2019.11.13. K+ Közösségi tér Magyar Ifjúsági Központ, Igen Tessék

Image may contain: text

 

November 13. a magyar nyelv napja – ezt idén a Magyar Ifjúsági Központ – MIK YZ Intézete és az Igen tessék Egyesület egynapos előadássorozattal ünnepli gazdasági anyanyelvhasználat témában.

Olyan kulcsfogalmak érintettek, mint a kulturálisan érzékeny marketing, kereskedelmi anyanyelvhasználat, nyelv és technológia, gazdasági etnocentrizmus, etnikai fogyasztás és nyelvstratégia.

16:45-17:00 – Megnyitó
17:00-17:30 – Csata Zsombor, BBTE – Gazdasági entnocentrizmus Erdélyben
17:30-18:00 – Letenyei László, BCE – A többnyelvűség jót tesz az üzletnek. A magyar-szlovák határmenti turisztikai üzletek nyelvi tájképezése
18:00-18:20 – Szükség van-e Kolozsváron magyar nyelvstratégiára? – vitaindító – Bethlendi András, Talpas Botond
18:20-19:00 – Kerekasztal-beszélgetés magyar nyelven is kommunikáló erdélyi vállalkozásokkal – Diversity Advertising, Travelminit, Il Pollo, Lovaglás és Íjászat (Kerekdomb)

Az eseményen a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ezen a linken lehet: https://forms.gle/ymdGoBBzftPPXmA89.
__

Az YZ Intézet az ifjúsági szféra kapacitását kívánja növelni azáltal, hogy intézményi háttért biztosít. Stratégiai célja a kolozsvári magyar millenniumi nemzedék kulturális, szellemi, ifjúsági és gazdasági programjainak összehangolása, támogatása, illetve ezen területek kutatása. Ezenfelül pedig olyan projektek és mozgalmak felkarolása, amelyekre eddig nem volt kapacitás. Az intézet civil, ifjúsági és tudományos partnerszervezetei szakmai fejlődését segíti elő, hálózatot épít, tudásközpontként szolgál, ezzel intézményesítve tehetséggondozási és közösségszervezési tevékenységét.
www.yzintezet.ro

Bejelentkezési Űrlap

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet