2018. január 23., 18:00-20:00 K+ Közösségi Tér (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor) MIK

2018 első Pedagógus fórumán “Pedagógusok a komfortzónán túl (… és ezúttal én is)” címmel tart előadást Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, közoktatási szakértő, élmény- és kalandpedagógiai tréner, felnőttképzési menedzser, szabadidő-szervező. A Kalandok és Álmok Élménypedagógiai és Animációs Szakmai Műhely vezetőtrénere, az Európai Élménypedagógiai Egyesület tagja.

Tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetemen végezte, továbbképzéseken és szakosító képzéseken vett részt a Franciaországban, az Egyesült Államokban, és az Outward Bound Romániánál. Elmondása szerint legtöbbet a saját képzései résztvevőitől tanult.

 

Megpróbál ezúttal kimozdulni a saját komfortzónájából. Nem lesz sem játék, sem taps, sem energetizálás, problémamegoldó feladat, sem kötélpálya. Lesz helyette valódi, akadémiai előadás az élménypedagógia elméleti alapjairól, a nevelés rendszerében betöltött helyéről és szerepéről, a pedagógus komfortzónájáról, a pánikzóna hatásmechanizmusáról, a kihívás szerepéről, a facilitátori megközelítésről és a felhasználás lehetőségeiről.

“Azoknak, akik már játszottak velünk, nekik elméleti háttér gyanánt. Azoknak, akik még nem próbálták ki – nekik kedvcsinálóként. “- Bányai Sándor

 

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat a következő űrlap kitöltésével jelezhetik január 22, hétfő este 22 óráig: https://goo.gl/forms/KuGBRt85FwiXzjWG2

 

A rendezvény KPlusz projekt keretein belül a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum és a Magyar Ifjúsági Központ közös szervezésében valósul meg.