2018. április 17., 18:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor)

Sok induló vállalkozás követi el azt a hibát, hogy a tudatos logó vagy arculattervezés helyett csak összedobnak valamit, amire épp az idöjükből futja, és erre felépítik közösségi média oldalukat, reklámfelületeiket.
Mi a baj ezzel? A cégalapítás körül bizony sok a fizetni való. Mire vállalkozás megjelenése szóba kerül, addigra a sok beruházás mellett már a költségvetés annyira szűkös, hogy a profi megjelenésre már nem helyeznek hangsúlyt. Ez egy részről érthető is, viszont erre később még ráfizethetünk, ugyanis ez a „design” lesz a márka alapja, ez kerül fel a névjegykártyára, felületekre. Nem így tervezték az elején, de így alakult. Ez van, és kész. De muszáj ezzel együtt élni? A válasz természetesen az, hogy NEM. Sőt nem is ajánlott. Hiszen ha fejlődik a cég, akkor hamar eljön az az idő, amikor ez már gátja lesz a növekedésnek, sőt mint egy horgony, mindig visszahúzza a céget, és nem engedi kifejlődni. Mikor kell változtatni?

Az arculat önmagában nem hozza meg a sikert a vállalkozásnak, viszont egy kidolgozott marketin-kommunikáció stratégia igen. A sikeres marketinghez olyan tervet kell kidolgozni, mely egyedi, fenntartható, hosszabb távra meghatározza az ismertség növeléséhez, bizalom építéséhez szükséges teendőket. Ilyenkor a marketing és a design kéz a kézben járnak.
Az első lépés, melyről a kisebb vállalkozások rendszerint megfeledkeznek, hogy egy mindenre kiterjedő, közép- és hosszú távú stratégiát kell kialakítani, melynek egy lényeges része lesz a marketing-kommunikációs stratégia.

Az áprilisi KWork Q&A előadás meghívottjai Polacsek Péter és Jakab István Diversity Advertising munkatársai.

Részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött:
https://goo.gl/6uhwg7

Jelentkezési határidő: április 15. éjfél

A Kwork Q&A előadássorozat a KPlusz program keretén belül valósul meg a Magyar Ifjúsági Központ és az Igen, tessék! Egyesület által.