2017. február 7., 18:00-20:00 Minerva Ház (Jókai/Napoca u., 16. sz., I. emelet) Kreatív Kolozsvár

KK est UX design 2017-01-27-13-46

 

„A festőnek egyszerű a dolga. Azt a képet kell megfestenie, amit a néző látni fog.” – mondta Paul Valery a XX. század elején, és ezzel egyszersmind a felhasználói élményen alapuló iparág alapmondatát is lefektette – bár nem szándékosan. Azóta is ezzel a problémával küzd minden vállalkozó, hiszen azt a szolgáltatást kell létrehoznia, amit a vásárló használni fog. Vagy nem fog. A kettő között pedig a felhasználói élmény (user experience) jelenti majd a legnagyobb különbséget.

 

Pásztor Dávid, a UX studio alapítója, líceumi évei alatt találkozott a felhasználói élmény problémájával (egy elvétett könyvvásárlás kapcsán), és ma már csapatával világcégeknek dolgoznak ki felhasználóbarát felületeket. Előadásából megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak. Dávid arról is beszélni fog, hogy milyen elméleti kutatások állnak a felhasználói élmény megteremtésének hátterében, amelyek elvezetnek az ötlettől a hatékony, helyes, használható kivitelezésig. Majd arról is mesélni fog, hogyan vezetett útja az eladott legókból vásárolt számítógéptől a fojtogató irodán keresztül a saját cégig.

 

A belépés ingyenes, ám a helyek száma korlátozott! Kérjük, jelezd részvételi szándékodat az alábbi regisztrációs űrlap segítségével. (görgess le)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

KK est PM Pasztor David

 

Strada Memorandumului 3, Cluj-Napoca, Cluj County, Romania