Június
18-19.
Péntek-Szombat

Filmipari workshop

10:00 ZOOM Meeting Kreatív Kolozsvár
A hatodik alkalommal megszervezett filmes tematikájú online workshopunk a nagyjátékfilm gyártásról szól. Megnézzük, hogy milyen trendek érvényesülnek ma a filmiparban, alaposan körbejárjuk a „koncepció” fogalmát, és megtanulunk jól „briefelni”.
Milyen témákat érintünk?
– Hogyan készítsünk filmtervet
– Hogyan keressük meg a célközönséget
– Miről szól, miben áll a forgatókönyv-fejlesztés
– Pitching
– Milyen üzleti modellek működnek a filmiparban
– Hogyan kell jó pénzügyi- és projektmenedzsmentet végezni
Előadóink:
🗣 Tarr Béla
Kossuth és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró. 2012-től a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke. A Guardian a világ legjobb filmrendezői listáján a 13. helyen említi, így a magyar rendező megelőzi Tarantinót, Altmant, Almodovárt és Spielberget is.
2007 májusában a Cannes-i fesztiválon A londoni férfi című filmjével vett részt a hivatalos versenyprogramban, 2011-ben pedig a Nemzetközi Berlini Filmfesztiválon Ezüst Medve díjat nyert A torinói ló című filmjével.
🗣 Deák Kristóf
Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, vágó és filmproducer. 2006-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem gyártásszervező szakán, majd a londoni Westminster Egyetemen szerzett filmrendezői mesterdiplomát, ahol aztán segédtanárként is dolgozott.
A Mindenki című alkotásával 2017-ben elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat. 2020-ban Foglyok című tévéfilmje 10 kategóriában is elnyerte a Magyar Filmdíjat. Idén ősszel mutatják be első mozis nagyjátéfilmjét Az unoka címmel.
A képzések időpontjai 👇
➤Június 18., péntek, 10:00 –14:00 – Deák Kristóf
➤Június 19., szombat, 11:30 –14:00 – Tarr Béla
📅Jelentkezési határidő: 2021. június 15., kedd, 24:00 óra.
Elsősorban a média és filmművészet oktatásban résztvevő hallgatóknak, illetve fiatal alkotóknak szól a képzés, de bárki jelentkezhet, aki érdeklődést mutat a filmipar iránt!
A részvétel ingyenes!
👉 Jelentkezni a következő űrlap kitöltésével lehet: http://bit.ly/filmipariworkshop
Ha kérdésed van a workshoppal kapcsolatban, írj a kreativkolozsvar@gmail.com e-mail címre.
A K Plusz program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelője a Nemzeti Tehetség Program révén.

Bejelentkezési Űrlap

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet