidős munkatársakat, valamint főállású jelölteket is. Előadásunk során a pontos munkaköröket, tevékenységet, karrier lehetőségeket mutatjuk be az érdeklődők számára.

Bõvebben
2018. május 9.,18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

MIért csinál valaki mesterséges nyelvet? A Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégium tagjai május 9-én elmondják, hogy ők miért csinálták. 

Mindenki hallott valamilyen mesterséges nyelven beszélni embereket. Ha úgy gondolod, hogy te épp nem, akkor ezúton tájékoztatunk, hogy minden bizonnyal tévedsz, valójában csak nem tudtad, hogy mesterséges nyelven hallasz beszélni valakiket.

Bõvebben
2018. május 11., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport, Cluj Privacy Hub, PRIVACY Pro

Kevesebb mint egy hónap múlva alkalmazandó lesz az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR. A romániai vállalatok 60%-a még nem kezdte el a felkészülést. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a te céged is készen álljon az új rendeletek gyakorlatba ültetésére.
A Kreatív Kolozsvár, a Cluj Privacy Hub és a PRIVACYᴾᴿᴼ egy díjmentes workshoppal segíti a KKV-k, illetve a civil szervezetek megfelelését. A workshop előadói:
Boros Anita LL.M., európai és nemzetközi üzleti mesterjogász, adatvédelmi tanácsadó, PRIVACYᴾᴿᴼ
és
Székely Barnabás adatvédelmi szakértő, az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezetének tagja, a Cluj Privacy Hub társalapítója.

Bõvebben
2018. május 25-26. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

A Pedagógus Fórum zárásaként egy képzéssel készültünk, amelynek témája Digitális eszközök használata az oktatásban. Trénerünk Dr. Főző Attila László - digitális pedagógiai szakértő (Digitális Pedagógiai Módszertani Központ), egyetemi oktató (ELTE PPK), tanár, tréner, tananyagfejlesztő, a Digitális Témahét koordinátora, Code Week nagykövet. 

A képzés során gyakorlatias módon ismerkedünk meg a digitális pedagógusok eszköztárával és azzal, hogy miként működik a módszertan, azaz az értékelés, a szervezés, a tartalomkészítés vagy éppen a mobileszközök használata a napi pedagógiai gyakorlatban. A pedagógus résztvevők egy közös platformon, ún. virtuális osztályteremben dolgoznak majd, amely mintaként szolgál későbbi munkájukhoz és ahol minden információ a későbbiekben is elérhető lesz.

Bõvebben
2018. május 22., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Wix? Wordpress? Shopify? Ingyenes megoldások? Vajon melyik a számunkra megfelelő megoldás egy kezdő vállalkozás weblap / online árúház fejlesztése esetében?
Érdemes-e E-commerce oldalban gondolkodni, vagy egyből eladjuk magunkat és termékeinket, a nagyágyúknak, mint az E-mag vagy az Amazon? Erre a válasz az, hogy érdemes.
Előadó, András Ferencz a Diversity Advertising munkatársa és az Affarit Studio alapítója.

Bõvebben
2018. május 7., 19:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Egyre gyakrabban találkozunk az IoT, azaz Internet of Things kifejezéssel, hiszen egyre több cég foglalkozik ilyen típusú technológiák fejlesztésével. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent ez, milyen jellegű eszközöket, megoldásokat illethetünk ezzel a jelzővel. Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Dr. Barabás László matematikus, informatikus, aki nagy nemzetközi cégek vezető Solution Architect Managereként számtalan komplex IoT projektet tervezett. 

Bõvebben
2018. április 23., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

A Mikó Imre Szakkollégium tagjai április 23-i bemutat(koz)ójukban szeretnék megmutatni másoknak is, hogy a jog azokból az írott és íratlan szabályokból táplálkozik, amelyekre társadalmunk évezredek óta épül. Ez a tudományág nem csak a konfliktusok megoldásról szól, hanem ezek megelőzéséről is. Előadásuk során olyan hétköznapi szituációkra világítanak rá, amelyekben elkerülhetetlenül találkozunk a jog valamilyen ágával. Be szeretnék bizonyítani, hogy a tévhitekkel ellentétben a jog cseppet sem száraz tudomány, folyamatosan átalakul és formálódik, végig kíséri egész életünket és mindenkit érint. Olyan témákat érintenek majd, mint a családjog, szerződések, öröklés, diákok jogai stb. 

Bõvebben
2018. április 20., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise

Kulturális szférában dolgozó kommunikációs szakemberként nap mint nap azért dolgozom, hogy lebontsuk az ilyen és ehhez hasonló sztereotípiákat. Mindennapi munkámnak fontos eszköze a kulturális nevelés, amely izgalmassá és élővé teheti a kortárs művészeteket egy olyan célcsoport számára is, amely ismereteit a könyvtárak helyett a Google-ból nyeri, Youtube-on hallgat Mozartot, Wikipediáról ismeri a Hamletet, és Instagramon követi a legújabb képzőművészeti trendeket. Az ArtWise Talks #3. kiadásán arra hívok mindenkit, hogy közösen gondolkodjunk, hogyan építhetünk ebből a fiatal közönségből kultúraszerető közösséget.

Bõvebben
2018. április 21., 9:30-18:30 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) TŰZD KI! közösség

Ez egy csoportos esemény, mely alatt a saját munkafüzetedben dolgozod ki céljaidat, akciótervedet, ugyanakkor csoportos tevékenységekben is részt veszel, átbeszéltek fontos témákat vagy esetleg játszunk egy kicsit.

A csoportos célkitűzés dinamikája sokkal nagyobb, hangulata másabb, mintha simán csak otthon egyedül végeznéd el ugyanezt.

A munkafüzet olyan spéci kérdéseket tartalmaz, mely gondolkodásra késztet, mozgósítja úgy a rációdat, mint a kreativitásodat és a fantáziádat.

És végül az elérni kívánt célok közül kiszemelsz majd egyet, amelyet nagyító alá tartasz, részeire bontasz és elkezded a megvalósítás tervezésének első lépéseit.

Bõvebben
2018. április 17., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor)

Az arculat önmagában nem hozza meg a sikert a vállalkozásnak, viszont egy kidolgozott marketin-kommunikáció stratégia igen. A sikeres marketinghez olyan tervet kell kidolgozni, mely egyedi, fenntartható, hosszabb távra meghatározza az ismertség növeléséhez, bizalom építéséhez szükséges teendőket. Ilyenkor a marketing és a design kéz a kézben járnak. Az első lépés, melyről a kisebb vállalkozások rendszerint megfeledkeznek, hogy egy mindenre kiterjedő, közép- és hosszú távú stratégiát kell kialakítani, melynek egy lényeges része lesz a marketing-kommunikációs stratégia.

Bõvebben
március
12

KMDSZ mentorprogram

2018. március 12., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ, KPLUSZ

A képzéssorozat alatt a résztvevők a rendezvényszervezés alapjait, érdekképviseleti és tehetséggondozási munkánkat, a szervezet felépítését és működését ismerhetik meg. Ugyanakkor számos, a mindennapi életben is hasznos képzésen vehetnek részt. Jelen képzés témája: időmenedzsment. Tréner: Ugron Hanna.

Bõvebben
2018. április 6-8. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Mikó Imre Szakkollégium

E hétvége alatt a Szakkollégium vezetőségi tagjai összegyűlnek, abból a célból hogy stratégiai menedzsment tudásukat fejlesszék és együtt, szakmai segítség mellett, kialakítsák a Szakkollégium hosszútávú célját és ennek megvalósításához vezető utat. A hétvége első fele a központi cél megfogalmazásáról, a szervezeten belüli folyamatok felvázolásáról, valamint a problémák beazonosításáról fog szólni, melyet követni fog a problémák orvoslása, legmegfelelőbb  megoldások megtalálása és a megoldások gyakorlatba ültetésének kidolgozása. Szakmai mentorunk: Márkos Nándor, aki Budapesten a Vodafone Hungarynél tanácsadói pozíciót tölt be, valamint néhány alumni tag egyaránt jelezte részvételi szándékát, hogy a hétvége minél sikeresebb legyen.

Bõvebben
2018. május 4-6. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenész, zenerajongó vagy zenekarok menedzsere vagy, ha PR-területen dolgozol és szeretnél a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól a harmadik ízben megszervezett könnyűzenei képzésünk!

Bõvebben
március - április
31 - 1

Dizájn workshop

2018. március 31. - április 1. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Malomárok Zöld Csapata (Echipa Verde pe Canalul Morii) és Kolozsvári Építészhallgatók Egyesülete

A workshop kolozsvári építészhallgatók részvételével zajlik, és célja olyan tárgyak, bútorok és installációk kitalálása és megdizájnolása, amelyeket a kolozsvári Malomárok egy szakaszán fogják kiállítani április és május folyamán.

Bõvebben
2018. március 27., 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Reál és humántudományi ETDK

2018. március 27-én megrendezésre kerül a kommunikáció szakterületen tanuló egyetemisták számára a "Hogyan írjunk szakdolgozatot?" című előadás. Az előadó Vincze Orsolya lesz. Szeretettel várunk mindenkit 20 órától a K+ pincéjében.

Bõvebben
2018. március 27., 16:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt eseményünkre, ahol megismerheted a Magneti Marelli Automotive Cluj céggel. A találkozó során megtudhatod mivel is foglalkozik az egyik leginnovatívabb tech cég. A cég egy különleges bemutatóval és számos ajándékkal készül Neked, hogy bemutassa fő projektjeit. Azt is megtudhatod milyen internship lehetőségeket kínál a cég a kolozsvári egyetmistáknak. Lehetőséged nyílik beszélgetni a cég képviselőkkel, kérdezni és akár jelentkezni is a programjaikra. Minden informatika és mérnöki profilú egyetemistának ajánljuk figyelmébe, de elsősorban azoknak, akik internship lehetőséget vagy munkát keresnek.

Bõvebben
2018. március 22., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

De ki is az a Klió, Kleió, Clio? 
A Történelem Szakkollégium tagjai márc. 22-i bemutat(koz)ójukban szeretnék másoknak is megmutatni, hogy a történelemben nem csak egy hatalmas csata lehet érdekes, hanem az utcanevek szimbolikája vagy egy adott társadalmi csoport viselkedése is, ha megfelelően, könnyedén és habosan tálalják. A kávé szürcsölgetése közben, Klió társaságában a következő témákat mutatják be a szakkolisok:
- Bereczky Zsolt: Marosvásárhelyi utcanevek, szimbolikus terek és emlékezetpolitika (1945‒1989)
- Gál Edina: A kolerajárvány kolozsvári özvegyei és árvái (1874)
- Horváth Csaba: Konfliktusok katonák és helybeliek között Kolozsváron a XVIII.‒XIX. századok fordulóján
- Pataki Szabolcs: Nagyszeben ostroma (1916)
- Szabó Zsolt: A virilizmus kutatásának lehetőségei és problémái

Bõvebben
2018. március 20., 19:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Következő tematikus estünkön a nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg.
Kérjük, jelezd részvételi szándékodat a következő űrlap kitöltésével:https://docs.google.com/forms/d/1YdN7zEWlXl0gVqx44kMJ6wS4ZWOo7Wo27ygmwshOt24/edit

Bõvebben
2018. március 23., 18:00-20:00 Sapientia EMTE MIK

A Pedagógus Fórum újabb meghívottja Zeitler Ádám a Milestone Intézet alapítója és igazgatója, aki Agyonnyomott generáció: A pályaválasztás és a tehetséggondozás dilemmája a Z generációban címmel tart előadást, ezúttal Kolozsváron. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni március 22., 22 óráig lehet az alábbi űrlap kitöltésével: https://goo.gl/forms/siuWKl7CQvKAZ6AA3

Bõvebben
2018. március 19., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Vállalkozásod működtetése során nap mint nap kell megoldanod olyan problémákat, melyekkel korábban – munkavállalóként vagy épp tanulóként – nem kellett szembesülnöd. Újabb, eddig számodra ismeretlen próbatétel elé nézel, hiszen vállalkozóként egy szervezet működéséért, működtetéséért felelsz, rád hárul a vállalkozás pénzügyeinek, adminisztratív teendőinek menedzselése, a tervezés után a működés dolgos hétköznapjai következnek. Vállalkozóként munkáltatóvá is válsz, ami akkor is igaz, ha például egyéni vállalkozóként csak saját magadnak teremtesz munkahelyet. Ennek az új szerepkörnek a betöltéséhez, illetve ahhoz, hogy felelősséggel vezethesd saját vállalkozásod, fontos, hogy tisztában legyél a vállalkozással kapcsolatban alapvető menedzsment kérdésekkel.

Előadónk: dr. Rácz Béla-Gergely, BBTE

Bõvebben
március
28

BBTE Mentor Klub 2018

2018. március 28., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Következő program témája: nonverbális kommunikáció
Tréner: Krippán Kinga

Bõvebben
március
14

BBTE MENTOR KLUB 2018

2018. március 14, 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Következő program témája: vizuális kommunikáció
Tréner: Könczei Zsolt

Bõvebben
2018. március 8., 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Reál és humántudományi ETDK

2018. március 8-án kerül megrendezésre a filmművészet és média szakterületén tanulók számára a Hogyan írjunk szakdolgozatot? című előadás, amelyet Dr. Bátori Anna fog megtartani. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! Jelentkezés az előadásra:
https://etdk.kmdsz.ro/2018/index.php?m=hirek

Bõvebben
2018. március 9., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

Második félévben is folytatódik a Szakkollégiumi délutánok eseménysorozat, melynek keretében most a Gazdasági Tanácsadó Klub mutatkozik be. A következő kérdésekre keressük majd a választ: Bankfiókok vagy applikációk?

Bõvebben
2018. március 23-25. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, és azt is, hogy hogyan működik egy produkciós cég. Alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.
Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: https://goo.gl/yMtKtK

Bõvebben
2017. március 07., 19:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Következő Kreatív Kolozsvár estünkön bemutatkozik a budapesti Design Terminal, amely 2014 óta segíti a régió korai fázisú startupjait. Itt regisztrálhatsz az eseményre: https://goo.gl/pLPQZ1

Bõvebben
2018. március 6., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise, Creative Market

Nőnap alkalmából ajándékozz odafigyelést, értéket és különlegességet, szerezd meg a hozzávalókat a Creators’ Market tavaszi nőnapi vásárán!

Bõvebben
2048. április 5, 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Szabó Tamás

Szabó Tamás fotós képes élménybeszámolója Norvégia északi részéből, Tromso-ból.

Bõvebben
2018. március 9-11. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Honnan lesz pénz a vállalkozásra, hogyan lesz pénz a vállalkozásból? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik és bevételt is termel.

Bõvebben
18:00 Online MIK

Pedagógus fórum Joós Andreával: Tudatos tanítás

Bõvebben
19:00 Online MIK

SKILLed – Hova (nem) talál a képességed? – Jó tanácsok HR szakembertől – az évad utolsó 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 29-én kedden este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 Online MIK

Pedagógus fórum Gyöngyösi Csillával: Kreatív szempontok a nyelvoktatáshoz

Bõvebben
Június
16.
Szerda

Epic Music Battle 2021

16:00 Online MIK

Az Epic Music Battle a VIBE Fesztivál tehetségkutatója, amelynek célja felkarolni az erdélyi előadókat és megismertetni őket az erdélyi közönséggel. 2018-től több mint 7 zenekarnak és 10 DJ-nek sikerült teljesíteni az álmát, hogy felléphessen Erdély legnagyobb magyar fesztiválján olyan fellépők mellett, mint Lost Frequencies, Sigma, Modestep, Alle Farben, Foreign Beggars, Punnany Massif, Halott Pénz vagy Wellhello. Ha van egy zenekarod, vagy régóta készítesz mixeket Dj-ként és szívesen próbára tennéd tehetséged, akkor jelentkezz a VIBE Fesztivál 2021-es Epic Music Battle tehetségkutatójára!

Bõvebben
19:00 Online MIK

Határ a csillagos CÉG! – Gyorstalpaló vállalkozás (be)indításához – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 9-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
19:00 Online MIK

Jöttem, láttam, vállalkoztam! – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 június 2-án szerda este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 Online MIK

edagógus fórum Tárkányi Erika Tímeával: Interaktív módszerek a tanításban

Bõvebben
19:00 Online MIK

SZAKMA(TT) – Mi leszek, ha nagy leszek? – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 május 12-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
14:00 K+közösségi tér Kplusz

A K Plusz program a 2021-es, 6. születésnapja alkalmából kiállítást szervez “K+oronavírus ON/OFF” címmel, amely június 24-30. között lesz megtekinthető a K+ közösségi térben.Azt mind tudjuk, hogy az elmúlt év egy szokatlan év volt.

Bõvebben
Június
18-19.
Péntek-Szombat

Filmipari workshop

10:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Kreatív Kolozsvár: Online filmipari workshop Deák Kristóffal és Tarr Bélával!

Bõvebben
9:00 K+ közösségi tér

Találkozzunk június 24-én, 9:00-11:00 óra között az idei év első, élőben megszervezett Kreatív Kolozsvár reggelen a K+ Közösségi térben.

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Június 15-én 18:00 órától újabb Kreatív Kolozsvár estre kerül sor “7Digits - nulláról az egymillió dollárra 4 év alatt” címmel. Meghívottunk dr. Kádas Péter lesz, a 7Digits - Online Marketing Agency alapítója.

Bõvebben
18:00 Facebook Live Kreatív Kolozsvár

Több, mint egy éve találkoztunk utóljára a COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor projekt tagjaival a tavalyi rendhagyó Kreatív Kolozsvár Esten. A gazdaságra természetesen komoly hatással volt a szükségállapot bevezetése és a különböző állami beavatkozások, rendelkezések.

Bõvebben
Május-Június
31-04.
Hétfő-Péntek

Emelt színtű vállalkozásfejlesztő workshop

9:00-13:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Emelt színtű vállalkozásfejlesztő workshop a Kreatív Kolozsvár szervezésében!

Bõvebben
Május
28-29.
Péntek-Szombat

Online zeneipari menedzsment workshop

10:00-16:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Újabb online zeneipari menedzsment workshop-al érkezünk hozzátok május 28-29. között, 10:00-16:00 órás intervallumban, egy kis Zoom meeting keretén belül!

Bõvebben
9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Berke Krisztina és Sándor, akik a Chef’s Home- Freedom Garden Transilvania név alatt saját vállalkozást nyitottak 2020-ban, ahol az étel és különböző események találkoznak.

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

KiÁLLÁStalanság – Tanácsok az első munkád megszerzéséhez – 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 eseményre május 5-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting MIK

Pedagógus fórum Joós Andreával: Tudatos tanítás

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

🚀 𝗕𝘂̈𝗿𝗼𝗸𝗿𝗮́𝗦𝗭𝗜𝗔 - 𝗛𝗼𝗴𝘆𝗮𝗻 𝗻𝗲 𝘃𝗲𝘀𝘀𝘇 𝗲𝗹 𝗮 𝗸𝗼̈𝘇𝗶𝗴𝗮𝘇𝗴𝗮𝘁𝗮́𝘀 𝘂́𝘁𝘃𝗲𝘀𝘇𝘁𝗼̋𝗶𝗯𝗲𝗻 – újabb 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔 április 14-én szerda este 7 órától online!

Bõvebben
Április
19.
Hétfő

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTŐ KÉPZÉS

9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

Vállalkozásba kezdenél? Pénzügyi tanácsadásra van szükséged? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási terved üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól következő ingyenes képzésünk!

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Klozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár est meghívottja Balogh Péter, az RTL Klub-os Cápák Között műsorának zsűritagja, a Baconsult magyarországi angyalbefektető csapat alapítója. Az est fókuszában pénzügyi témák lesznek, pontosabban, az első tőkebevonásra való felkészülés szükségességéről és hogyanjairól lesz szó.

Bõvebben
9:00 Zoom Meeting Kreatív Kolozsvár

 Szélyes Levente a Codespring (Softech) IT vállalkozás alapítója és CEO-ja, mely egy kolozsvári szoftverfejlesztő és outsourcing cég. Szélyes Levente egyike azoknak a szenvedélyes szoftvermérnököknek, akik a 90-es évek közepén egy más elképzelést képviseltek azzal kapcsolatban, hogyan lehet a szoftverfejlesztő szolgáltatásokat elkezdeni abban az időben.

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting KreatÍv Kolozsvár

Tomán Szabinát legtöbben az RTL Klub-os Cápák Között műsorából ismerhetik. Feltevődik a kérdés, hogy mi jogosította fel őt arra, hogy zsűriként szerepeljen a neves műsorban?

Bõvebben
19:00 ZOOM Meeting MIK

 𝗢𝘀𝘇𝗱 𝗯𝗲 𝗲́𝘀 𝘂𝗿𝗮𝗹𝗸𝗼𝗱𝗷!  – 𝗣𝗲́𝗻𝘇𝗴𝗮𝘇𝗱𝗮́𝗹𝗸𝗼𝗱𝗮́𝘀 𝗱𝗶𝗮́𝗸𝗲́𝘃𝗲𝗸 𝗮𝗹𝗮𝘁𝘁 címmel startol 𝗮 𝗞𝘄𝗼𝗿𝗸 𝗤&𝗔!

Bõvebben
December
17.
Csütörtök

Évzáró gála

18:00 ZOOM Meeting MIK

A MIK közössége számára már hagyományossá vált évzáró gálát december 17-én, karácsony előtt tartottuk, ünnepi hangulatban.

Bõvebben
Október
26.
Hétfő

20 huszonéves tehetség 2020-ban

18:00 ZOOM Meeting MIK

Napjainkban megszokott jelenség, hogy 𝗽𝗲́𝗹𝗱𝗮𝗸𝗲́𝗽𝗲𝗶𝗻𝗸 mindig távoli, csak címlapokról és a médiából ismert személyek, akik élete és tevékenysége tündérmese szerű tartalomként él a köztudatban. Mindeközben megfeledkezünk vagy nem is tudunk azokról a 𝘁𝗲𝗵𝗲𝘁𝘀𝗲́𝗴𝗲𝘀 𝗳𝗶𝗮𝘁𝗮𝗹𝗼𝗸𝗿𝗼́𝗹, akik a közvetlen környezetünkben élnek és tevékenykednek, akik eredményei mintaként szolgálhatnak az erdélyi és kolozsvári közösségnek.

Bõvebben
9:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

 A következő Kreatív Kolozsvár Reggel meghívottjai Albert-Tóth Csilla és Erdei-Dolóczki Tímea lesznek, akik az Ideativa (https://ideativa.ro/) építésziroda alapítói. Mindketten építészetet tanultak és a szakmán belül kezdtek el dolgozni. Néhány év munkatapasztalat után azonban úgy döntöttek, megalapítják saját vállalkozásukat és ezzel együtt irodájukat is.

Bõvebben
18:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár

💡 A következő Kreatív Kolozsvár est a startup szcénába röpít minket, egy olyan helyre, ahol fontos az ismerkedés, a kapcsolatteremtés, a kapcsolatápolás és a kapcsolatfenntartás.

Bõvebben
Március
26.
Péntek

VÁLLALKOZÁS TANULÁS MELLETT

16:00-17:30 Zoom Kreatív Kolozsvár

Egyetemista vagy, és többet szeretnél kihozni az idődből, esetleg gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításában? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Március
19.
Péntek

VÁLLALKOZÁS KISGYEREK MELLETT

16:00-17:00 Zoom Kreatív Kolozsvár

Szülő vagy kisgyerekkel, kisgyerekekkel vagy már nagyobb palántákkal és gondolkodsz egy saját vállalkozás elindításán? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Március
12.
Péntek

VÁLLALKOZÁS MUNKAHELY MELLETT

16:00-17:30 Zoom Kreatív Kolozsvár

Főállásban dolgozol, és azon gondolkodsz, jó lenne saját vállalkozást indítani? Ha igen, ez az előadás neked szól!

Bõvebben
Márciús - Április
2-13
Kedd

MASTERMIND WORKSHOP

2021. márciús 2. Zoom Meeting Kreatív Kolozsvár

Vannak kihívások, amikben egy jó tanácsadó tud legjobban segíteni. És vannak kihívások, amikben más vállalkozók. A vezetett mastermind ezt a két előnyt ötvözi: 6 hasonló vállalkozó, 6 különböző vállalkozás, 4 alkalom - és egy nagyon gyakorlott tanácsadó, aki nemcsak a kereteket adja, hanem a tartalomhoz is hozzátesz.

Bõvebben
9:00 Zoom Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz egy hobbiból vállalkozás? Mi lenne, ha a megélhetésed csupán a szórakozásod lenne, egy kis adminisztrációval megspékelve? 🪁

Bõvebben
18:00 Zoom Kreatív kolozsvér

A következő Kreatív Kolozsvàr meghívottja Megyeri Mirtill, akit a Forbes magazin 2018-ban bevàlasztott a - harminc sikeres magyar fiatal 30 alatt - listàjàba. Az előadás témája "Munkaerőpiaci trendek a COVID után", és február 23-àn, 18:00 órától, a ZOOM felületen lesz élőben megtekinthető.

Bõvebben

Négy kolozsvári kisvállalkozás példáján keresztül térképezzük fel a @Kolozsvári Magyar Napokon, milyen rövid- és hosszútávú károkat okozott a koronavírus a KKV szektorban, de legfőképp azt, kinek milyen stratégiája van az újrainduláshoz, válságkezeléshez.

Bõvebben
Planetarium Kids

A koronavírus-járvány kis- és középvállalkozásokra kifejtett negatív hatásairól és az őket a kilábalalásban segítő állami hitel-, illetve pályázati lehetőségekről beszélgetünk a @Kolozsvári Magyar Napok első napján. Itt megkapod a legfontosabb tudnivalókat az IMM Invest és IMM Leasing programokról és a nemsokára elérhető állami garanciavállalású romániai támogatásokról.

Bõvebben
December
17
Csütörtök

Kreatív Kolozsvár Karácsonyi Meet-Up

Zoom

Zárjuk közösen a 2020-as évet, beszélgessünk rólatok! Mi történt ebben az újdonságokkal és kihívásokkal teli évben vállalkozásotokkal, mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2021 elején? Karácsony előtt egy kötetlen, kora esti online találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

Bõvebben
2020.01.28. Zoom

Milyen kockázatokkal kell számolnia a vállalkozásoknak a következő évben? Hűvös Ágnes szakértő segítségével erre a kérdésre keressük a válaszokat a következő Kreatív Kolozsvár Reggelen.

Bõvebben
2020. 12. 16. Online

Rendhagyó virtuális konferenciával zárjuk a K Plusz program idei évadját. A fiatalokat és jövőt helyezzük a középpontba. A második alkalommal megszervezett Innovációs és Tehetségkonferencián oktatással, városi mobilitással, valamint a munka és az üzlet jövőjével kapcsolatos témákat járunk körül. Előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

Bõvebben
9:00

Czirjék Kati nevével sok helyen találkozhattok: a Női Vállalkozók Erdélyben egyik alapítója.

Bõvebben
2020. 12. 2-3. Online Kreatív Kolozsvár

Olyan fiatal kis- és középvállakozóknak szól a Kreatív Kolozsvár programon belül megszervezett Vezetői készségfejlesztés és változásmenedzsment képzés, akik csapatban dolgoznak, és hatékonyabban szeretnének nehéz helyzeteket kezelni.

Bõvebben
2020. 11. 26. Online Kreatív Kolozsvár

Vezetői kihívások válságos időszakban

Bõvebben
November
6-7.
Péntek, Szombat

Nagyjáték- és rövidfilm workshop – online

2020. november 6-7. és 20-21. Online

Ötödik alkalommal megszervezett filmes tematikájú online workshopunk a nagyjáték- és rövidfilm gyártásról szól. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.

Bõvebben
2020.10.30-31 Online

Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenész, zenerajongó vagy zenekarok menedzsere vagy, ha PR-területen dolgozol és szeretnél a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, neked szól negyedik ízben megszervezett könnyűzenei képzésünk!
 

Bõvebben
június
19.
péntek

Zeneipari menedzsment képzés

2020. június 19. 16:00 Online Magyar Ifjúsági Központ - MIK, VIBE Fesztivál

VIBE Fesztivál online zeneipari menedzsment képzés

Bõvebben
december
2.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. december 2. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
25.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 25. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
18.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 18. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
11.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 11. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november
4.
hétfő

Szövegszerkesztő tréning

2019. november 4. 18:00 Meteor utca 74. Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Az ötször három órás kurzus szövegíró gyakorlatokkal, jó és rossz példák elemzésével segít elsajátítani azt az eszköztárat, ami segít a közérthető és autentikus szövegek írásában. Szó lesz arról, hogy írjunk feszes, könnyen értelmezhető mondatokat és hogyan alakítsuk ki a befogadást segítő szövegstruktúrát.

Bõvebben
november

Mentortábor

2019.11.8. - 10. Magyar Ifjúsági Központ - MIK

Az idei program csapatépítő hétvégével indul október 18. és 20. között.

Bõvebben
2019.10.22 - 11.06. Kolozsvár Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Babes-Bolyai Tudományegyetem

A Mentor Klubba szakiránytól függetlenül várunk minden olyan alap- és mesterképzéses diákot, aki jelenleg is a BBTE valamelyik Karán tanul.

Bõvebben
február
29.
szombat

1. Empit-est

2020.02.29. K+ Közösségi tér Erdélyi Magyar Pünkösdi Fiatalok és Tinédzserek

Sok szeretettel várunk kedves fiatalok a világ bármelyik szegletéből az új EMPIT-EST-ekre!
Kolozsvár központjában, a K+teremben, találkozunk?/találkozzunk!

Bõvebben
december
13.
péntek

Cafe Journalism for Justice

2019.12.13. K+ Közösségi tér Go Free Egyesület

Beszélgessünk arról, hogy mit tudunk #együtt jobban tenni 2020-ban!

Bõvebben
2019.12.12. K+ Közösségi tér Érted

Jó-e az, hogy Kolozsvár lakossága ilyen mértékben növekszik? Elfér-e ennyi ember a városban? Kell-e metró Kolozsvárra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ december 12-i első vitaestünkön.

Bõvebben
2020.01.30. K+ Közösségi tér Érted

A vegán életmód egyre nagyobb tömegeket csábít magához, főként a fiatalok körében. Rengeteg vita folyik arról, hogy egyáltalán egészséges-e így élni, és egyre többen alakítanak ki egy határozott véleményt a kérdésről.

Bõvebben
2020.02.07. K+ Közösségi tér RIF

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a RIF játék és networking estjére, amelyre február 7-én, pénteken kerül sor, 19 órai kezdettel a K+ Közösségi térben.

Bõvebben
2020.01.31.-02.02. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni és kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól a Kreatív Kolozsvár következő műhelye.

Bõvebben
december
16.
hétfő

Kreatív Kolozsvár Karácsony

2019.12.16. Planetarium Kreatív Kolozsvár

Zárjuk közösen ezt a naptári évet, beszélgessünk rólatok, vállalkozásotokról, és arról, hogy mi várható a Kreatív Kolozsvárban az évad második felében, 2020 elején. Karácsony előtt egy kötetlen kora esti találkozóra várunk benneteket a Kreatív Kolozsvár programban!

Bõvebben
2019.11.26. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Tulajdonos vagy vezető a vállalkozásban - miért és hogyan válaszd szét tisztán a kettőt? Hűvös Ágnes, a Karson Consulting vezetőjének előadására, illetve közös beszélgetésre várunk szeretettel rendhagyó Kreatív Kolozsvár Reggelünkön

Bõvebben
november
22-24.
péntek-vasárnap

Emelt szintű vállalkozásfejlesztő workshop

2019.11.22-24. K+ Közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Honnan tudsz pénzt bevonni a vállalkozásodba? A forrásbevonás stratégiai szintű kérdéseire kaphatsz választ a Kreatív Kolozsvár emelt szintű workshopján, amelyre olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek már működő vállalkozásuk van, ez bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

Bõvebben
december
16.
hétfő

Ez volt az Artwise 2019-ben

2019.12.16. K+ Közösségi tér Artwise

A 2019-es év nagyon esemény- és élménydús volt az Artwise életében. Külön köszönjük partnereinknek és támogatóinknak a sok segítséget, amit az elmúlt évben kaptunk!

Bõvebben
november
15-16.
péntek-szombat

Őszi megújulás

2019.11.15-16. K+ Közösségi tér Artwise

Az Artwise és Creators’ Market egy új izgalmas eseményt szervez, amely november 15-16-án kerül megrendezésre a K+ térben.

Bõvebben
2019.10.22. The Office Magyar Ifjúsági Központ - MIK

A soron következő beszélgetés meghívottja Novák Katalin Államtitkár Asszony, a az Emberi Erőforrások Minisztérium Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának vezetője.

Bõvebben
2019.11.22. Cluj Hub Magyar Ifjúsági Központ - MIK

A kolozsvári YZ Intézet konferenciát szervez az 1989-es forradalom emlékére, melynek célja a rendszerváltó nemzedék és az YZ generáció közötti kapcsolat megteremtése.

Bõvebben
2020.02.26. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

A soron következő beszélgetés meghívottja Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője.

Bõvebben
2020.02.25. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ - MIK, Igen tessék Egyesület

Mit kell tudnia egy egyéni vállalkozónak az egészségügyi biztosításról? Mi a SRL-D előnye a SRL-hez képest? Mennyibe kerül céget nyitni? Milyen költségekkel jár utólag egy cég vagy egyéni vállalkozás fenntartása?

Bõvebben
2019.11.13. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ, Igen Tessék

November 13. a magyar nyelv napja - ezt idén a Magyar Ifjúsági Központ - MIK YZ Intézete és az Igen tessék Egyesület egynapos előadássorozattal ünnepli gazdasági anyanyelvhasználat témában.

Bõvebben
2020.03.04. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat kolozsvári fiókszervezete Nők Napja alkalmából előadást szervez, amelyre 2020. március 4-én, szerdán 19:00 órától kerül sor.

Bõvebben
2019.11.06. K+ Közösségi tér

Ingyenes Linkedin képzés Bánki Tamással.

Bõvebben
október
29.
kedd

Inside VIBE

2019.10.29. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ, VIBE

Hogyan épül fel egy fesztivál, mi befolyásolja, hogy kik lesznek a fellépők? Miért dönt úgy egy fiatal fesztivál, hogy arculatot vált? Mi minden változott a fesztiválozók körében a marosvásárhelyi "Weekend" Telepen a Félsziget óta?

Bõvebben
október
24.
csütörtök

GDPR ready weboldalak – Hogyan csináld?

2019.10.24. K+ Közösségi tér Cluj Privacy Hub, Kreatív Kolozsvár

Milyen megoldásoknak köszönhetően lesz GDPR ready egy weboldal? Hogyan lehet növelni a hírlevélre feliratkozók vagy az online vásárlók számát a GDPR megsértése nélkül?

Bõvebben
2020.02.10. K+ Közösségi tér Kőszikla

Az év első csajos estjén arról fogunk beszélni, hogyan lehet kellemes, kényelmes kuckót teremteni otthonunkból.

Bõvebben
március
9.
hétfő

Csajos est – Fessünk tavaszt!

2020.03.09. K+Közösségi tér Kőszikla

Ha már meguntad a szürke téli napokat és alig várod, hogy virágba boruljon a természet, akkor gyere és hangolódjunk együtt a tavaszra!

Bõvebben
október
9.
szerda

Önismereti műhely

2019.10.09. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

Ismerni önmagad azt jelenti, hogy tisztában vagy a tulajdonságaiddal, értékeiddel, ismered céljaidat, vágyaidat, ugyanakkor saját korlátaidat és hiányosságaidat is.

Bõvebben
október
15.
kedd

Defineyourself Ízelítő

2019.10.15. K+ Közösségi tér Define Yourself

Ezen a tréningen alkalmad lesz betekintést nyerni olyan technikákba, amelyek segítenek az aktuális céljaid megfogalmazásába, amelyekkel tudatosíthatod erőforrásaidat, megismerheted az életedben levő hátráltató tényezőket.

Bõvebben
2019.10.22. K+ Közösségi tér Máltai Szeretetszolgálat

Ebben a felgyorsult világban, gyakran találjuk magunkat abban a helyzetben, hogy több teendőt kellene elvégezzünk 24 óra alatt, mint amire az elég lenne. Ugyanakkor nemcsak elintézni szeretnénk a tennivalókat, hanem eközben élvezni is akarjuk az életet, ami néha egyenesen lehetetlennek tűnik...

Bõvebben
december
21.
szombat

Királyi Szülinapi Buli 3

2019.12.21. K+ Közösségi tér Kőszikla

Idén is lesz Királyi Szülinapi Buli!

Bõvebben
2019.12.03. K+ Közösségi tér Női vállalkozók Erdélyben

KONKRÉT megoldásokkal várunk az ÉN felfedezését illetően is, illetve LÉPÉSkártyákkal engedünk el benneteket, amelyek által projekt alapú élmények csapatjátékosa lehetsz.

Bõvebben
2019.06.21 K+ Közösségi Tér Cluj Privacy Hub, Kreatív Kolozsvár

Az Adatvédelmi Tisztviselő Tréning egy szakmai fejlesztő program, amely az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeire, a GDPR-megfelelésre és a DPO feladatok ellátáshoz szükséges gyakorlatra koncentrál. A résztvevők a képzés mellett GDPR dokumentummintákat és egyéni tanácsadást kapnak.

Bõvebben
június
14-15
péntek-szombat

Innovációs és Tehetségkonferencia

2019.06.14-15 Kolozsvár Kreatív Kolozsvár, PONT, Kplusz

Nagyszabású konferencival zárjuk a K Plusz program idei évadját: társadalmi és technológiai innovációval, tehetséggondozással, munkavállalással és vállalkozással kapcsolatos témákat járunk körül az Innovációs és Tehetségkonferencián. Rendhagyó Kreatív Kolozsvár-reggellel, előadásokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várunk mindenkit szeretettel!

Bõvebben
május
29.
szerda

Sweet Summer Sale

2019.05.29 K+ Közösségi Tér Creators Market, ArtWise

A Creators’ Market újabb vásárral készül, hisz tudjuk, hogy mindjárt itt a nyári időszak, szóval időben be kell szerezni a legújabb kiegészítőket, hogy a lehető legszebbnek érezd magad fesztiválozás vagy nyaralás közben. Ismét lehetőséged lesz egyedi,szakértelemmel és az alkotás szeretetével elkészített termékeket vásárolni.

Bõvebben
2019.05.25 K+ Közösségi Tér Harghita Business Center

Minden nőben megvan a szépség és az erő! Már csak a tudás kell, hogy ezt kibontakoztassák. Mi ezt adjuk a Yurkov stílusszakértők bevonásával. Ráadásul házhoz hozzuk neked: Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen Sepsiszentgyörgyön és Kolozsváron szervezünk stílustréningeket és stílusesteket.

Bõvebben
2019.05.14 Planetarium Kreatív Kolozsvár, PONT, Kplusz, Planetarium

Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Heal Edina, a Google Magyarország egykori igazgatója, aki szerint a digitalizáció nem opcionális, hanem létkérdés. "Élsz, vagy meghalsz! Ez a tét!"

Bõvebben
2019.04.18 Apáczai Csere János Elméleti Líceum díszterme Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, RMDSZ Kolozsvári Szervezet, Kplusz

A 2019-es Pedagógus Fórum első meghívottja Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, közoktatási szakértő, élmény- és kalandpedagógiai tréner, felnőttképzési menedzser, szabadidő-szervező. A Kalandok és Álmok Élménypedagógiai és Animációs Szakmai Műhely vezetőtrénere, az Európai Élménypedagógiai Egyesület tagja.

Bõvebben
2019.04.15 K+ Közösségi Tér Kplusz, Igen tessék, Magyar Ifjúsági Központ

Szeretnél saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan, és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? A KWork Q&A előadássorozat keretében választ kaphatsz egy vállalkozás elindításának humánerőforrás-menedzsmenttel kapcsolatos kérdéseire.

Bõvebben
április
12-13
péntek-szombat

Kulturális menedzsment workshop

2019.04.12-13 K+ Közösségi Tér Kplusz, Kreatív Kolozsvár

Kulturális menedzsment workshopot hirdetünk azok számára, akik kommunikációval, közösségi média megjelenéssel, márkaépítéssel, eseményszervezéssel, fesztiválszervezéssel foglalkoznak, illetve azok számára, akik művészeti oktatásban vesznek részt és szeretnének művészeti terméket létrehozni.

Bõvebben
2019.04.09 K+ Közösségi Tér Kreatív Kolozsvár

Hosszú út vezetett a géprombolás korától a mesterséges intelligenciáig. Míg a 19. században a gép volt a közös ellenség, addig mára nyilvánvalóvá vált, hogy egyetlen munkavállaló, egyetlen vállalkozás és egyetlen nemzetgazdaság sem lehet versenyképes, ha nem reagál időben a digitalizáció kihívásaira.

Bõvebben
2019.03.08 K+ Közösségi Tér Diákfórum

Sokan ülünk be a Váróterembe, de nem tudjuk mi is az. Hogy alakult Kolozsvár egyik alternatív és független társulata? Hogy kapott helyet a Váróterem és a Zug? És hogy tanultak meg a színészek csempét rakni?

Bõvebben
április
5-6
péntek-szombat

Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) Tréning

2019.04.05 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Az Adatvédelmi Tisztviselő (GDPR DPO) Tréning egy 15 órás szakmai fejlesztő program, amely a GDPR-megfelelésre és a DPO feladatok ellátáshoz szükséges gyakorlatra koncentrál. A résztvevők a képzés mellett GDPR dokumentummintákat és egyéni tanácsadást kapnak.

Bõvebben
2019.04.03 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Magyar Diákszövetség

A Mentorprogram célja, hogy bevonja az egyetemistákat a Kolozsvári Magyar Diákszövetség működésébe, segítsen a szakmai fejlődésben és olyan kapcsolatok kialakításában, amelyek a későbbiekben hasznosak lehetnek.

Bõvebben
2019.03.26 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

"Tényleg nem akarnak dolgozni a mai fiatalok, vagy csak nálad nem akarnak dolgozni?"
Home office, freelancer, coworking. Sűrűn használt fogalmak, ám alig tíz éve terjedtek csak el igazán. Ekkor kezdtek megjelenni azok a közösségi irodák, amelyek befogadták a hagyományos munkaszervezetekben nem dolgozó egyéni vállalkozókat, szabadúszókat, kezdő cégeket és startupokat. Átalakulóban a munkavégzés és a munkamorál, hiszen ez generációs kérdés is egyben.

Bõvebben
március
22-24
péntek-vasárnap

Pénzügyi vállalkozásfejlesztő workshop

2019.03.22-24 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai, pályázati és finanszírozási kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik, bevételt termel és a növekedés, skálázás a következő megcélzott lépés.

Bõvebben
2019.03.19 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Új rendezvénysorozatunkon, a Kreatív Kolozsvár Reggeleken fiatal vállalkozások mesélik el, hogyan építkeztek, tanultak a nehézségekből, hogyan birkóztak meg a kihívásokkal, és hogyan jutottak el oda, ahol most vannak. Gyere el, csatlakozz a beszélgetéshez, oszd meg te is egy kávé mellett tapasztalataidat, bukásaidat, győzelmeidet!

Bõvebben
2019.02.26. K+ Közösségi Tér MIK, Igen tessék! Egyesület

Szeretnél saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan, és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? A KWork Q&A előadássorozat keretében választ kaphatsz egy vállalkozás elindításának könyveléssel kapcsolatos kérdéseidre.

Bõvebben
2019. 02. 22-24. K+ közösségi tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Hogyan lesz pénz a vállalkozásból, honnan lesz pénz a növekedésre? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű vállalkozási készségfejlesztő
képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik és bevételt is termel.

Bõvebben
2019.03.22 K+ közösségi Tér PONT, Federația Tinerilor din Cluj, Cluj for Youth, SALTO-Youth Participation & Information

Az európai "Think Tank" a SALTO-Youth által harmadik alkalommal szervezi meg gyűlését Kolozsváron.

Bõvebben
2019.02.20. K+ Közösségi Tér Egy randi rendel, Igen, tessék! Egyesület

Sokan keresik, áhítják, várják, vágyják, elvesztik, siratják. Bízom benne, hogy sokan már megtalálták. Az egészséges párkapcsolatot, az igazit, a szerelmet.
Vajon tarthat-e örökké?
Mitől igazi, az igazi?

Bõvebben
2019.02.18 K+ közösségi tér Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet

A környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól: úgy élek ma, hogy gyermekeim, unokáim számára biztosítsam a természetes környezet fenntarthatóságát. Környezetünk megóvása az otthonunkban kezdődik. Hogyan? - Gyere el, és jegyzetelj!

Bõvebben
2019.02.09 K+ Közösségi Tér Pufi Theatre

Ez a könyv a bennünk lévő egyensúly megtalálásáról szól. Egyfajta keresés, felismerés, szembesülés mindazokkal a vívódásokkal, melyeket életünk egyes szakaszaiban megtapasztalunk, felismerünk. Ugyanakkor szembesít a könyv a nőben lévő férfitulajdonságokkal, és ezek hátrányait világítja meg.

Bõvebben
2018. december 4. K+ Közösségi Tér MIK

A KWork Q&A előadássorozat második évadának első eseménye egy kerekasztal-beszélgetés a Goodwill Consulting vezetésével.

Bõvebben
december
19.
szerda

BBTE Mentor Klub 5.

2018. december 19. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Az első félév zárásaként Benedek Istvánnal, a BBTE Kommunikáció tanszék oktatójával találkoznak a diákok, aki a különböző prezentációs programok használatához ad majd hasznos tanácsokat.

Bõvebben
december
5.
szerda

BBTE Mentor Klub 4.

2018. december 5. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Az előadás-technika alapjaival Kádár Magor, a BBTE Kommunikáció tanszék docense ismerteti meg a résztvevőket december 5-én.

Bõvebben
november
21.
szerda

BBTE Mentor Klub 3.

2018. november 21. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

A hatékony csapat- és szervezeti kommunikációról Dániel Botond, a BBTE Szociológia tanszék oktatója mesél november 21-én.

Bõvebben
november
7.
szerda

BBTE Mentor Klub 2.

2018. november 7. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

November 7-én a tanulástechnika rejtelmeibe Benkő Ilona, a kolozsvári Codespring humán erőforrás menedzsere vezeti be a résztvevőket.

Bõvebben
október
24.
szerda

BBTE Mentor Klub 1.

2018. október 24. K+ Közösségi Tér BBTE Mentor Klub

Fugel Edina, a Gazdasági Tanácsadó Klub ügyvezetője tart karrier-tanácsadás workshopot október 24-én.

Bõvebben
október
20.
szombat

Travelling Evening

2018. október 20. K+ Közösségi Tér Erasmus Student Network Cluj-Napoca - ESN Cluj Napoca

Utazási tippeket keresel? Te is egy wanderlust vagy, de bizonytalan?

Bõvebben
2018. október 30. K+ Közösségi Tér Közgazdász Klub, KMDSZ

Kíváncsi vagy hogy milyen is egy sikeres és jó önéletrajz? 💬
Biztos vagy benne, hogy a tied igazán nyerő?🙄
Gyerel el, és bizonyosodj meg róla te is. Bármilyen kérdésed akad, képzőnk, Fugel Edina biztosan megválaszolja.

Bõvebben
október
22.
hétfő

Csajos est

2018. október 22., 18:30 - 21:00 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet

Októberben előkerülnek a sálak, feljönnek Kolozsvárra az egyetemisták és persze újraindulnak havi rendszerességgel a csajos estek.

Bõvebben
2018. október 23. 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Folytatódik a Szakkollégiumi délutánok eseménysorozat a 2018-2019-es tanévben is. Első alkalommal a GTK (Gazdasági Tanácsadó Klub) tartja meg bemutat(koz)óját.

Bõvebben
2018. október 12. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Életfa Szülői Klub

Hányszor halljuk azt, hogy rajzfilm-, számítógép- mobil- internet- vagy játékfüggők a mai gyerekek?

Bõvebben
március
29-30
péntek-szombat

Film- és reklámfilm workshop

2019.03.29-30 K+ Közösségi Tér PONT, Kreatív Kolozsvár

Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát és megtanulunk jól „briefelni” is.

Bõvebben
2018. augusztus. 22-24. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Idén is tematikus napokkal, izgalmas előadásokkal készülünk a IX. Kolozsvári Magyar Napokra.

Bõvebben
2018. június 14-16. Minerva-ház (Napoca/Jókai u. 16 sz.) PONT Csoport

A kétnapos képzés egy Tipikus közösségi média hibák, amiket minden vállalkozó elkövet témájú Kreatív Kolozsvár esttel kezdődik, ahol minden érdeklődő számára betekintést engedünk a közösségi média hirdetéskezelésének legfontosabb aspektusaiba.

Bõvebben
2018. június 14., 18:00 Minerva-ház, Jókai (Napoca) u., 16. sz. PONT Csoport

Naponta használod a közösségi oldalakat eseményeid népszerűsítésére vagy termékeid értékesítésére? Akkor neked szól következő Kreatív Kolozsvár estünk!
Előadónk Klausz Melinda közösségimédia-szakértő, aki 100%-ban gyakorlati módon mutatja be a közösségi média legnépszerűbb felületeinek használatát, hirdetéskezelését, tudatos egységbe, stratégiába szervezését.

Bõvebben
2018. június 12., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Szeretnél finanszírozást találni vállalkozásodhoz, vállalkozási ötletedhez? Szeretnéd, ha valaki érthetően és "magyarul" elmagyarázná, hogyan működik a CRITBIZ (http://critbiz.ro/hu/) vissza nem térítendő vállalkozásfejlesztő támogatás?

Számos jó vállalkozási ötlettel találkoztunk a Kreatív Kolozsvár program elmúlt három éve alatt, és most itt a lehetőség, hogy finanszírozást is tudjunk adni ötleteid megvalósítására!

Egy kötetlen programbemutató beszélgetésre, kérdezz-felelekre hívjuk a Kreatív Kolozsvár minden résztvevőjét és barátait!

Bõvebben
2018. június 7., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Diákfórum

Folytatódik Kolozsváron a Diákfórum előadás sorozata. A harmadik eseményünk témája a VIBE fesztivál. Nyerj betekintést egy fesztivál hátterébe. Tudj meg többet, a legnagyobb erdélyi magyar fesztiválról. Várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Bõvebben
2018. május 25-26. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

A Pedagógus Fórum zárásaként egy képzéssel készültünk, amelynek témája Digitális eszközök használata az oktatásban. Trénerünk Dr. Főző Attila László - digitális pedagógiai szakértő (Digitális Pedagógiai Módszertani Központ), egyetemi oktató (ELTE PPK), tanár, tréner, tananyagfejlesztő, a Digitális Témahét koordinátora, Code Week nagykövet. 

A képzés során gyakorlatias módon ismerkedünk meg a digitális pedagógusok eszköztárával és azzal, hogy miként működik a módszertan, azaz az értékelés, a szervezés, a tartalomkészítés vagy éppen a mobileszközök használata a napi pedagógiai gyakorlatban. A pedagógus résztvevők egy közös platformon, ún. virtuális osztályteremben dolgoznak majd, amely mintaként szolgál későbbi munkájukhoz és ahol minden információ a későbbiekben is elérhető lesz.

Bõvebben
2018. május 24., 17:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) OVB Magyarország

Cégünk független pénzügyi szaktanácsadással foglalkozik, elsősorban magánszemélyek részére, az összes pénzpiaci szegmens lefedésével, így hitelekkel, megtakarításokkal, biztosításokkal, nyugdíjprogramokkal, gyermek előtakarékosságokkal, befektetésekkel, stb is foglalkozunk. Jelenlegi célunk egy 100-120 fős tanácsadói csapat, valamint 15-20 csoportvezető felvétele és kiképzése. Keresünk egyetemi tanulmányok mellett, vagy főállás mellett részmunkaidős munkatársakat, valamint főállású jelölteket is. Előadásunk során a pontos munkaköröket, tevékenységet, karrier lehetőségeket mutatjuk be az érdeklődők számára.

Bõvebben
2018. május 22., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Wix? Wordpress? Shopify? Ingyenes megoldások? Vajon melyik a számunkra megfelelő megoldás egy kezdő vállalkozás weblap / online árúház fejlesztése esetében?
Érdemes-e E-commerce oldalban gondolkodni, vagy egyből eladjuk magunkat és termékeinket, a nagyágyúknak, mint az E-mag vagy az Amazon? Erre a válasz az, hogy érdemes.
Előadó, András Ferencz a Diversity Advertising munkatársa és az Affarit Studio alapítója.

Bõvebben
2018. május 11., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport, Cluj Privacy Hub, PRIVACY Pro

Kevesebb mint egy hónap múlva alkalmazandó lesz az uniós adatvédelmi rendelet, a GDPR. A romániai vállalatok 60%-a még nem kezdte el a felkészülést. Abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a te céged is készen álljon az új rendeletek gyakorlatba ültetésére.
A Kreatív Kolozsvár, a Cluj Privacy Hub és a PRIVACYᴾᴿᴼ egy díjmentes workshoppal segíti a KKV-k, illetve a civil szervezetek megfelelését. A workshop előadói:
Boros Anita LL.M., európai és nemzetközi üzleti mesterjogász, adatvédelmi tanácsadó, PRIVACYᴾᴿᴼ
és
Székely Barnabás adatvédelmi szakértő, az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezetének tagja, a Cluj Privacy Hub társalapítója.

Bõvebben
2018. május 9.,18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

MIért csinál valaki mesterséges nyelvet? A Márton Gyula Nyelvészeti Szakkollégium tagjai május 9-én elmondják, hogy ők miért csinálták. 

Mindenki hallott valamilyen mesterséges nyelven beszélni embereket. Ha úgy gondolod, hogy te épp nem, akkor ezúton tájékoztatunk, hogy minden bizonnyal tévedsz, valójában csak nem tudtad, hogy mesterséges nyelven hallasz beszélni valakiket.

Bõvebben
2018. május 7., 19:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Egyre gyakrabban találkozunk az IoT, azaz Internet of Things kifejezéssel, hiszen egyre több cég foglalkozik ilyen típusú technológiák fejlesztésével. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent ez, milyen jellegű eszközöket, megoldásokat illethetünk ezzel a jelzővel. Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Dr. Barabás László matematikus, informatikus, aki nagy nemzetközi cégek vezető Solution Architect Managereként számtalan komplex IoT projektet tervezett. 

Bõvebben
2018. május 4-6. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenész, zenerajongó vagy zenekarok menedzsere vagy, ha PR-területen dolgozol és szeretnél a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól a harmadik ízben megszervezett könnyűzenei képzésünk!

Bõvebben
2018. április 23., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

A Mikó Imre Szakkollégium tagjai április 23-i bemutat(koz)ójukban szeretnék megmutatni másoknak is, hogy a jog azokból az írott és íratlan szabályokból táplálkozik, amelyekre társadalmunk évezredek óta épül. Ez a tudományág nem csak a konfliktusok megoldásról szól, hanem ezek megelőzéséről is. Előadásuk során olyan hétköznapi szituációkra világítanak rá, amelyekben elkerülhetetlenül találkozunk a jog valamilyen ágával. Be szeretnék bizonyítani, hogy a tévhitekkel ellentétben a jog cseppet sem száraz tudomány, folyamatosan átalakul és formálódik, végig kíséri egész életünket és mindenkit érint. Olyan témákat érintenek majd, mint a családjog, szerződések, öröklés, diákok jogai stb. 

Bõvebben
2018. április 21., 9:30-18:30 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) TŰZD KI! közösség

Ez egy csoportos esemény, mely alatt a saját munkafüzetedben dolgozod ki céljaidat, akciótervedet, ugyanakkor csoportos tevékenységekben is részt veszel, átbeszéltek fontos témákat vagy esetleg játszunk egy kicsit.

A csoportos célkitűzés dinamikája sokkal nagyobb, hangulata másabb, mintha simán csak otthon egyedül végeznéd el ugyanezt.

A munkafüzet olyan spéci kérdéseket tartalmaz, mely gondolkodásra késztet, mozgósítja úgy a rációdat, mint a kreativitásodat és a fantáziádat.

És végül az elérni kívánt célok közül kiszemelsz majd egyet, amelyet nagyító alá tartasz, részeire bontasz és elkezded a megvalósítás tervezésének első lépéseit.

Bõvebben
2018. április 20., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise

Kulturális szférában dolgozó kommunikációs szakemberként nap mint nap azért dolgozom, hogy lebontsuk az ilyen és ehhez hasonló sztereotípiákat. Mindennapi munkámnak fontos eszköze a kulturális nevelés, amely izgalmassá és élővé teheti a kortárs művészeteket egy olyan célcsoport számára is, amely ismereteit a könyvtárak helyett a Google-ból nyeri, Youtube-on hallgat Mozartot, Wikipediáról ismeri a Hamletet, és Instagramon követi a legújabb képzőművészeti trendeket. Az ArtWise Talks #3. kiadásán arra hívok mindenkit, hogy közösen gondolkodjunk, hogyan építhetünk ebből a fiatal közönségből kultúraszerető közösséget.

Bõvebben
2018. április 17., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor)

Az arculat önmagában nem hozza meg a sikert a vállalkozásnak, viszont egy kidolgozott marketin-kommunikáció stratégia igen. A sikeres marketinghez olyan tervet kell kidolgozni, mely egyedi, fenntartható, hosszabb távra meghatározza az ismertség növeléséhez, bizalom építéséhez szükséges teendőket. Ilyenkor a marketing és a design kéz a kézben járnak. Az első lépés, melyről a kisebb vállalkozások rendszerint megfeledkeznek, hogy egy mindenre kiterjedő, közép- és hosszú távú stratégiát kell kialakítani, melynek egy lényeges része lesz a marketing-kommunikációs stratégia.

Bõvebben
2018. április 6-8. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Mikó Imre Szakkollégium

E hétvége alatt a Szakkollégium vezetőségi tagjai összegyűlnek, abból a célból hogy stratégiai menedzsment tudásukat fejlesszék és együtt, szakmai segítség mellett, kialakítsák a Szakkollégium hosszútávú célját és ennek megvalósításához vezető utat. A hétvége első fele a központi cél megfogalmazásáról, a szervezeten belüli folyamatok felvázolásáról, valamint a problémák beazonosításáról fog szólni, melyet követni fog a problémák orvoslása, legmegfelelőbb  megoldások megtalálása és a megoldások gyakorlatba ültetésének kidolgozása. Szakmai mentorunk: Márkos Nándor, aki Budapesten a Vodafone Hungarynél tanácsadói pozíciót tölt be, valamint néhány alumni tag egyaránt jelezte részvételi szándékát, hogy a hétvége minél sikeresebb legyen.

Bõvebben
2048. április 5, 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Szabó Tamás

Szabó Tamás fotós képes élménybeszámolója Norvégia északi részéből, Tromso-ból.

Bõvebben
március - április
31 - 1

Dizájn workshop

2018. március 31. - április 1. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Malomárok Zöld Csapata (Echipa Verde pe Canalul Morii) és Kolozsvári Építészhallgatók Egyesülete

A workshop kolozsvári építészhallgatók részvételével zajlik, és célja olyan tárgyak, bútorok és installációk kitalálása és megdizájnolása, amelyeket a kolozsvári Malomárok egy szakaszán fogják kiállítani április és május folyamán.

Bõvebben
március
28

BBTE Mentor Klub 2018

2018. március 28., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Következő program témája: nonverbális kommunikáció
Tréner: Krippán Kinga

Bõvebben
2018. március 27., 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Reál és humántudományi ETDK

2018. március 27-én megrendezésre kerül a kommunikáció szakterületen tanuló egyetemisták számára a "Hogyan írjunk szakdolgozatot?" című előadás. Az előadó Vincze Orsolya lesz. Szeretettel várunk mindenkit 20 órától a K+ pincéjében.

Bõvebben
2018. március 27., 16:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt eseményünkre, ahol megismerheted a Magneti Marelli Automotive Cluj céggel. A találkozó során megtudhatod mivel is foglalkozik az egyik leginnovatívabb tech cég. A cég egy különleges bemutatóval és számos ajándékkal készül Neked, hogy bemutassa fő projektjeit. Azt is megtudhatod milyen internship lehetőségeket kínál a cég a kolozsvári egyetmistáknak. Lehetőséged nyílik beszélgetni a cég képviselőkkel, kérdezni és akár jelentkezni is a programjaikra. Minden informatika és mérnöki profilú egyetemistának ajánljuk figyelmébe, de elsősorban azoknak, akik internship lehetőséget vagy munkát keresnek.

Bõvebben
2018. március 23., 18:00-20:00 Sapientia EMTE MIK

A Pedagógus Fórum újabb meghívottja Zeitler Ádám a Milestone Intézet alapítója és igazgatója, aki Agyonnyomott generáció: A pályaválasztás és a tehetséggondozás dilemmája a Z generációban címmel tart előadást, ezúttal Kolozsváron. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni március 22., 22 óráig lehet az alábbi űrlap kitöltésével: https://goo.gl/forms/siuWKl7CQvKAZ6AA3

Bõvebben
2018. március 23-25. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Idei első kreatívipari workshopunk a film és reklámfilm gyártásról szól. Előadóink segítségével megvizsgáljuk, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a film- és reklámiparban, és azt is, hogy hogyan működik egy produkciós cég. Alaposan körbejárjuk a koncepció és a pitch fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.
Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: https://goo.gl/yMtKtK

Bõvebben
2018. március 22., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

De ki is az a Klió, Kleió, Clio? 
A Történelem Szakkollégium tagjai márc. 22-i bemutat(koz)ójukban szeretnék másoknak is megmutatni, hogy a történelemben nem csak egy hatalmas csata lehet érdekes, hanem az utcanevek szimbolikája vagy egy adott társadalmi csoport viselkedése is, ha megfelelően, könnyedén és habosan tálalják. A kávé szürcsölgetése közben, Klió társaságában a következő témákat mutatják be a szakkolisok:
- Bereczky Zsolt: Marosvásárhelyi utcanevek, szimbolikus terek és emlékezetpolitika (1945‒1989)
- Gál Edina: A kolerajárvány kolozsvári özvegyei és árvái (1874)
- Horváth Csaba: Konfliktusok katonák és helybeliek között Kolozsváron a XVIII.‒XIX. századok fordulóján
- Pataki Szabolcs: Nagyszeben ostroma (1916)
- Szabó Zsolt: A virilizmus kutatásának lehetőségei és problémái

Bõvebben
2018. március 20., 19:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Következő tematikus estünkön a nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg.
Kérjük, jelezd részvételi szándékodat a következő űrlap kitöltésével:https://docs.google.com/forms/d/1YdN7zEWlXl0gVqx44kMJ6wS4ZWOo7Wo27ygmwshOt24/edit

Bõvebben
2018. március 19., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Vállalkozásod működtetése során nap mint nap kell megoldanod olyan problémákat, melyekkel korábban – munkavállalóként vagy épp tanulóként – nem kellett szembesülnöd. Újabb, eddig számodra ismeretlen próbatétel elé nézel, hiszen vállalkozóként egy szervezet működéséért, működtetéséért felelsz, rád hárul a vállalkozás pénzügyeinek, adminisztratív teendőinek menedzselése, a tervezés után a működés dolgos hétköznapjai következnek. Vállalkozóként munkáltatóvá is válsz, ami akkor is igaz, ha például egyéni vállalkozóként csak saját magadnak teremtesz munkahelyet. Ennek az új szerepkörnek a betöltéséhez, illetve ahhoz, hogy felelősséggel vezethesd saját vállalkozásod, fontos, hogy tisztában legyél a vállalkozással kapcsolatban alapvető menedzsment kérdésekkel.

Előadónk: dr. Rácz Béla-Gergely, BBTE

Bõvebben
március
14

BBTE MENTOR KLUB 2018

2018. március 14, 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Következő program témája: vizuális kommunikáció
Tréner: Könczei Zsolt

Bõvebben
március
12

KMDSZ mentorprogram

2018. március 12., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ, KPLUSZ

A képzéssorozat alatt a résztvevők a rendezvényszervezés alapjait, érdekképviseleti és tehetséggondozási munkánkat, a szervezet felépítését és működését ismerhetik meg. Ugyanakkor számos, a mindennapi életben is hasznos képzésen vehetnek részt. Jelen képzés témája: időmenedzsment. Tréner: Ugron Hanna.

Bõvebben
2018. március 9-11. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Honnan lesz pénz a vállalkozásra, hogyan lesz pénz a vállalkozásból? A legfontosabb pénzügystratégiai kérdésekkel foglalkozunk következő, emelt szintű képzésünkön. Olyan fiatal vállalkozók jelentkezését várjuk, akiknek vállalkozása min. 1-2 éve működik és bevételt is termel.

Bõvebben
2018. március 9., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

Második félévben is folytatódik a Szakkollégiumi délutánok eseménysorozat, melynek keretében most a Gazdasági Tanácsadó Klub mutatkozik be. A következő kérdésekre keressük majd a választ: Bankfiókok vagy applikációk?

Bõvebben
2018. március 8., 20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Reál és humántudományi ETDK

2018. március 8-án kerül megrendezésre a filmművészet és média szakterületén tanulók számára a Hogyan írjunk szakdolgozatot? című előadás, amelyet Dr. Bátori Anna fog megtartani. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk! Jelentkezés az előadásra:
https://etdk.kmdsz.ro/2018/index.php?m=hirek

Bõvebben
2017. március 07., 19:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Következő Kreatív Kolozsvár estünkön bemutatkozik a budapesti Design Terminal, amely 2014 óta segíti a régió korai fázisú startupjait. Itt regisztrálhatsz az eseményre: https://goo.gl/pLPQZ1

Bõvebben
2018. március 6., 17:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise, Creative Market

Nőnap alkalmából ajándékozz odafigyelést, értéket és különlegességet, szerezd meg a hozzávalókat a Creators’ Market tavaszi nőnapi vásárán!

Bõvebben
Június
18-19.
Péntek,Szombat

Filmipari workshop

10:00-16:00 ZOOM Meetig Kreatív Kolozsvár

 Kreatív Kolozsvár: Online filmipari workshop Deák Kristóffal és Tarr Bélával!

Bõvebben
december
18.
szerda

MIK évzáró

2019. december 18. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ - MIK

Hagyományos évzárónk alkalmával értékeljük az évet, megköszönjük az ifjúsági közösségünk vezetőinek a kitartást és egész éves energiát.

Bõvebben
2019.05.21 Planetarium Kreatív Kolozsvár, PONT, Kplusz, Planetarium

Következő Kreatív Kolozsvár estünk előadója Berényi Konrád online marketing szakértő, közgazdász, az onlinemarketing.hu vezetője. 1995 óta foglalkozik az internettel, 1996 óta az internet üzleti lehetőségeivel és felhasználásával. Ő írja és szerkeszti az egyik legrégebbi marketinges szakmai blogot (onlinemarketing.blog.hu). Több marketing szakkönyv társszerzője, 2014 óta az MKB Kiválóságok Klubja tagja.

Bõvebben
2018. március 27., 16:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt eseményünkre, ahol megismerheted a Magneti Marelli Automotive Cluj céggel. A találkozó során megtudhatod mivel is foglalkozik az egyik leginnovatívabb tech cég. A cég egy különleges bemutatóval és számos ajándékkal készül Neked, hogy bemutassa fő projektjeit. Azt is megtudhatod milyen internship lehetőségeket kínál a cég a kolozsvári egyetmistáknak. Lehetőséged nyílik beszélgetni a cég képviselőkkel, kérdezni és akár jelentkezni is a programjaikra. Minden informatika és mérnöki profilú egyetemistának ajánljuk figyelmébe, de elsősorban azoknak, akik internship lehetőséget vagy munkát keresnek.

Bõvebben
március
5

KMDSZ Mentorprogram

2018. március 5., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ, KPLUSZ

A képzéssorozat alatt a résztvevők a rendezvényszervezés alapjait, érdekképviseleti és tehetséggondozási munkánkat, a szervezet felépítését és működését ismerhetik meg. Ugyanakkor számos, a mindennapi életben is hasznos képzésen vehetnek részt. Ennek a képzésnek a témája: lltalános projektmenedzsment. Tréner: Ugron Hanna.

Bõvebben
2018. március 5., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Nutrisport

Szeretettel várunk mindenkit, főleg akinek kérdései merültek fel a táplálkozással kapcsolatban vagy esetleg fitnesszről, mozgásról szeretne több infót összegyűjteni. Konkrét példát nyújtunk majd arra, hogy hogyan kell össze állítani a napi menüt, receptekről fogunk beszélni és egészségesebb alternatívákról amiket a konyhában használhatunk. A belépő ingyenes!

Bõvebben
2018. máricus 2., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise

Ismét egy kötetlen beszélgetésre hívunk titeket, amely során alkotói tevékenységet egy sokkal személyesebb oldalról közelítjük meg. Az alkotás folyamatáról fogunk beszélgetni, mint az önkifejezés öngyógyító, meditatív formájáról.

Bõvebben
2018. február 23-24. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Go Free - Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile

Február 23 és 24-én a Go Free Egyesület szervezésében egy nemzetközi találkozóra kerül sor, amelyen fiatal önkéntesek és civil szerezetek képviselői vesznek részt 10 különbőző országból.

Bõvebben
2018. február 27., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KIFOR

Vaskuti Gergely édesapjával közösen kidolgozott egy élményterápiás módszert. A Chance Program szervezésében 2-3 hónapos komplex programot kínálnak krízishelyzetben lévő gyerekeknek, fiataloknak és családoknak Sri Lankán - erről tart előadást az év második Pedagógus Fórumának szervezésében.

Bõvebben
2018. február 27., 17:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Diák Fórum

Továbbtanulási fórum

Bõvebben
2018. február 24., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Szeretnél egy saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan? és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? Előadásunk témája a cégalapítás, az ötlet megszületésétől, a jogi entitás megalapításán át a tevékenység megkezdéséig felmerülő jogi kérdésekre ad választ előadónk. 

A cégek különböző jogi formáiról és az ezzel járó tudnivalókról, a cég bejegyzésének néhány alap tudnivalójáról, a tevékenységek engedélyeztetéséről, illetve néhány alap adójogi tudnivalóról fog beszélni Kovács Bálint, jogász.

Bõvebben
2018. február 22., 19:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

Következő Kreatív Kolozsvár estünkön az erdélyi magyar vállalkozói ökoszisztémát vizsgáljuk meg a szociológus szemével.

Bõvebben
2018. február 20., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport, Cluj Privacy Hub

2018. május 25-től alkalmazandó az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete, a GDPR, amely az utóbbi két évtized leghangsúlyosabb változását hozza magával a személyes adatok kezelésének terén. Következő Kreatív Kolozsvár estünk célja, összefoglalni jogi, technikai és kereskedelmi szempontból a GDPR által támasztott elvárásokat és a lehetséges megfelelési stratégiákat, illetve adatvédelmi jó gyakorlatokat. Előadóink:
Walter Brem, mérnök, ügyvezető igazgató, Codespring és Székely Barnabás, adatvédelmi szakértő, az Adatvédelmi Szakértők Nemzetközi Szervezetének tagja, a Cluj Privacy Hub társalapítója.

Bõvebben
2018. február 16-18. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Incubator Communication Company

Képzésünkön az Adobe Illustrator szoftver segítségével az alábbi területek egyikéről szerezhetsz alapismereteket. Képző: Könczei Zsolt, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának kommunikációs munkatársa.

Bõvebben
2018. február 15., 19:00-22:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Personal Point

Nézzük, milyennek kell lennie az önéletrajznak 2018-ban?
Önéletrajz felépítése, részei
Tartalom
Kinézet, design
Terjedelme...

Bõvebben
2018. február 12., 18:30-21:30 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Kolozsvári Kőszikla Gyülekezet

A februári csajos esten, könyvekről, olvasmányélményekről fogunk többnyire beszélgetni. Lesz tea, kávé es forrócsoki, ha a hozod a kedvenc bögrédet, akkor még jobban fog esni a meleg ital. A bögréd mellé csak a kedvenc könyved kell bepakold, vagy azt, amit épp olvasol. Hozhatsz több könyvet is, a végén lehet majd csereberélni, kölcsön adni, kérni.

Bõvebben
2018. február 7., 17:00 -19:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport, MIK

Második születésnapját ünnepli idén a K+ tér, amely a kolozsvári ifjúsági és civil szervezetek valódi találkozási pontjává, közösségi terévé vált. Ezért közös ünneplésre, egy szelet tortára és ünnepi koccintásra várunk mindenkit, hogy ismét együtt örülhessünk a térnek!

Bõvebben
2018. január 27., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Szeretnél egy saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan? és hogy kihez fordulhatsz tanácsért?

Előadásunk témája a cégalapítás, az ötlet megszületésétől, a jogi entitás megalapításán át a tevékenység megkezdéséig felmerülő jogi kérdésekre ad választ előadónk.

Bõvebben
január
18
csütörtök

Éves célkitűző workshop

2018. január 18., 17:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) TŰZD KI! közösség

Tűzd ki céljaidat 2018-ra! Ez egy éves célkitűző workshop, amely alatt röviden áttekinted az előző éved eseményeit, majd megtervezed a 2018-as éved céljait.

Bõvebben
2018. január 23., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

2018 első Pedagógus fórumán “Pedagógusok a komfortzónán túl (… és ezúttal én is)” címmel tart előadást Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, közoktatási szakértő, élmény- és kalandpedagógiai tréner, felnőttképzési menedzser, szabadidő-szervező. A Kalandok és Álmok Élménypedagógiai és Animációs Szakmai Műhely vezetőtrénere, az Európai Élménypedagógiai Egyesület tagja.

Bõvebben
2018. január 22., 19:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

A történelem folyamán sosem volt még olyan intenzív a városiasodás, mint napjainkban. Az ENSZ jelentése szerint a földlakók több, mint fele városokban él. Romániában mintegy 12 millióan laknak városokban, ami az összlakosság 55,1%-át teszi ki, de bőven elmarad az észak-amerikai régióhoz képest, ahol ez az arány 82%. Az IT iparágat is régóta lázban tartja a kihívás, hogy milyen megoldásokkal lehet élhetőbbé tenni a városokat. Nem véletlen, hogy Japántól Hollandián át számos helyen kísérleteznek egyre komolyabban okosvárosi technológiákkal. Ez viszont nem egy standard folyamat, hiszen minden városnak meg kell birkóznia a maga urbanisztikai és építészeti sajátosságaival.

Bõvebben
2018. január 16. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ Karrieriroda

Ha szeretnél többet megtudni a KMDSZ Karrieriroda által indított nyelvórákról, akkor gyere el erre a találkozóra, ahol az 5 nyelvtanár bemutatja majd a tanfolyamok felépítését (miből fognak állni az órák, milyen lesz a tananyag, stb). 

Bõvebben
2018. január 12-14. K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) PONT Csoport

A háromnapos interaktív képzés során szakértőink üzleti tervek kidolgozásához nyújtanak segítséget. A stratégiára fókuszálunk, hogy a lehető legpontosabban ismerd meg a célpiacodat, lehetőségeidet, korlátaidat. Emellett személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálod vásárlóidat. A képzés alatt megtanítunk több olyan technikára is, amelynek segítségével könnyedén átláthatod üzleti terved működőképességét és hibáit, gyengeségeit is. Foglalkozunk a Lean szemlélettel és rávezetünk az adatvezérelt stratégiaépítés mikéntjére.

Bõvebben
2017. december 18., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, Magyar Ifjúsági Központ

A KPlusz projekt keretein belül a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Magyar Ifjúsági Központ közösen a Pedagógus fórum új évadát indítja el.
Első meghívottunk Joós Andrea, aki többek között középiskolai biológia tanár. Szerinte tanárnak lenni menő, és a pedagógusi hivatás nem elsősorban kötelesség, inkább határtalan lehetőség.

Bõvebben
december
15-16
péntek-vasárnap

Failig Tudományos Diákköri Konferencia

2017. december 15-16., 18:00-23:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KOMIX

Gondoltál már arra, hogy a zuhanyzófüggöny önkényes tapadása az emberi testre igazából jellemezhető különböző görbékkel? Tudtad, hogy matematikai modellekkel le lehet írni a tökéletes karácsonyfadísz összeállítását? Ha netán kedved lenne a Napra szállni, vagy a reggeli álmosságot kutatni és bebizonyítani mindent is, akkor várunk nagy szeretettel a második alkalommal megrendezésre kerülő FailIG Tudományos Diákköri konferencián!

Bõvebben
2017. december 14., 18:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

Ezúttal a MarkeTeam Szakkollégiumot látjuk vendégül, akik a méltán híres borvárosról tartanak előadást, frissen elkészült városmarketing projektjük alapján. Az eseményt kötetlen beszélgetéssel, koccintással zárjuk, természetesen tokaji borral. Az eseményt rendhagyó évzáró alkalomnak tekintjük, meghívjuk rá szakkollégiumaink vezetőit, ösztöndíjazottjainkat, szakkollégistáinkat. Koccintsunk a sikeresen záruló évre, de - ahogy a mondás tartja - igyunk előre is a medve bőrére: egy új eredményes szakkollégiumi évre.

Bõvebben
2017. december 8., 16:00-21:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) ArtWise, Creative Market

A Creative Market és az ArtWise meghív téged december 8-ai karácsonyi vásárára. A belépés ingyenes.

Bõvebben
2017. december 7., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

Decemberben is Szakkollégiumi délutánok, ezúttal a Vegyészmérnöki Szakkollégium mutatkozik be. A csapat nem olyan régen állt össze, korábban a Kémia Szakkollégium berkeiben végezték szakkollégiumi tevékenységüket. Most megmutatják önálló munkájuk legjavát.

Bõvebben
2017. december 5., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

Szeretnél saját vállalkozást indítani, de nem tudod még hogyan, és hogy kihez fordulhatsz tanácsért? Első előadásunk témája a cégalapítás, az ötlet megszületésétől a jogi entitás megalapításán át a tevékenység megkezdéséig felmerülő jogi kérdésekre ad választ előadónk. A cégek különböző jogi formáiról és az ezzel járó tudnivalókról, a cég bejegyzésének néhány alap tudnivalójáról, a tevékenységek engedélyeztetéséről, illetve néhány alap adójogi tudnivalóról fog beszélni Kovács Bálint, jogász.

Bõvebben
2017. november 13., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Alina Penesiu

Alina Penesiu esszékötetének bemutatójára került sor november 13-án, hétfőn a K+ Közösségi Térben.

Bõvebben
2017. november 24., 18:00-22:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ Karrieriroda, UPC

A UPC és a KMDSZ Karrieriroda Pályaválasztási stratégia képzést szervez a kolozsvári végzős egyetemisták és frissen végzettek számára. Olyan ismereteket sajátíthatunk el a képzés során, amire az egyetemen nincs lehetőség, de segítheti a későbbi munkaelhelyezkedésünket. A körülbelül 4 órás interaktív előadás segít az önismeretünk fejlesztésében, hasznos tippeket kaphatunk, hogy hogyan legyen meggyőző motivációs levelünk.

Bõvebben
2017. november 22., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Bõvebben
2017. november 8., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Bõvebben
2017. november 16., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMEI

Az eseményen a Kémia Szakkollégium tagjai kísérletet tesznek arra, hogy összefoglalóan bemutassák a gyógyszeripart, különös tekintettel a gyógyszerfejlesztésre, a félresikerült gyógyszerek kémiájára. Az előadás a gyógyszerfejlesztés történetén keresztül próbálja bemutatni, hogy mit is rejt egy tabletta.

Bõvebben
2017. november 8., 20:00-22:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) KMDSZ, AIESEC Romania

Mindegyikünk egyik rejtett álma az, hogy körbeutazzuk a világot. Az utazás a tanulás, a megismerés egyik leginteraktív módja. Azok az élmények, amiket az utazás során nyerünk semmivel sem lehet pótolni. 

Az AIESEC Global Volunteer programja által mindez lehetségessé válik.

Bõvebben
2017. november 7., 19:00-21:30 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) Personal Point

Emberi erőforrás (HR) tevékenység egy cégen, szervezeten belül.
A HR szerepe és helye a vállalkozás életében.
Hogyan válhat valaki jó HR szakemberré?

Bõvebben
6 November 2017, 18:00-20:00 K+ Community Space (Memorandumului Street nr. 3) PONT Csoport, Social Teahouse

We are inviting you to this special Creative Cluj Night on the coming Monday to meet one of the most successful social enterprises from the Balkans and learn more about our social entrepreneurship guidebook.

Bõvebben
2017. október 28., 19:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u. 3. sz.) Kolozsvári Fiatalok az Élet Küszöbén

A Fiatalok az Élet Küszöbén első előadására ebben a félévben szombaton este 7-kor kerül sor! Vendégünk lesz egy magyarországi előadó, lesz még jó hangulat, jó gondolatok. Mindenkit szeretette várunk!

Bõvebben
2017. október 25., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) BBTE Mentor Klub

A BBTE Mentor Klub elsődleges célja azoknak az úgynevezett soft skilleknek a fejlesztése, amelyek a korszerű tudás és ismeretek mellett a jövőbeli szakmai sikereid zálógai lehetnek. A Mentor Klub egy olyan közösség, ahol kiléphetsz a saját tudományterületed kereteiből, és olyan készségek elsajátításához kaphatsz hasznos tanácsokat, mint a hatékony időgazdálkodás, a személyes arculatépítés vagy a megfelelő tanulástechnika és stresszkezelés.

Bõvebben
2017. november 3-5. K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) PONT Csoport

Vállalkozásba kezdenél? Szeretnéd átbeszélni, kielemezni vállalkozási tervedet üzleti szakértőkkel? Szükséged van üzleti tanácsadásra?
Kezdő, ötletfázisban lévő vállalkozóknak szól harmadik évadunk első workshopja! A háromnapos interaktív képzés során szakértőink üzleti tervek kidolgozásához nyújtanak segítséget. A stratégiára fókuszálunk, hogy a lehető legpontosabban ismerd meg a célpiacodat, lehetőségeidet, korlátaidat. Emellett személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálod vásárlóidat.

Bõvebben
2017. október 24., 18:00-20:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) KMEI (Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet)

Az Erdélyi Római Katolikus Státus (h)arcai - múlt és jelen. A marosvásárhelyi katolikus iskola kilátásai a Státus történetének árnyékában. A szakkollégium tíz éves munka után 2016-ban egy évre felfüggesztette működését. Most újult lendülettel indul újra. Meg kívánja szólítani a Római Katolikus Teológia hallgatói mellett a Történelem és Filozófia Karnak a téma iránt érdeklődő hallgatóit is. A 2017-18. egyetemi év során előadások keretében és levéltári kutatás által kívánjuk bővíteni ismereteinket a Státus történelmét illetően.

Bõvebben
2017. október 6-15. K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) In/Out Transylvania Photo Festival

Az amerikai drogellenes kampányok sokszor egyoldalúan, démonizálóan mutatják be a kábítószerfüggőket – a tagadhatatlan káros hatások és a sokszor érvényes sztereotípiák mögött ugyanakkor ott vannak az egyéni valóságok. Jared Ragland alabamai metamfetamin-függők összetett, gyakran ellentmondásos történetét meséli el Good Bad People című kiállításában.

Bõvebben
2017. október 19-21., 10:00 -17:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) PONT Csoport, Zain

A Kastély Erdélyben online bolt a Zain – Design Expressions 2017 fesztivál keretében kiállítást szervez egyedi, kastélyok által inspirált termékeiből. A tervezéskor arra kértük a művészeket, hogy a kastély fogalmához kapcsolódó képzettársításokat, hangulatokat - például nosztalgia, elegancia, szabadidő, természetközeliség, történelmi korok, építészeti stílusok, kastélykert, mesevilág, tündérkert stb. használják inspirációforrásként. A termékek, amennyiben lehetséges, helyi, természetes anyagokból készültek.

Az online boltban elérhető alkotásokat néhány nap erejéig offline is megcsodálhatjátok. Szeretettel várunk erre a különleges alkalomra, amikor kézbe vehetitek, személyesen is megtekinthetitek termékeinket! www.shop.kastelyerdelyben.ro

Bõvebben
2017. október 11., 19:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) Personal Point

Az állásinterjú mindenkit érint. Az alkalmazó cégeket, amikor kiválasztani akarják a megfelelő jelöltet. Az álláskeresőket, amikor meghívást kapnak egy megpályázott állásinterjúra.
Mit kérdezzek? / Mit válaszoljak? Hogy tudjam a legjobbat kiválasztani? / Hogy tudjak meggyőző lenni?
Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre adunk válaszokat.

Bõvebben
2017. augusztus 16-18. K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) PONT Csoport

Idén is izgalmas programmal készülünk a Kolozsvári Magyar Napokra. Visszajelzéseitek alapján, ezúttal délutánra terveztük előadásainkat.
A Kreatív Kolozsvár Kávézó programja lent olvasható. Rendezvényeink mindenki számára ingyenesek!
Szélessávú internetet, kávét és felfrissülési lehetőséget biztosítunk látogatóinknak.

Bõvebben
június
27
kedd

K PLUSZ OPEN

2017. június 27., 17:00 Életfa Családsegítő Egyesület (str. 21 Decembrie 1989/Magyar u. 78.) PONT Csoport, MIK

Szabadtéri, kötetlen délutáni piknikre hívjuk mindazokat, akik részt vettek a Kplusz és a Kreatív Kolozsvár ez évi eseményein (vállalkozásfejlesztő workshopok, kreatív iparági workshopok, meetup-ok, tudományos előadások, ETDK felkészítők stb), hogy az egyes rendezvények résztvevői egymással is találkozhassanak, hogy kiértékeljük tevékenységünket, beszélgessünk, ismerkedjünk.
Szörcsey Ágnes (Íz) a harapnivalóról, Máté Sándor (DJ Matheus) a zenéről, mi pedig az előadókról és a hideg fröccsről gondoskodunk.

Bõvebben
2017. június 29., 19:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) KMDSZ, OMDSZ

Hogyan tovább? Tevődik fel a kérdés az egyetem elvégzését követően, sőt még az egyetemi évek alatt is. Néhány lehetőségre kívánjuk felhívni a figyelmed illetve egy gyorstalpaló képzést kínálunk, ahol olyan praktikákat sajátíthattok el, amelyek segítségetekre lesznek a nagybetűs életben való boldoguláshoz.

Bõvebben
május
29
hétfő

Félévzáró est a FÉK-nél

2017. május 29., 19:00-22:10 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) Fiatalok az Élet Küszöbén

A Fiatalok az Élet Küszöbén (FÉK) szervezet rendezvénybeszámolóval, beszélgetéssel, játékkal és filmvetítéssel zárják a félévet. Minden fiatalt szeretettel várnak!

Bõvebben
2017. június 16-18. K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) PONT Csoport

Következő Kreatív Kolozsvár workshopunk a reklám-, dokumentum-, animációs-, koncert-, és kisjátékfilm gyártásáról és gyártási specifikumairól szól, – szóval mindarról, ami a nagyjátékfilmen túl van. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma, és azt is, hogyan működik egy produkciós cég. Alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.A képzés elsősorban a filmgyártás és a video-reklám tartalmak iránt érdeklődő rendező, operatőr, gyártásvezető, kommunikációs, reklám, és újságírás szakon hallgató fiataloknak szól, de nagyon hasznos lehet bárki számára, aki vállalkozását videotartalmakkal szeretné fellendíteni.

Bõvebben
2017. május 30., 18:00-20:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 szám) PONT Csoport

Sokszor nem elég, ha találunk valamit, aminek van piaca. A hosszútávú siker és a stabil növekedés egyik alapfeltétele a vállalkozás fix költségeinek az optimalizálása; de ugyanígy elengedhetetlen a tudatos marketingtervezés is. Előadásunkon olyan működőképes praktikákat ismerhetsz meg, amelyekkel alacsonyan tarthatod a fix költségeidet, csökkentheted a pénzügyi rizikódat, és amivel skálázható növekedést érhetsz el.

Előadónk: Perényi András, reklámszakember, digitális üzletfejlesztési tanácsadó.

Bõvebben
2017. április 25., 17:00-20:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. Önkéntesklub

Kádár Magor bemutatójára kerül sor, ahol a hallgatók betekintést nyerhetnek a prezentációs technikák kulisszatitkaiba. Megtanulhatják a hatásos, élvezhető bemutatók rejtett sajátosságait és csak a legjobbak által ismert titkait. Az esemény után szinte biztosan kijelenthetik magukról a résztvevők, hogy lámpaláz és izgulás nélkül is ki tudnak állni, és könnyedén meg tudják fogni egy nagyobb közönség figyelmét. Szeretettel várjuk az Önkéntesklub minden egyes tagját!

Bõvebben
2017.04.12,19:00 K+ közösségi tér Fiatalok az Élet Küszöbén keresztény felekezetközi diákszervezet

Húsvétra hangoló est a kolozsvári magyar egyetemisták számára a Fiatalok az Élet Küszöbén keresztény felekezetközi diákszervezet szervezésében. Egy díjnyertes cseh rövidfilmet fogunk megtekinteni, és azt követően kérdések alapján fogunk a húsvéti események és a filmben játszódó történet között párhuzamot vonni, beszélgetni, hogy ezáltal is ráhangolódjunk a Húsvétra. Az alkalom nyitott bárki számára hitbeli meggyőződéstől és világnézettől függetlenül.

Bõvebben
2017.04.05., 17:00 K+ közösségi tér KIFOR

Tisztújítói gyűlést szervez a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum. A tisztújítás által lezárul egy időszak - lejár egy munkával teli év. Számos eredmény, megvalósítás, megszervezett esemény tanúskodik a munkánkról, amelyet több száz fiatal végzett el az elmúlt egy évben.

Bõvebben
2017.05.12-14. K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Kulturális menedzsment workshopot hirdetünk azok számára, akik művészeti oktatásban vesznek részt, szeretnének művészeti termékeket létrehozni, és szeretnének a művészetükből megélni. Menedzsment típusú workshopra hívunk, hogy megismerjük a független-, projektalapú színházi- és kulturális modelleket, körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó) kulturális modelleket.

Előadóink: Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Háza menedzser-igazgatója és Juhász Dóra, a MÜPA pr-vezetője, a CEU kulturális kommunikáció oktatója

Bõvebben
2017.04.06., 20:00-23:00 K+ közösségi tér Láthatatlan Kollégium

A Láthatatlan Kollégium filmklubja és a BBTE Bölcsészettudományi Karának elsőéves barokk irodalom szemináriumi csoportja szervezésében Lars von Trier Melancholia című filmjét vetítik le, és beszélgetnek róla. A rendezvény zártkörű.

Bõvebben
2017. május 27., 10:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. Vinterio Furniture

Olyan kreatív személyek jelentkezését várjuk, akik nem elégednek meg egy-egy bútor „alaptulajdonságaival”, hanem fontos számukra a hozzáadott érzelmi értéke is. Várunk sok szeretettel, ha Te is hiszel abban, hogy az antik és vintage bútorok új esztétikai esélyt adnak a mai, modern enteriőrök sikeréhez!

A Vinterio Furniture kisbútorfestő workshopjain elsajátíthatod a bútorfestés alapjait, apró trükkjeit, az antikolás folyamatát, valamint megismerkedhetsz a különböző stílusokkal és egy új darabbal térhetsz haza. Részeletek és jelentkezés itt: https://www.facebook.com/events/438281943182966/

Bõvebben
2017.04.7-9. K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Hogyan növeljük a bevételeket a költségek markáns növelése nélkül? Hogyan lesz fenntartható a növekedés? Hogyan osszuk meg a felelősségeket a csapatban? Hogyan motiváljunk? – Ezúttal olyan workshopot állítottunk össze, ahol ezekre a kérdésekre adunk választ. Nem előadásokat kell hallgatnod, hanem személyre szabott válaszokat kaphatsz tanácsadóink segítségével, akik maguk is jártak ott, ahol te tartasz most, hiszen mindketten sorozatvállalkozók. A két és fél nap alatt megismerkedhetsz hozzád hasonló szakaszban járó vállalkozások vezetőivel, illetve egyéni konzultációkon is részt vehetsz.

Bõvebben
2017.04.05.,18-22 Babeș- Bolyai Tudományegyetem főépületében (Farkas/Kogălniceanu utca,1 szám) KMDSZ

Az egyetem és munka mellett nincs időd a barátaidra vagy a hobbidra? A KMDSZ Karrieriroda lehetőséget nyújt arra, hogy megtanulj minden területen helytállni egy jó időbeosztás segítségével.

Előadónk Kádár Magor lesz, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója, aki többek között arról is fog beszélni, hogy miként osszuk be időnket, hogyan állítsunk fel prioritásokat, és hogyan dolgozzunk határidőre.
A képzés április 5-én, 18 órától zajlik a Babeș- Bolyai Tudományegyetem főépületében (Farkas/Kogălniceanu utca,1 szám), a teremről pedig e-mailben értesítjük a résztvevőket.

Bõvebben
2017.03.22., 18:00-21:00 K+ közösségi tér KMDSZ

Sikeres akarsz lenni a tárgyalások, viták során? A KMDSZ Karrieriroda Tárgyalástechnika képzésre hív! Mikor, hol, kivel és miért? Március 22-én 18 órától a K+ Közösségi Térben találkozunk, hogy megtudd, hogyan légy meggyőző akár munkáról, akár egy hétköznapi helyzetről legyen szó. Jó hangulattal várunk, hogy hasznosan, új emberek társaságában töltsd a szerda estéd! Képző Krippán Kinga, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem doktorandusza lesz.

Bõvebben
2017.04.03., 17:30 K+ közösségi tér KMDSZ

Az előadás címe: Erasmus 30. Opening minds changing lives. This year can be also yours, go for it! Meghívottunk: Székely István.
Az Erasmus program által kínált lehetőségekről, valamint más külföldi ösztöndíjas programokról lesz szó, a jelentkezési folyamatról majd a program hasznosságáról és előnyeiről. Az előadás végén egy, az Erasmus programon részt vevő diák is mesél majd saját tapasztalatairól.

Bõvebben
2017.04.04-05.15. K+ közösségi tér KMDSZ

Csak Paintben tudsz plakátot készíteni? Itt az ideje, hogy még megtanulj más programot is!

Jelentkezz a KMDSZ Karrieriroda Photoshop tanfolyamára, hogy megismerkedj a képszerkesztés alapjaival, vagy ha már dolgoztál hasonló területen, akkor fejleszd magad egy szakember segítségével. Csoma Nóra, kommunikációs szakember segít neked elkészíteni saját figyelemfelkeltő plakátodat.

A tanfolyam április 4-től május 15-ig tart, összesen 4 alkalommal találkozunk: egy bevezetés, plakátelemzés (április 4-én 18-20 óra között), két intenzív szombati nap (kb. 6 órás időtartam), majd egy záró 2 órás találkozó.

Bõvebben
2017.03.21., 16:00-20:00 K+ közösségi tér MIÉRT

Informatív jellegű előadás a Start-Up Nation Romania pályázati kiírással kapcsolatban. A célunk egy általános pályázati eligazítás a vállalkozni vágyó fiatalok számára, mely során a pályázással és az elszámolással kapcsolatos esetleges kérdéseikre választ kaphatnak.

Bõvebben
március
13
kedd

Csajos est

2017.03.13., 17:30-21:30 K+ közösségi tér Kőszikla Baptista Gyülekezet

Program: kézműves alkalmak, filmnézés, szépségápolás, Excel oktatás, öltözködési tanácsadás, bevezetés a kávékultúrába

Bõvebben
március-április
31-2
péntek-vasárnap

Tulajdonosok, alapítók, menedzserek a vállalkozásban

2017.03.31-04.2. K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Hogyan osztozkodjunk a százalékokon? Hogyan hozhatók összhangba a tulajdonosi, alapítói és menedzseri érdekek gazdasági és szervezeti szempontból? Hogyan működik egy jól felépített kezdő vállalkozás? – Most egy olyan workshopot állítottunk össze, ahol ezekre a kérdésekre adunk választ. Nem előadásokat kell hallgatnod, hanem személyre szabott válaszokat kaphatsz tanácsadóinktól, akik maguk is jártak ott, ahol te tartasz most, hiszen mindketten sorozatvállalkozók. A két és fél nap alatt megismerkedhetsz hozzád hasonló szakaszban járó vállalkozások vezetőivel, illetve egyéni konzultációkon is részt vehetsz.

Bõvebben
2017.03.31.,14:00-16:00 Kolozsvár, Napoca u. 2. szám KMDSZ

Gépészmérnök, villamosmérnök, elektromérnök és automatizálás mérnök kerestetik a Siemenshez

Egy két órás előadásra hívunk titeket, ahol részletesebben hallhattok a munkalehetőségekről. A különböző területek vezetői bemutatják a cég működését, ismertetik a pontos feladatokat, tudnak válaszolni a kérdéseidre, és tudnak mesélni eddigi kalandokról is. Idén jelentős létszámmal bővül a cég, körülbelül 20 főt tudnak alkalmazni az elkövetkező hónapokban.

Bõvebben
2017.03.24., 18:00 K+ közösségi tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz.) Kreatív Kolozsvár

Mi a feladata egy zenei menedzsernek? Milyen felelősségi körök lehetnek, és hogyan működnek együtt a zenekarral? Mi a showcase? Hol vannak, mi várható ezektől, és hogyan készüljenek rá a bandák? Hogyan fest jelenleg az európai könnyűzenei térkép, kik a meghatározó szereplők, milyen szervezetek léteznek, és kihez fordulhatnak a zenekarok?

Bõvebben
március
24-26
péntek-vasárnap

Zeneipari menedzsment workshop #2

2017.03.24-26. K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

NAGYSZÍNPAD! NAGYSZÍNPAD! De hogyan vezet az út odáig? Ha érdekel a könnyűzene szakmai, menedzsmenti és pénzügyi háttere, ha zenekarok menedzsere vagy, ha zenélsz, ha zenerajongó újságíró vagy, ha PR-területen dolgozol, aki szeretne a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól második ízben megszervezett könnyűzenei workshopunk!

Trénereink: Jeges Zsolt zenei producer a Mamzone alapítója (http://www.mamazone.hu), a Lollapalooza Berlin, a MELT! és a Berlin Festival és számos magyar zenekar Közép-Kelet-Európai producere

Bõvebben
március
1
szerda

KMDSZ keresztszülő program

2017.03.01., 21:00 K+ közösségi tér KMDSZ

A vizsgaidőszak lejárta után, március 1-én, szerdán újra KMDSZ Keresztszülős találkozó lesz a K+ Közösségi térben. A közel 40 egyetemistából álló csapat KMDSZ munkacsoportokban szerezhet tapasztalatokat, emellett pedig legfontosabb feladatuk közé tartozik megszervezni a március 28-30. közötti KMDSZ Szülinapokat. A szerdai találkozáson a háromnapos rendezvény szervezésének fogunk neki, leosztjuk a feladatokat, összeállítjuk a programtervet.

Bõvebben
2017.03.03., 18:00-21:00 K+ közösségi tér KMDSZ Karrieriroda

A KMDSZ Karrieriroda Tudatos Karriertervezés képzést szervez a kolozsvári egyetemisták számára. Olyan ismereteket sajátíthatsz el a képzés során, amire az egyetemen nincs lehetőség, de segítheti a későbbi munkaelhelyezkedésed. A körülbelül 3 órás előadás segít az önismeretünk fejlesztésében, hasznos tippeket kaphatunk, hogy hogyan legyen meggyőző motivációs levelünk. Az önéletrajz szerkesztése egyszerűnek tűnhet, azonban itt is van pár trükk, amit majd nem árt észben tartani, hogy azzal még nagyobb sikereket érjünk el. Sok embernek külön félelme állásinterjúra menni, erről is beszélgetünk majd, hogy miként viselkedjünk, mire figyeljünk oda a pozitív benyomáskeltés érdekében. Előadó Fugel Edina lesz, a KMDSZ Karrieriroda volt vezetője, aki egyetemista évei alatt is aktív tagja volt a közösségnek, foglalkozik trénerkedéssel és ennek a területnek az erősítésével.

Bõvebben
2017.02.28., 18-21 K+ közösségi tér MARGO

Egy kis előadásra kerül majd sor, egy baráti beszelgetésre azokkal az anyákkal, akiknek gyerekei elkezdik feltenni azokat a kenyelmetlen kerdeseket, amelyekkel egy szép napon minden szülőnek szembesülnie kell. Az előadást Szőcs Kinga Zsófia dúla tartja.

Bõvebben
2017.03.06., 16:30 K+ közösségi tér

Baba-mama foglalkozás az 1-3 éves gyerekeknek és szüleiknek. A foglalkozás folyamán felelevenítjük a népi eredetű ölbeli játékainkat, énekelünk, táncolunk és tornaszereken szabadon garázdálkodunk. A szülők játékötleteket kapnak a mindennapokra, a kicsik pedig mozgásigényük szerint örömködnek velünk.

Bõvebben
március
8-9
szerda-csütörtök

A CaseSolvers tréningje a GTK tagjainak

2017.03.8-9. K+ közösségi tér GTK-Gazdasági Tanácsadó Klub

A CaseSolvers magyarországi szervezet tart gyakorlati tréninget esettanulmány-oldás témában a GTK 27 tagjának.

Bõvebben
március
14
kedd

Előadástechnika tréning

2017.03.14., 18:00-20:00 K+ közösségi tér GTK

A GTK-s diákok számára Kádár Magor kommunikációs szakember tart képzést előadástechnika témában.

Bõvebben
2017.03.16., 18-21 K+ közösségi tér MARGO

Egy kiselőadást szeretnénk, egy baráti beszélgetést azokkal az anyákkal, akiknek gyerekei elkezdik feltenni azokat a kényelmetlen kérdéseket, amelyekkel egy szép napon minden szülőnek szembesülnie kell: miként tálaljuk a nemi kulonbségek kérdését? Hogyan magyarázzuk el a gólya intézményét? Meghívott: Szőcs Kinga Zsófia, pszichológus, dúla, szülésfelkészítő.

Bõvebben
2017. március 27-28., 09:00 - 20:00 K+ közösségi tér Diakonia Keresztyén Alapítvány

A Diakonia Keresztyén Alapítvány 2001-től működik Kolozsváron. Önkéntesek mindig jelen voltak az alapítvány életében: évi átlag 150 helyi önkéntesünk van, akik rövidebb vagy hosszabb ideig vállaltak önkéntes szolgálatot. A Diakonia aktívan részt vesz a kolozsvári és az erdélyi szociális életben, így az önkéntesek is hozzájárultak a helyi közösség jólétéhez. Büszkén tekintünk vissza az elmúlt 15 évre, és az önkénteseink munkájára. 2007-től akkreditált szervezete vagyunk az Európai Bizottság által létrehozott EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) programnak, és az emúlt 10 év alatt több mint 140 önkéntest fogadtunk és küldtünk EVS önkéntességre. Ezt fogjuk megünnepelni március 27-28 –án, ahová szeretettel várunk más önkéntes szervezeket is. Ennek az ünnepségnek a keretén belül találkozunk néhány kolozsvári önkéntes szervezettel, partnereinkkel, élő könyvtárra, EVS Café-ra kerül sor, illetve beszámolunk az utóbbi két évben lezajlott EVS pályázatainkról is, amelyeket az erópai uniós Erasmus+ program finanszírozott, és amelyek a „Volunteering about-with-for you”, „Fruitfulness of volunteering”, és „Challenge” címet viselik.

Bõvebben
május
5-6
péntek-szombat

Delete – avagy nyíltan a bullyingról

2017.05.5-6. K+ közösségi tér Max Weber Társadalomkutatásért Alapítvány és Marosvásárhelyi Művészeti Líceum

Május hónap az erőszak (bullying) ellenes megmozdulások hónapja. Az iskolán és családon belüli erőszak egy nagyon fontos kérdéskör, amelyről szükségszerű beszélni, szükséges felhívni a figyelmet a jelenségre, érzékenyíteni a célközönséget. A rendezvény során egy tinikből álló drámacsoport által előadott színdarab (Győri Katalin: Delete című darabja) köré építve szeretnénk beszélni az erőszak témájáról.

Bõvebben
2017. február 11-18. K+ közösségi tér Your Property project

Miért ne védenéd meg a szellemi tulajdonod? Hogyan? Ebben segít egy óra ingyenes tanácsadással Liliana Pop szellemi tulajdonszakértő 2017. február 11-18. között.

Itt regisztrálj a konzultációra: http://www.markyourself.eu/hu/tanacsadas/

Bõvebben
február
16
csütörtök

Little People – önkéntestalálkozó

2017.02.16.,19:00 K+ közösségi tér Little People Egyesület

Csütörtök délután kerül sor a Little People Egyesület önkéntestalálkozójára. A találkozó témája a beteg gyerekekkel foglalkozó önkéntesek munkáját segítő terápiás foglalkozások beazonosítása. A Little People Egyesület arra törekszik, hogy a kolozsvári Onkológiai Intézetben ápolt gyerekek és fiatalok életminőségén javítsanak.

Bõvebben
2017.02.24., 10:00-16:00 K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Van egy piacra lépés előtt álló, vagy még inkább a piacon aktív vállalkozásod?
Van egy nagy üzleti potenciállal rendelkező vállalkozási terved?
Szeretnéd tudni, milyennek látják a befektetők?
Akár egy befektetési ajánlatra is felkészültél?

A Kreatív Kolozsvár vállalkozásfejlesztő program és a TransUP befektetői csoport pitchversenyt hirdet befektetésre érett vállalkozások számára! Szakmai partnerünk a Karson Consulting üzleti tanácsadó.
A verseny után várhatóan 1-6 csapat kaphat egyenként legfeljebb 50 ezer (indokolt esetben akár több) eurós befektetési ajánlatot, a vállalkozás tőkebevonási igényeihez igazítva. A befektetők fenntartják a jogot, hogy senkinek vagy 6-nál több csapatnak tegyenek ajánlatot.

Bõvebben
2017.02.23., 18:00 K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

A kolozsvári „I have a brick in Kenya” szociális projekt, afrikai élménybeszámolójára hívunk minden érdeklődőt, amely fotókiállítással és az afrikai ízvilágot bemutató ételkóstolóval is kiegészül.
Miért Afrika és miért épp Kenya? Mit csinálnak erdélyi fiatalok ilyen messze és miért hisznek a globális felelősségvállalásban? Mi történik Afrikában gazdasági szempontból és miért nyomulnak arrafelé a befektetők?

Ezeket a kérdéseket fogjuk körbejárni február 23-án, csütörtökön este 6 órától, miközben megkóstolhatjuk Szörcsey Ágnes afrikai ihletésű ételeit és Bruno Roseti fotóin keresztül betekintést nyerhetünk egy eldugott afrikai sziget lakóinak életébe.

Bõvebben
2017.02.21., 18:00 K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár esten a BOOKR Kids (www.bookrkids.hu) mutatkozik be, vagyis az „élő mesekönyv”. A szülőknek és gyerekeknek egyaránt élményt nyújtó fejlesztés lehetővé teszi a történetmesélés új, interaktív formáját. A gyermekek számára a digitális világ már nem ismeretlen közeg, hiszen ebben nőnek fel, és az első perctől fogva sajátjuknak érzik. A BOOKR Kids által a mesélés, a mesehallgatás, a mesenézés modern formát ölt: a gyermekek aktívan bekapcsolódnak a történésekbe, és amellett, hogy a játék élvezete nem vész el, egy új tanulási lehetőséggel is élhetnek. Az alapítók célja, hogy az okostelefonok és a tabletek használata mellett az irodalom is a gyermekek életének természetes részévé váljon. A mesetár alkalmazásnak már több mint 2000 előfizetője van, és olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Magyar Telekom, a Samsung, vagy Magyarország legnagyobb könyvkiadói.

Bõvebben
február
10
péntek

Oktatási fórum

2017. február 10., 12:00 K+ közösségi tér Kolozs megyei RMDSZ

A fórum célja egy olyan fenntartható stratégia kidolgozása, amely az elkövetkezendő öt évre biztosítja azt, hogy minden magyar gyerek anyanyelvű oktatásban részesülhessen Kolozs megyében. A találkozóra az igazgatók, aligazgatók vannak meghívva a megyéből és még pár szakértő. Résztvevő szakértők: Ömböli Irma, Horváth Anna, Török Zoltán, Balla Ferenc, Tárkányi Gabriella, Kiss Tamás, Magyari Tivadar, Bethlendi Andris, Toró Tibor, Balázs Bécsi Attila, Török Ferenc, Csoma Botond.

Megjegyzés: Az esemény nem sajtónyilvános.

Bõvebben
február
10
péntek

BGA pályázati eligazító

2017.02.10., 09:00-11:30 K+ közösségi tér Magyar Ifjúsági Értekezlet

Informatív jellegű előadás az aktuális BGA A magyar kultúráért és oktatásért regionális erdélyi pályázati felhívással kapcsolatban. Célunk egy általános pályázati eligazítás az érintett civil és ifjúsági szervezetek képviselői számára, mely során a pályázással és az elszámolással kapcsolatos esetleges kérdéseikre választ kaphatnak. Az előadást Tibád Zoltán, a BGA kolozsvári irodájának szakmai igazgatója tartja.

Bõvebben
2017.02.7-10., 10:00-15:00 K+ közösségi tér BBTE - Színház és Televízió Kar, Kortárs Színház magiszteri képzés II. év

Pinceszínházi előadást készítünk elő, Bodolay Géza: Az új embergyűlölő című drámája alapján. Az előadást májusban szeretnénk bemutatni több alkalommal a nagyközönség számára, amelynek helyszíne szintén a K+ közösségi tér volna.

Bõvebben
2017. február 7., 18:00-20:00 Minerva Ház (Jókai/Napoca u., 16. sz., I. emelet) Kreatív Kolozsvár

„A festőnek egyszerű a dolga. Azt a képet kell megfestenie, amit a néző látni fog.” – mondta Paul Valery a XX. század elején, és ezzel egyszersmind a felhasználói élményen alapuló iparág alapmondatát is lefektette – bár nem szándékosan. Azóta is ezzel a problémával küzd minden vállalkozó, hiszen azt a szolgáltatást kell létrehoznia, amit a vásárló használni fog. Vagy nem fog. A kettő között pedig a felhasználói élmény (user experience) jelenti majd a legnagyobb különbséget.

Bõvebben
2017. február 01 K+ közösségi tér KIFOR

Civil és ifjúsági szervezetek képviselői, illetve a Megyei Tanács munkatársai vitatták meg, hogyan és mit kellene a Megyei Tanács pályázati rendszerén változtatni, javítani.

Bõvebben
2017. 01.23-26., 10:00-15:00 K+ közösségi tér BBTE - Színház és Televízió Kar, Kortárs Színház magiszteri képzés II. év

Pinceszínházi előadást készítünk elő, Bodolay Géza: Az új embergyűlölő című drámája alapján. Az előadást májusban szeretnénk bemutatni több alkalommal a nagyközönség számára, amelynek helyszíne szintén a K+ közösségi tér volna.

Bõvebben
január
16-17
hétfő-kedd

Make my Community a Youth Capital

2017. január 16-17. K+ közösségi tér MIÉRT

Az ifjúsági főváros programjaival ismerkednek a Magyar Ifjúsági Értekezlet - MIÉRT Make my Community a Youth Capital elnevezésű Erasmus+ projektjén résztvevő fiatalok.

Bõvebben
2016.01.16., 18:00-20:00 K+ közösségi tér Mikó Imre Szakkollégium

A jelenlévő egyetemisták egy tőzsdés képzésen vehetnek részt, amelynek meghívott előadója Bitai László. Bitai László, elsősorban vállalatok pénzügyi helyzetének elemzésével, hitelképességük meghatározásával foglalkozik jelenlegi munkahelyén, a Banca Transilvania-ban.

Bõvebben
január
12
csütörtök

KMDSZ Keresztszülő program

2017. január 12. K+ közösségi tér KMDSZ

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség - KMDSZ Keresztszülő program gólyái újra nálunk jártak – rendezvényszervező gyorstalpalón vettek részt, majd az est egy nagy ötletbörzével végződött, hogy előkészítsék a KMDSZ Szülinapok megszervezését

Bõvebben
december
22
csütörtök

Karácsonyozik a Kreatív Kolozsvár

2016.12.22. K+ közösségi tér Kreatív Kolozsvár

Kreatív szuperpower, koccintás, networking - így épül a Kreatív Kolozsvár adatbázisa karácsonyi hangulatban.

Bõvebben
december
16.
péntek

Összhang konferencia

2016. december 16. K+ közösségi tér

Fiatalokkal, gimnazistákkal beszélgettünk karrierről és pénzügyi intelligenciáról kialakított nézeteikről. Úgy gondoljuk, hogy értékes és szükséges a fiatalok pénzügyi intelligenciájának fejlesztése.

Bõvebben
2017. január 20-22. K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. PONT Csoport

Ismét vállalkozói készségfejlesztő workshopra várunk kezdő vállalkozókat, vagy vállalkozói ötlettel rendelkező fiatalokat. Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és vannak innovatív meglátásaid, vagy ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

Bõvebben
december
9-15
péntek-csütörtök

Kastély FORMULA tábor

2016. december 9-15. Daniel-kastély, Olasztelek, Kovászna megye PONT Csoport

Második alkalommal szervezünk FORMULA – interdiszciplináris műhelytábort a Kastély Erdélyben program keretében! Ezúttal a tábor célja a vargyasi Daniel-kastély (Kovászna megye) és az alsórákosi Sükösd-Bethlen várkastély (Brassó megye) újrahasznosítási tervének kidolgozása. A táborra 2016. december 9-15. között kerül sor. Helyszín: az olaszteleki Daniel-kastély (Kovászna megye).

Bõvebben
2016. december 9., 17-19 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. Igen, tessék! Egyesület

Lina és Panni több mint három éve indított közös youtube csatornát, amely eleinte csak hobby volt, mára viszont már a napi rutin részévé vált számukra. Videóik változatosak, beszélnek divatról, gasztronómiáról, szórakozásról, életstílusról – igyekeznek különlegesen megközelíteni a témákat. Youtube csatornájuknak több mint 50 ezer feliratkozója van. A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Bõvebben
2016. november 19., 10:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. MCC

A program elsődleges célja, hogy a diákok megismerkedjenek a vitázás alapjaival, és betekintést nyerjenek abba, hogyan is néz ki egy vitaverseny. A viták mindig egy konkrét, és jól definiált tételmondat körül zajlanak, menetük pedig egy szigorúan szabályozott sémát követ, amit vitaformátumnak nevezünk. A „verseny” során minden csapat fog vitázni, pro és contra oldalon is, ezáltal mindenkinek lehetősége nyílik a téma beható körüljárására. A bírák a tartalmi, és formai szempontokat egyaránt figyelembe véve fognak dönteni, tehát számít az érvek helyessége, logikája és az előadásmód is. A vitázás mellett szó lesz a modern technológiákról (drónok, IoT, Bug Data, cloud, Industry 4.0, Artificial Intelligence), valamint a csapatépítésre is hangsúlyt fektetünk.

Bõvebben
2016. november 25-27. K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. PONT Csoport

Mindenki eltervezte már, hogy milyen lenne a vállalkozása. Te az a fajta vagy, aki véghez is viszi?
Ha fontolgatod a vállalkozóvá válást, és van benned spiritusz, vagy ha úgy érzed, hogy megvan a nyerő ötlet, illetve ha már van vállalkozásod, de még nem pörgött fel eléggé, és szeretnél mellé jól megtervezett stratégiát és üzleti tervet készíteni, akkor neked szól ez a hétvége!

Bõvebben
2016. október 27 - november 6. K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió(Memorandumului) u. 3. sz. In/Out Transylvania Photo Festival

A kiállítás központi témája: a romániai fiatalok színes világa.

Bõvebben
2016. október 27 - november 6. K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. In/Out Transylvania Photo Festival

A realista-dokumentarista fotók az ember és természet viszonyára reflektálnak.

Bõvebben
2016. november 3., 16:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz. Láthatatlan Kollégium

Néha belénk hasít a felismerés, hogy humán társadalmunk és kultúránk nem az általunk kitalált fiktív rendszerekhez, hanem a Föld biológiai és geológiai teréhez tartozik. Sőt, nem egyszerűen csak egy rész a sok közül, hanem a többi tevékeny átalakítója. Ha a költészet eddig csakis az embereket definiálta érző lényekként, és arra fókuszált, hogyan kapcsolódunk érzelmeinkkel egymáshoz, mit kezd most azzal a figyelemmel, amely nem kizárólag az ember irányából és az ember irányába hat, hanem a kövek, a fák és állatok felé is?

Hogy mutatja meg, hogy milyen érzés lehet egyszerre embernek is és földnek is lenni, és elkülönítetlenül átélni mindkét tapasztalat válságát?

Bõvebben
2016. november 2., 19-22 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió(Memorandumului) u. 3. sz. Láthatatlan Kollégium

Végy 80 gr hercegprímást, hosszan szeleteld fel az illesztés mentén, majd széltében darabold az izmos sorokat. A kapott textúrát fűszerezd bármilyen fűvel, amit otthon találsz, keverj hozzá őrölt vinetét és zsíros temetőföldet, majd helyezd borkánba – ami herme(neu)tikusan zár – és érleld három napon keresztül.

Ha a konyhádat még nem mered beáldozni, de érdekel a szövegelőállítás, gyere és a Mester tanít meg főzni, felolvas a legtitkosabb receptekből, és a preparáció jegyében alkami magyarázatokat ad a húsról.

Bõvebben
2016. október 21., 17:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió(Memorandumului) u. 3. sz. Igen, tessék! mozgalom

A tech bloggerek után, lifestyle és beauty bloggerekkel ismerkedhetnek meg a kolozsváriak. Az Igen, tessék! mozgalom október 21-én, pénteken 17 órától a K+ közösségi térben szervezi meg a Blogdíler projekt harmadik közönségtalálkozóját, melynek meghívottja Sági Evelin.

Bõvebben
2016. október 1., 18:00 K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió (Memorandumului) u. 3. sz.

Sok szeretettel várunk egy, a zene világnapja alkalmából szervezett kamarazenei hangversenyre! A két fuvolás, zongorás trió többek között Mozart, Köhler, Bozza és Doppler műveit adja elő, melyeket Marosán Csaba színművész zenéről szóló irodalmi szövegekkel színesít.

Fellépők/szervezők:
Oláh Orsolya - fuvola
Vajas Emőke - fuvola
Móriczi Melinda - zongora
Marosán Csaba - színész

Bõvebben
2016. szeptember 23. K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió(Memorandumului) u. 3. sz. Igen, tessék! Egyesület

Érdekel a technológia? Szeretnéd megtudni, hogyan épül fel egy mobilkészülék tesztelése? Gyere és tudj meg mindent a témáról Khell Bogdántól, a Mobilarena.hu főszerkesztőjétől.

A Blogdíler programsorozata célja, hogy azok az erdélyi magyar fiatalok, akik a magyar blog- és vlogoszférát követik, személyesen megismerhessék kedvenceiket, illetve kedvet kapjanak ahhoz, hogy ők is megpróbálkozzanak a blogírással vagy egy vlog elindításával.

Bõvebben
2016. október 3-8. Minerva Ház, Jókai (Napoca) u. 16., Kolozsvár PONT Csoport

A Kreatív Kolozsvár által szervezett Speed5 egy ingyenes, a vállalkozásotokat fejlesztő folyamat, amely által hónapokat nyerhettek, ha már a piacra lépés küszöbén álltok, vagy épp most próbáljátok meghódítani azt. Ez nem egy hétköznapi tréning, hanem egy szuperintenzív gyorsító program: dolgozz a csapatoddal hatékonyabban és kristálytiszta stratégiával – ebben segítünk.

Bõvebben
2016. szeptember 9., 17 óra K+ Közösségi tér, Kolozsvár, Unió(Memorandumului) u. 3. sz. Igen, tessék! Egyesület

Régóta vagy Csaba követője? Lenne kérdésed, hogy hogyan kezdte? Érdekel, hogy milyen egy Youtuber mindennapja? Gyere el, és megkapod ezekre a kérdésekre a választ.

A Blogdíler programsorozata célja, hogy azok az erdélyi magyar fiatalok, akik a magyar blog- és vlogoszférát követik, személyesen megismerhessék kedvenceiket, illetve kedvet kapjanak ahhoz, hogy ők is megpróbálkozzanak a blogírással vagy egy vlog elindításával.

Bõvebben
2016.08.18-19. K+ közösségi tér Romániai Magyar Közgazdász Társaság Kolozsvári Szervezet

A kolozsvári RMKT hagyományosan két kerekasztal-beszélgetéssel színesíti a KMN programját. Ebben az évben a kolozsvári IT szektor és innováció valamint a vendéglátóipari szeretnénk több szemszögből megvitatni.

Bõvebben
2016. augusztus 16-19. K+ közösségi tér PONT Csoport

Tematikus délelőttökkel leszünk jelen a Kolozsvári Magyar Napokon, ahol alaposan körbejárunk egy-egy meghatározó társadalmi és gazdasági jelenséget. Minden reggel kötetlen találkozással, beszélgetéssel és kávézással kezdünk, majd egyre koncentráltabban ássuk bele magunkat egy témába, míg a napot kerekasztalbeszélgetéssel és közös ebéddel zárjuk.

Bõvebben
2016. június 25., 17:00 Gyalu, Rákóczy-Bánffy kastély udvara PONT Csoport, Traditio Transylvanica Alapítvány

Több mint harminc fiatal szakértő dolgozik a FORMULA táborban egy hétig azon, hogy kitalálják mi legyen a gyalui Rákóczy-Bánffy kastély jövőbeli funkciója. Kíváncsi vagy az ötleteikre, javaslataikra, terveikre? Érdekel a kastély története és jövője, vagy csak kíváncsi vagy arra, hogy milyen eredménye lehet egy egyhetes intenzív interdiszciplináris tábornak? Akkor gyere el a FORMULA tábor nyílt napjára 2016. június 25-én, szombaton a gyalui Rákóczy-Bánffy kastély udvarára.

A nyílt nap keretében 17 órától a PONT Csoport munkatársai ismertetik a Kastély Erdélyben stratégiát, illetve 18 órától a tábor öt munkacsoportja bemutatja az általuk kidolgozott javaslatokat, konkrét terveket, maketteket arra vonatkozóan, hogy milyen jövőbeli funkciókkal látnák el a gyalui kastélyt és parkját.

Bõvebben
június
20-26
hétfő-vasárnap

FORMULA tábor

2016. június 20-26. Gyalu PONT Csoport, Traditio Transylvanica Alapítvány

Köszönjük mindenkinek a támogatást, megosztást és főként a jelentkezést. A FORMULA tábor helyei ezennel megteltek, a részvételi lehetőséget nyert jelentkezők kiértesítését megkezdtük.
Ám tapasztalatunk szerint mindig van olyan előre nem látható körülmény, amiért valaki kénytelen visszamondani a részvételt, ezért továbbra is nyitva tartjuk a pótlistára való jelentkezés lehetőségét.
Azokat, akiket érdekel a tábor, de nem tudnak egész héten velünk tartani, várjuk június 25-én, szombaton a Formula tábor nyílt napjára, ahol bemutatjuk milyen megoldásokat dolgoztunk ki arra vonatkozóan, hogy milyen funkciókat kapjon a gyalui Rákóczi-Bánffy kastély.

Bõvebben
2016. június 21., 9:00 K+ közösségi tér KIFOR

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum első alakalommal szervezte meg a Tehetségmarketing Konferenciáját. A Tehetségmarketing Konferencia keretein belül olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy milyen előnyökkel jár az, hogy ha a vállalatok saját tehetséggondozó projekteket valósítanak meg. A társadalmi felelősségvállalástól egészen a szervezet saját erőforrásainak a bővítéséig, több oldalról vizsgáltuk meg a tehetséggondozás és az üzleti élet kapcsolatát. Megtudhattuk azt hogy, milyen lehetőségek léteznek, vannak-e sikertörténetek, hogyan érdemes ezzel foglalkozni, mi a gyakorlati és mi a társadalmi hasznosulása a gazdasági szektor tehetségtámogató tevékenységének?

Bõvebben
június
17-18
péntek-szombat

K+ Talent Days

2016. június 17-18. K+ közösségi tér és a Tranzit Ház udvara PONT Csoport

A tökéletes meetup összetevői: tartalmas előadások, izgalmas emberek, jó zene, finom ételek és italok. Ezek közül hármat mi biztosítunk.
A K Plusz és a Kreatív Kolozsvár programok nyílt napjára hívunk minden érdeklődőt, azokat, akik részt vettek programjainkon és azokat is, akik eddig csak hallottak rólunk.
A Cluj Never Sleeps éjszakáján mi is élettel töltjük meg a Tranzit Ház udvarát, ahová várunk minden kreatív kolozsvári fiatalt jó előadásokra, kötetelen, szabadtéri ismerkedésre, közös vacsorára, sörözésre, borozásra.

Bõvebben
2016. június 13-15. K+ közösségi tér PONT Csoport

Ha már vállalkozol (vagy éppen most kezdenéd), de úgy érzed, benned és a vállalkozásodban sokkal több is lehet, akkor neked szól ez a program. Bukdácsolás helyett gyere és tanulj Lean gondolkodást és adatvezérelt stratégiaépítést.
Üzleti tervek kidolgozásához nyújtunk segítséget szakértők bevonásával. A három napos interaktív képzés során a stratégiára fókuszálunk, hogy a lehető legpontosabban ismerd a célpiacodat, lehetőségeidet, korlátaidat. Személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálhatod vásárlóidat.

Trénerek:
- Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó, business coach
- Molnár Attila szervezetfejlesztő pszichológus, business coach, mindketten sorozatvállalkozók és a Megoldás.Most tanácsadó cég senior partnerei

Bõvebben
június
3-5
péntek-vasárnap

KMEI Szakmai hétvége

2016. június 3-5. Székelyjó KMEI

A Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet a magyar nyelvű felsőoktatást támogató háttérintézményként kiemelten fontos feladataként kezeli a tehetséges egyetemi hallgatók, a tevékenykedő fiatal egyetemi oktatók és kutatók munkájának támogatását. Az állami egyetemi struktúra az esetek nagy többségében csak szűk mozgásteret biztosít, így a KMEI vállalja fel a tehetséggondozást, az extrakurrikuláris tanári és hallgatói tevékenységek támogatását.

Bõvebben
2016. június 1., 17:00 K+ közösségi tér Kolozsvári Akadémiai Bizottság, BBTE Újságírás és Kommunikáció&Közkapcsolatok szak, PONT Csoport

A Disegno alapítószerkesztőinek célja, hogy egy a kreatív szakmai és tudományos világban meghatározó szerepet betöltő, szemeszterenként megjelenő, lektorált (ti. double blind peer review) szabad folyóiratot (ti. free book) hozzon létre a designkultúra nemzetközi rangú képviseletére és kritikai természetű analízisére. A designkultúra fogalmát tágan értjük: célunk a tervezett környezet, s a vele kapcsolatos praxisok és diskurzusok világának együttes vizsgálata. Ez a szemlélet túllép a művészet, a vizuális kultúra és a design világának megkülönböztetésén, s a kreatív alkotáshoz, tervezéshez és design-gondolkodáshoz kötődő témák összessége iránt fogékony. Poszt-diszciplináris szellemi vállalkozásunk a designkultúra minden potenciális szereplőjétől – gyakorló alkotóktól, teoretikusoktól, kritikusoktól, menedzserektől és oktatóktól – vár kritikai természetű tanulmányokat, esszéket és recenziókat. Amellett, hogy ily módon vitafórumot biztosítunk a designkultúrával törődő szerzők számára, különleges célunk, hogy a designkultúráról folyó beszéd létjogosultságát erősítsük a hazai tudományosságban, s így a témával kapcsolatos téves előítéletek és igen gyakran félrevezető beidegződések kritikáját nyújtsuk olvasóink számára. A Disegno nyomtatott és online formában - a közpénzből létrehozott kulturális termék elvének megfelelően - ingyenesen elérhető.

Kolozsváron Fiáth Heni, Gyenge Zsolt és Szentpéteri Márton szerkesztők mutatják be a lapot.

Bõvebben
május
27
péntek

II. Pedagógus fórum

2016. május 27., 16:00 Szabók Bástyája KIFOR

A második Pedagógus fórum vendége: dr. Birta-Székely Noémi, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok karának tanára, aki a képzésről a következőképpen fogalmaz: „Hogy kiből milyen pedagógus válik, sokféle tényező komplex egymásra hatásának a függvénye, de mindezen tényezők a tanárjelölt személyiségének szűrőjén keresztül hatnak. A tanárjelölt szakmai önismeretének a fejlesztése ebből az okból kifolyólag is lényeges a képzés nemcsak kezdeti, hanem állandó szakaszában. A találkozón a résztvevőknek lehetőségük lesz olyan gyakorlatok kipróbálására, melyek révén elkezdhetik saját szakmai önismeretük fejlesztését.”

Bõvebben
2016. május 25., 18:00-21:00 K+ közösségi tér MayDays

A MayDays keretén belül az ifjúsági és civil szervezetek képviselői és a kolozsvári média képviselők közös workshopot tartanak, az ifjúság ügyeinek képviselete témában.

Bõvebben
2016. május 13., 17:00 K+ közösségi tér Kolozsvári Ünnepi Könyvhét

2016. május 13-án, pénteken 17 órakor kerül sor az Erdélyi Múzeum-Egyesület kiadásában megjelent Certamen III. Előadások a Magyar Tudomány Napján az Erdélyi Múzeum-Egyesület I. Szakosztályában című kötet bemutatójára. A kötetet a szerkesztők, Egyed Emese és Pakó László mutatják be.

Bõvebben
2016. május 13., 13:00 K+ közösségi tér MIÉRT

Magyarországon a civil szektor rendkívül fontos szerepet tölt be a közjót szolgáló feladatok ellátásában, a különböző lakossági csoportok esélyegyenlőségének biztosításában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében, az életminőség elemeinek biztosításában, a közéleti értékek fejlesztésében, a demokrácia kiteljesítésében.
2016-ban a Civil Információs Centrum által ellátandó feladatkörben különös hangsúlyt kap a magyar-külhoni magyar kapcsolat- és közösségépítés és a közfoglalkoztatás eredményességének elősegítése.
Ennek eredményeképpen a Magyar Ifjúsági Értekezlet Civil Információs Centrumok létrehozására kapott támogatást Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Szatmáron és Kolozsváron.
Ezen központok fő feladatkörei a tájékoztatás, szakmai tanácsadás, rendezvényszervezés és hálózatépítés.

Bõvebben
2016. május 11., 18:00-20:00 K+ közösségi tér MIK, KMDSZ

Dr. Kádár Magor, egyetemi docens Előadástechnikai gyorssegélyt tart, ahol olyan információkkal gazdagodhatnak a résztvevők, amelyek által az ETDK-ra sikeresebb bemutatót tudtnak összeállítani, illetve fejlődik az előadásmódjuk.

Bõvebben
2016. május 16-18. K+ közösségi tér PONT Csoport

Ha már vállalkozol (vagy éppen most kezdenéd), de úgy érzed, benned és a vállalkozásodban sokkal több is lehet, akkor neked szól ez a program. Bukdácsolás helyett gyere és tanulj Lean gondolkodást és adatvezérelt stratégiaépítést.
Üzleti tervek kidolgozásához nyújtunk segítséget szakértők bevonásával. A három napos interaktív képzés során a stratégiára fókuszálunk, hogy a lehető legpontosabban ismerd a célpiacodat, lehetőségeidet, korlátaidat. Személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálhatod vásárlóidat.

Trénerek:
- Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó, business coach
- Molnár Attila szervezetfejlesztő pszichológus, business coach, mindketten sorozatvállalkozók és a Megoldás.Most tanácsadó cég senior partnerei

Bõvebben
2016. május 19-22. Kolozsvár Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvári Magyar Diákszövetség, Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között, Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.

Bõvebben
2016. május 3. K+ Közösségi Tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A MIK egyesület céljául a kolozsvári magyar civil szervezetekkel való együttműködést és a közösségformálást tűzte ki. Májusban egy ifjúsági hónap szervezésére készül, ugyanis mind tudjuk, hogy Kolozsvár méginkább felpezsdül a májusi hónapban, a fiatalok belakják a város tereit, a naptár megtöltődik programokkal. A MayDays kezdeményezés, éppen erre a lendületre épül.

A MayDays célja tehát, az ifjúság ügyeinek láthatóságot, vizibilitást adni, illetve katalizálni a szervezetek közötti együttműködést, és a párbeszédet a civilek és az intézmények, társadalom között. Az eseménysorozat gerincét a kolozsvári civil szervezetek ügyei és rendezvényei képezik.

Bõvebben
2016. április 22-24. K+ közösségi tér PONT Csoport

Mennyit ér az ötleted? A válasz egyszerű: egy ötlet önmagában nem ér semmit. Az ötlet még csak a tippjeid sorozata. Rajtad, jövőbeli vállalkozón múlik, hogy ötletedből mennyire tudsz majd jó terméket létrehozni. Az ember örök tragédiája a tétlenség vagy a túlbonyolítás és Madách óta tudjuk, hogy a tett halála az okoskodás. Konkrét cselekvés és célravezető megvalósítás nélkül tehát a legjobb ötletek sem életképesek. Ötleteink lehetnek nagyon hasonlóak (akár azonosak is), mégis a legjobb kivitelezés kerül ki győztesen. Jelentkezz a személyes mentoring hétvégére, ha van egy ötleted és már most szeretnéd lemérni, hogy az milyen potenciált vagy milyen hibát hordoz magával. Sok időt, pénzt és energiát spórolhatsz meg.

Bõvebben
2016. április 21., 15:00 K+ közösségi tér Igen, tessék! Egyesület

Mi fán terem a vírusvideó? Hogy lehet megosztást kiváltani a közösségi médiában? Mekkora a szerencsefaktor egy videós kommunikációs projekt sikerében? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is keressük a választ a csütörtöki beszélgetésen.

Gábor művészettörténetet és kulturális antropológiát tanult, EU-s tanulmányokban is jártas. A Sapientia Tudományegyetem kommunikációs munkatársa és a Promo Film Studio nevű, prémium videószolgáltatást nyújtó vállalkozás vezetője, kreatív videókészítő. A Gábor koncepje alapján és az ő gyártásvezetésével elkészült Happy-videó 125.440-es nézettséget ért el. Pharell Williams és az ENSZ ezt a videót is beválasztotta a világ 10 legsikeresebb Happy feldolgozása közé. Az ő nevéhez fűződik a Viktor és az egyetem nevű videósorozat.

Zártkörű rendezvény.

Bõvebben
2016. április 20. Új Nemzedék Központ

30 ÓRÁS AKKREDITÁLT PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS
Az Új Nemzedék Központ „Tehetséggondozó szakemberek és pedagógusok képzésének támogatása határon innen és túl” című projekt keretében pedagógus továbbképzési programot hirdet tehetséggondozással, tehetségsegítéssel foglalkozó vagy az iránt érdeklődő szakemberek számára.

Bõvebben
2016. április 18-20. K+ közösségi tér PONT Csoport

Színház- és kultúraszervezői workshopot szervezünk azok számára, akiket érdekelnek a független-, projektalapú színházi modellek. Körbejárjuk az üzleti alapú (értsd: önfenntartó, államilag nem támogatott) színházcsinálás mikéntjét két olyan szakemberrel, akik maguk építették fel társulatukat vagy kulturális intézetüket. Választ keresünk arra, hogy mi fán terem a színházi producer, mit jelent az üzleti tervezés a kultúra területén, mely üzleti modellek érvényesülnek leginkább, milyen sajátossággal bír az alternatív-, független-, bulvár-, vagy művészszínház, mit kell tudni a szerzői jogokról, kié az elkészült előadás, kié a dráma szövege, miért fontos a casting.
Előadóink: Orlai Tibor (http://orlaiprodukcio.hu/) akinek produkciós irodája jelenleg 25 előadást tart repertoáron és évente 400 előadást játszik és Kulcsár Viktória, a Jurányi Művészeti Inkubátorház vezetője. (http://juranyihaz.hu/)

Bõvebben
2016. április 19., 18:00 K+ közösségi tér PONT Csoport

Független színházi- és kulturális üzleti modellekről szól következő Kreatív Kolozsvár estünk. A szórakoztató színházat általában szembeállítják a komoly művészi értéket hordozó előadásokkal. De vajon milyen az a szórakoztató színház, amelyiknek szintén komoly művészi értéke van?
Orlai Tibor független színházi producer évente 4-5 új előadást hoz létre, van olyan produkció, amely több mint 250 előadást ért meg. Jelenleg 25 darabot tart repertoáron és évente 400 előadást játszanak. Szerinte a közönség nem szakmai kategóriákban gondolkodik: az a színház érdekli, ami reflektál az ő hétköznapjaira, legyen szó kosztümös, modern, szórakoztató vagy drámai előadásról.
Kulcsár Viktória 2012 őszén nyitotta meg a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházat. Hosszú évek kultúraszervezői tapasztalata azt mutatta, hogy szükség van egy olyan házra, intézményre, ahova a független alkotók, együttesek és előadóművészek együtt beköltözhetnek, ezáltal jobban racionalizálják működésüket. Az intézmény célja egy aktív, működő háttér, egy kreatív alkotói bázis, szellemi műhely létrehozása, ahol számos produkció és projekt elő- és utóélete nyerhet biztonságot azáltal, hogy próbák, díszletmunka, jelmezkészítés, zártkörű munkabemutatók valamint irodai munka és pályázatírás folyhat itt.

Bõvebben
2016. április 25-30. Torockó, Duna-ház PONT Csoport

Ha neked is eszedbe jutott már, hogy meg kellene váltani a világot, és ha a jövőben szeretnéd a saját utadat járni, akkor egy saját vállalkozás éppen jó lépés lehet e felé. Mi arra vállalkozunk, hogy megtanítunk téged, hogyan lehet üzletet csinálni ötletekből, hogyan lehet könnyedén áttekinthető üzleti tervet készíteni, hogyan kell megkeresni egy termékhez a felhasználókat, és arra, hogy mit jelent egy termék vagy szolgáltatás esetén az élményszerűség.
Jelentkezz, ha minden iskolai rendezvényt te szervezel. Jelentkezz, ha egyetlen iskolai rendezvényt sem szervezel, de fejben sokkal jobbakat tudnál. Jelentkezz akkor is, ha teljesen más dolgokon töröd a fejed, de megoldasz minden problémát, ami eléd kerül. Ha vállalkozol arra, hogy ötleteidet összemérd másokéival, mi segítünk abban, hogy üzleti modellek szülessenek belőlük.
Hogyan jelentkezz? Írj néhány bemutatkozó mondatot magadról és írd le, hogy milyen esemény vagy kezdeményezés létrejöttében vállaltál szerepet. Ez lehet a lakótelepi focicsapattól az iskolai színjátszó körig bármi. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy megvan-e benned a kezdeményező készség valami újat, valami jobbat létrehozni. Mindezt az alábbi jelentkezési űrlap segítségével küldd el nekünk.

Bõvebben
2016. április 16., 8:30-18:00 K+ közösségi tér Mathias Corvinus Collegium

Az MCC erdélyi Középiskolás Programja áprilisban újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. Ezúttal híres magyarországi előadók előadásain és workshopjain vehetnek részt diákok korlátlan számban. A délelőtti blokkban Sántha Hangát látjuk vendégül, akinek szakterülete a biztonságpolitika, azon belül az iszlamista radikalizálódás és terrorizmus. Az előadás témája: A migráció biztonságpolitikai vetületei (ezen belül pedig a radikalizálódásra és terrorizmusra fogunk összpontosítani). Továbbá szó lesz még a brüsszeli és párizsi merényletekről is - elkövetők, háttér, ideológia, modus operandi és következmények az európai biztonságra való tekintettel. Délután pedig Papp Gáborral találkozhatnak a résztvevők, aki a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője. Előadásának címe Régiófejlesztés és jog - milyen jogi eszközei vannak egy régió gazdasági felvirágoztatásának? Többek között a Tokaj Borvidékről lesz majd szó.

Bõvebben
2016. április 13-15. Sapientia EMTE, Kolozsvári Kar Tordai úti épülete Sapientia EMTE, MIK

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara TDK-t szervez a Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok, a Jog, illetve a Környezettudomány, alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő hallgatói számára, azzal a céllal, hogy tudományos kutatómunkára ösztönözze őket. A TDK azoknak a hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai, jogi, gazdasági, környezettudományi vagy nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdés kutatására és bemutatására.

Bõvebben
2016. április 13., 16:00-20:00 K+ közösségi tér Innovatív Oktatásért Egyesület

A Kolozsvári Gyerekfesztivál (június 25., Romulus Vuia falumúzeum) tematikus önkéntes találkozója, mely ismerkedést, csapatépítést elősegítő játékokat illetve játékvezetés és játékpedagógia képzést foglal magába. A várt létszám 30-40 fő. A rendezvény zárt körű, az eddig jelentkezett önkéntes csapatból (120 fő) várjuk a résztvevőket.

Bõvebben
2016. április 8-10. K+ közösségi tér PONT Csoport

Újabb vállalkozói készségfejlesztő workshopot szervezünk kezdő vállalkozók számára. Üzleti tervek kidolgozásához szeretnénk segítséget nyújtani szakértők bevonásával. A három napos interaktív képzés során megtanítjuk a résztvevőket a Bussiness Model Canvas technikára, amelynek segítségével könnyedén átláthatod üzleti terved működőképességét és hibáit, gyengeségeit is. Foglalkozunk a Lean szemlélettel és személyre szabottan segítünk értelmezni azokat a piaci szegmenseket, ahol megtalálhatod vásárlóidat.

Bõvebben
2016. április 6., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A Hogyan írjunk szakdolgozatot című előadássorozat folyatódik, a következő meghívott dr. Fábián Gyula, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem docense. Az előadás jogi hallgatókat céloz meg.

Bõvebben
2016.04.07., 16:00 K+ közösségi tér KIFOR

Az RMDSZ Ifjúsági Főosztálya és a Magyar Ifjúsági Értekezlet közös konzultációsorozatot szervez, partnerségben a MAKOSZ-szal. Az interaktív konzultáció során a résztvevő fiatalok egy számítógépes szoftver és táblagépek segítségével helyszínen kiértékelik az egyes kérdésekre kapott válaszokat.

Bõvebben
2016. április. 1., 18:00 K+ közösségi tér PONT Csoport

A könnyűzenei menedzsment workshopunkra meghirdetett 20 hely egy nap alatt betelt. Ám szeretnénk, ha senki sem maradna le a legnépszerűbb témákról, ezért a workshop keretében Kreatív Kolozsvár estet is szervezünk, amely bárki számára nyitott, aki érdeklődik a könnyűzenei trendek, üzleti modellek, zenei menedzsment, zeneletöltések piaca, illetve fesztiválpaletta és a zenei rendezvények pozicionálása iránt. Előadóink: Réz György, Németh Róbert és Bodrogi Bozán András, a Majdnem Híres Rocksuli tanárai, ahol hetedik éve működik és Magyarország első akkreditált zeneipari képzése. A zeneipari háttérszakmák mindegyikét felölelő egy éves képzésük mellett több kisebb tematikus kurzust is szerveznek a zenei brand építéstől a digitális zeneterjesztésig.

Bõvebben
2016. április 27-30. Bécs, Győr Sapientia EMTE, MIK

Jelen tanulmányi kirándulás egy rendkívüli alkalom, amelyen a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán tanuló jogászhallgatók gyakorlati tudásukat és ismeretüket bővíthetik, és ugyanakkor hozzájuk hasonló, külföldi hallgatókkal létesíthetnek kapcsolatot. Célja a hallgatók szakmai fejlődése a különböző helyi és nemzetközi jogi intézmények meglátogatása, ezek működésének megértése és összehasonlítása, valamint egy diákkonferencián megvalósuló szakmai tapasztalatcsere által. Az első két napot Győrben töltenénk, ahol a Széchenyi István Egyetem Jog- és Államtudományi tanszékének leszünk vendégei. A városban működő bíróság és ítélőtábla meglátogatása után egy diákkonferenciára kerül sor.

Bõvebben
2016. április 1-3. K+ közösségi tér PONT Csoport

Ha érdekel a könnyűzene szakmai és menedzsmenti háttere, ha zenekarok kezdő vagy haladó menedzsere vagy, ha zenélsz, ha zenerajongó újságíró vagy, ha PR-területen dolgozol, aki szeretne a zeneiparban érvényesülni, ha fesztivál-, koncert- és rendezvényszervező vagy, ha lemezkiadónál, zeneműkiadónál szeretnél munkát vállalni, akkor neked szól háromnapos könnyűzenei tematikájú workshopunk.
Trénereink: Réz György, Németh Róbert és Bodrogi Bozán András, a Majdnem Híres Rocksuli (http://www.mhrs.hu) tanárai.

Bõvebben
2016. március 31., 18:00 K+ közösségi tér Someș Delivery csapata

Az Someș Delivery 2016 A folyó megközelítési pontjai címmel szervez workshopot 2016. március 31-én a K+ közösségi térben. Ennek a rendezvénynek a keretében a Someș Delivery csapata meghirdeti a 2016-os projekt keretében megszervezendő versenyt ideiglenes kültéri installációk létesítésére és közösségi rendezvények megszervezésére.

Bõvebben
2016. március 29., 15:00 K+ közösségi tér Igen, tessék! Egyesület

Az Igen, tessék! mozgalom mai vendége Szelmenczi Adrian, újságíró, emberjogi aktivista, az Active Watch szervezet projektkoordonátora.

Bõvebben
2016. március 23, 13:30 K+ közösségi tér GTK

Borkos Lajos a CEU és BBTE egyetemi tanára, volt magyarországi pénzügyminiszter, illetve a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért volt felelős igazgatója tart előadást az EU széthúzásának gazdasági okairól, illetve lehetséges megoldásairól.

Bõvebben
2016. március 23., 18:00 Minerva ház, Jókai (Napoca) utca 16. sz., I. emelet PONT Csoport

A Prezi, Ustream, LogMeIn és NNG által alapított Bridge Budapest innovációs hub, saját bevallása szerint egy „attitűdlobbi” iroda. Az alapítók azt látták, hogy Magyarországon mindenki a kifogásokat keresi, hogy miért nem tudja elindítani a saját vállalkozását, ugyanakkor a magyar fiatalok fejében túl nagyok az ellentmondások a munka, siker, biztonság, lehetőségek tengelyén. A 20-35 éves magyar fiatalok 45 százaléka inkább választaná az unalmas, de biztonságos alkalmazotti munkát a kockázatos, de élvezetes helyett. Láthatóvá vált számukra, hogy az eszközök és az inspirációs források teljesen hiányoznak a rendszerből és ezen szeretnének változtatni ezen.

Az Uber a világ legnagyobb autóforgalmat lebonyolító technológiai platformja, amelynek egyetlen saját autója sincs. Világszerte 385 városban van jelen, többek közt Budapesten és Bukarestben is, és több mint egymillió ember jelentkezett már autós partnernek. Az UBER-élmény nagyszerűségét részben a volán mögött ülő emberek adják: apák és anyák, tanárok és hallgatók, veteránok, szomszédok és jó barátok, akik saját autóikat vezetik saját időbeosztásuk szerint is.

Bõvebben
2016. március 22., 18:00 K+közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

Dr. Markó Bálint, a BBTE docense tartja a Hogyan írjunk szakdolgozatatot előadássorozat következő előadását célkeresztben a természettudományok szakterületei. Az előadás során érintett témakörök: források hivatkozása, eredmények vizuális és számszerűsített megjelenítésének formái.

Bõvebben
2016. március 21., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

Film-, fotó-, képzőművészet és média területein kutató hallgatók számára tart előadást dr. Katona József, a BBTE egyetemi adjunktusa. Az előadás során az érdeklődők megtudhatják, hogy alkotásaikkal hogyan pályázhatnak egy tudományos konferencián.

Bõvebben
2016. március 18-20. K+ Közösségi Tér, Báthory István Elméleti Líceum Kolozsvári Műszaki Klub

Licista vagy és azon gondolkodsz, hogy építész- vagy építőmérnök leszel? Netán csak szeretsz kísérletezni? Vagy elsőéves egyetemista vagy és szívesen kipróbálnád magad valami újban? Bármelyik kategóriába is tartozol, a laskahíd-építés mindenképpen érdekes kihívás lehet számodra!
Vegyél részt 4 fős csapatoddal március 18-20. között a Kolozsvári Műszakis Klub által rendezett versenyen, tudj meg többet a kolozsvári műszaki egyetemről, készülj fel a szakmai gyorstalpalón és építsd meg egy éjszaka alatt a legtöbb súlyt elbíró laskahidat, hogy értékes nyereményekben részesülj. Ami pedig a legfontosabb, fejleszd a gyakorlati érzéked, dolgozz csapatban és érezd jól magad!

Bõvebben
2016. március 17-18. Protestáns Teológiai Intézet Díszterme, EME székháza, Sapientia - EMTE központi épülete EME Műszaki Tudományok Szakosztálya, Sapientia EMTE, MIK

A műszaki tudományok rohamos fejlődése arra készteti a kutatókat, az oktatókat, hogy éberen kövessék szakmájuk változásait, a megújuló ismereteket, információkat beépítsék kutatásukba, továbbadják az oktatás révén. A Fiatal műszakiak tudományos ülésszaka is ezt a célt követi: a mindenkori új ismeretanyag átvételét, közlését, terjesztését, ezzel fokozva a tudományművelés iránti vágyat, a tudományosság iránti tiszteletet. Emellett huszonegy éve ösztönöz a magyar műszaki nyelv ápolására, a műszaki tudományosság magyar nyelven való terjesztésére. Ezzel lehetőséget teremt a magyar szaknyelv gyakorlására azok számára is, akik szakmájukat nem magyar nyelven tanulták-tanulják, illetve nem magyar nyelvű környezetben tevékenykednek. A fórum nem mellékesen szakmai kapcsolatokat épít s fenn is tart.

Bõvebben
2016. március 13-19. Sapientia EMTE, Környezettudomány Tanszék Sapientia EMTE, Környezettudomány Tanszék és MIK

Dr. Dibó Gábor egyetemi tanár, Széchenyi István díjas professzor 2016. március 13-19. között tartózkodik Kolozsváron. Ebben az időszakban előadásokat fog tartani a következő témakörökben: kombinatorikus kémia, peptidszintézis. A professzor úr emellett részt vesz a tehetséggondozásban, az intézményi kapcsolatok bővítésében, előzetes közös kutatási tematikák kidolgozásában, és ennek ütemezésében.

Bõvebben
2016. március 15., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A Hogyan írjunk szakdolgozatot című előadássorozat folyatódik, a következő meghívott dr. János Réka, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa. Az előadás főként a pedagógia, gyógypedagógia, szociológia és szociális munka területeken érdekelt hallgatókat céloz meg.

Bõvebben
2016. március 16., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A bölcsész, történész hallagatóknak dr. T. Szabó Levente, Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa docense fog előadást tartani a Hogyan írjunk szakdolgozatot című előadássorozat következő eseményeként.

Bõvebben
2016. március 10., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A Hogyan írjunk szakdolgozatot? eseménysorozat következő meghívottja dr. Vincze Orsolya egyetemi docens aki a kommunikáció, újságírás és politológia területein tevékenykedő hallgatókat látja el hasznos tippekkel.

Bõvebben
2016. március 8., 18:00 K+ közösségi tér KMDSZ, BBTE, KMEI

A Hogyan írjunk szakdolgozatot? eseménysorozat második előadásán, matematika és informatika szekciókban dr. Gaskó Noémi egyetemi adjunktus kalauzolja el az érdeklődőket a szakdolgozatok világába. Szakterülete a Játékelmélet és a Többkritériumos optimalizálás.

Bõvebben
2016. március 3., 20:00 K+ közösségi tér KMDSZ, MIK

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség mentorprogramja olyan vezetőképző, amely elsőéves egyetemi hallgatóknak szól. A mentorprogram során a hallgatók különböző tematikájú képzéseken fejleszthetik magukat.
Az első műhelyfoglalkozás előadója dr. Kádár Magor: Online kommunikáció

Bõvebben
2016. március 3., 15:00 K+ közösségi tér Yuppi Tábormozgalom Egyesület

Bizonyosan írtatok vagy olvastatok már számtalan újságcikket önkéntességről, beteg vagy sérült gyerekekről, segítő programokról hátrányos helyzetűeknek, sokféle megvilágításban és kontextusban. És valószínűleg szembesültetek azzal is, hogy ezek a témák nem feltétlenül érdeklik az olvasókat.
Egyáltalán miért fontos, hogy a szociális témák jelen legyenek a médiában? Hogyan tematizálja a sajtó ezeket a témákat? Mennyire hozzáférhetőek ezek a témák? Hogyan tehetőek „fogyaszthatóvá”? Hogyan viszonyul a sajtó az előítéletekhez, és hogyan lehet túllépni rajtuk?
Ezen kérdésekre keressük a választ a Yuppi Tábor által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

Bõvebben
2016. március 3., 18:00 BBTE, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, 329-es terem KMDSZ, BBTE, KMEI

Mi a titka egy jó ETDK, szakdolgozat, disszertációs dolgozat megírásának? A kérdésre dr. Szász Levente egyetemi docens előadásán kapunk választ. Továbbá megtudhatjuk, hogy milyen szempontok szerint ítéli meg a zsűri a dolgozat színvonalát, hogy hogyan kell az elméleti és a gyakorlati részhez információkat, adatokat gyűjteni, és hogy mik azok a sokat hangoztatott formai követelmények, illetve hogyan a legkönnyebb az elejétől a végéig felépíteni egy dolgozatot. Tehát az előadás azoknak is szól, akik később az ETDK dolgozatukat továbbfejlesztve akarnak államvizsgát vagy disszertációt írni.

Bõvebben
2016. március 1., 18:00 K+ közösségi tér PONT Csoport

Kolozsvár alkot és pörög, és egyre jobban vonzza azokat a szereplőket, akik újabb lehetőségeket biztosítanak a vállalkozások, startupok, innovatív, kreatív ötletek számára. Az erősödő kolozsvári startup ökoszisztéma most új szereplőkkel gazdagodik: két jelentős co-working iroda is a napokban kezdi meg működését, az Impact HUB Kolozsvár és a ZAIN.
---
Clujul creează și se dezvoltă dinamic, atrage din ce în ce mai mulți actori, care oferă posibilități întreprinderilor, startupurilor și ideilor inovative și creative. Ecosistemul clujean de startupuri se îmbogățește cu noi personaje: două birouri co-working se vor deschide în următoarele zile, și anume Impact HUB Cluj-Napoca și ZAIN studio.

Bõvebben
2016. február 27. K+ közösségi tér GTK

A Gazdasági Tanácsadó Klub Középhaladó esettanulmány képzést szervez 2016. február 27-én, szombaton. A képzés részvevői elsajátíthatják az esettanulmányok megoldásához szükséges pénzügyi, kommunikációs és analitikus képességeket, illetve az esettanulmányi versenyeken való sikeres szerepléshez szükséges haladó ismereteket.

Bõvebben
2016. február 26., 18:30 Minerva Ház, Jókai (Napoca) u., 16., I. emelet Kreatív Kolozsvár

A következő Kreatív Kolozsvár esten a tévézés jövőjéről, a digitális tartalomszolgáltatás trendjeiről lesz szó, körbejárjuk a Netflix, a HBO és a Voyo jelenségeket. Megtudhatjuk továbbá azt is, hogyan keresnek sok pénzt Youtube blogokkal a profik.

Előadóink: Szabó András Tibor, az RTL Magyarország digitális és fejlesztési igazgatója, illetve Szabó Gergő, digitális média és online videószakértő

Bõvebben
február
26
péntek

Pedagógus Fórum

2016. február 26., 16:00 K+ Közösségi tér Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR)

Folytatódik a tavaly megkezdett előadássorozat, és immáron harmadik alkalommal szervezi meg a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) a Pedagógus Fórumot. Az előadás ezúttal a motiváció, értékelés, önértékelés témakörben fog zajlani, és a szervezők arra kíváncsiak, hogy hogyan hatnak az építő kritikák? Milyen gyakorlati hatásai lehetnek a motiváló megjegyzéseknek? Ugyanakkor szó esik arról is, hogy ezt hogyan lehet alkalmazni egy általános iskolás és egy középiskolás esetében?

Az érdeklődők február 26-án, 16:00-tól a K Plusz Közösségi tér termében hallgathatják meg Fóris-Ferenczi Rita, egyetemi docens, PhD előadását. A részvétel ingyenes, az érdeklődőknek mindössze a pedaforum@gmail.hu e-mail címen kell jelezniük részvételi szándékukat.

Bõvebben
február
25
csütörtök

KMDSZ mentorprogram

2016. február 25., 20:00 K+ közösségi tér KMDSZ

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség mentroprogramja olyan vezetőképző, amely elsőéves egyetemi hallgatóknak szól. A mentorprogram alatt a hallgatók különböző tematikájú képzéseken fejleszthetik magukat.
Az első műhelyfoglalkozás előadója drd. Makkai Júlia Anna.

Bõvebben
2016. február 24., 18:00-21:00 K+ közösségi tér Ideas Powered, PONT Csoport

A szellemi tulajdon témája nagyon izgalmas, mégis nagyon kevesen vannak azok, akik behatóan ismerik a szellemi tulajdon jogkörét - a szerzői jogok, a szabadalmak, védjegyek jogterületét. A szellemi tulajdon megfoghatatlannak tűnik más tulajdonformákhoz képest, éppen ezért jogi védelme is kevésbé ismert.

Bõvebben
2016. február 8–10. K+ közösségi tér. Unió (Memorandumului) u. 3. sz. Kreatív Kolozsvár

"Egy popdalszöveg első sora olyan, mint az első pillantás, egy vadonatúj illat, egy film első képkockája, egy regény első mondata. Megadja a hangulatot, felfesti a helyzetet, ha kell, ajtóstul ront a házba, máskor meg finoman betessékel egy helyzetbe."
Ez a hvg-s felvezető jól mintázza, hogy miről szól ez a workshop.

Bõvebben
2016. február 9., kedd, 18:00 K+ közösségi tér. Unió (Memorandumului) u. 3. sz., alagsor Kreatív Kolozsvár

Kreatív Kolozsvár estjeink e heti témája az amatőr és független filmkészítés. Mitől tudnak működni és mitől jók egyes filmes ötletek, míg mások kevésbé? Milyen lehetőségei vannak egy fiatal filmesnek bekapcsolódni a film- és tartalomgyártási folymatokba, illetve mit tanulhat a mozgóképgyártási trendek alakulásából az a fiatal vállalkozó, akinek eszébe jutott már, hogy mozgóképes tartalommal is megpróbálja elérni vásárlóit.

Bõvebben
2016. január 20., 18:00 Bulgakov Soulfood & Café Kreatív Kolozsvár

Vállalkozói készségfejlesztő programunk keretében ebben az évben is folytatjuk a 'Kreatív Kolozsvár’ esteket, mert fontosnak érezzük, hogy a kreatív iparágakban tevékenykedők megismerjék egymást, személyes kapcsolatokat és hálózatokat alakítsanak ki.

Bõvebben
2015.11.23., 17:00 Bulgakov Café PONT Csoport

Harmadik alkalommal szervezzük meg a ’Kreatív Kolozsvár’ estet (vállalkozói készségfejlesztő programunk keretében) ezúttal a Bulgakov emeleti termében. Továbbra is fontosnak érezzük, hogy a kreatív iparágakban tevékenykedők megismerjék egymást, személyes kapcsolatokat és hálózatokat alakítsanak ki. Előadóink: Balogi Attila - Prezi és Hűvös Ágnes - megoldás.most

Bõvebben
2015. november 20-22. Babeş–Bolyai Tudományegyetem A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2015. november 20-22. között szervezte meg az erdélyi magyar középiskolásoknak szóló, Középiskolások Hosszú Hétvégéje a BBTE-n elnevezésű háromnapos rendezvényt Kolozsváron.

A program célja az volt, hogy a tehetséges középiskolás diákok megismerjék, milyen az egyetemi hallgatók élete, az egyetemen folyó oktatói, kutatói munka, vagyis hogy közelebb hozza az egyetemet a leendő felvételizőkhöz. A középiskolások ismeretterjesztő előadásokon, interaktív foglalkozásokon, beszélgetéseken vettek részt a program alatt.

Bõvebben
2015.11.09., 17:00 Klausen PONT Csoport

Második alkalommal szervezzük meg a ’Kreatív Kolozsvár’ estet vállalkozói készségfejlesztő workshopunk keretében, ezúttal lazább környezetben, hogy a résztvevők ismerkedésének minél kötetlenebb hangulatot tudjunk teremteni. Továbbra is fontosnak érezzük, hogy a kreatív iparágakban tevékenykedők megismerjék egymást, személyes kapcsolatot és hálózatokat alakítsanak ki. Előadóink: Hild Imre és Schleer Tamás.

Bõvebben
2015.11.9-13. Mărginașa 42. sz. PONT Csoport

Vállalkozási készségfejlesztő workshopot szervezünk egyetemi hallgatóknak valamint kezdő vállalkozóknak, hogy segítsünk felkészülni az üzleti szerepvállalásra. Az egy hetes interaktív képzés során foglalkozunk a jövőbeli vezető személyiségével és önismeretével, a csapatépítés mikéntjével, önmenedzsmenttel, konfliktus- és stressz-kezeléssel és megtanítunk a Bussiness Model Canvas technikára, amelynek segítségével könnyedén vázolhatod és modellezheted üzleti elképzelésed. Meghívott előadóink: Veres-Nagy Tímea, Winkler Zsolt, Forster Orsi, Makai András, Palóczi Zita és Farkas András.

Bõvebben
2015.08.18-20. Sapientia EMTE, Bocskai-ház PONT Csoport

A projekt célja a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása, képességeik, készségeik, kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A fiatal alkotókat, ötleteik megvalósítás során összekötjük, közös projekt, vállalkozás indításának kidolgozására motiváljuk, ehhez képzéseket és szakmai fórumokat biztosítunk. Előadóink: Kovács Zsolt, Butka Gergő, Hild Imre, Winkler Zsolt, Székely Szabolcs, Varga Csaba és Kelemen Attila.

Bõvebben